دبیر انجمن خودروسازان ایران اعلام کرد: هر یک از دو خودروساز بزرگ کشور بین 80 تا 90 هزار دستگاه خودروی ناقص دارند که دلیل اصلی این مساله کمبود نقدینگی است.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از
ایرنا، احمد نعمت بخش روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: با وجود اعلام روزهای گذشته ایران خودرو مبنی بر تکمیل بیش از 16 هزار دستگاه خودروی دارای کسری قطعه این شرکت و تحویل به مشتریان، هنوز هر یک از دو خودروساز بزرگ کشور بین 80 تا 90 هزار دستگاه خودروی ناقص در کف کارخانجات خود دارند.
وی با ابراز تعجب از گفته اخیر مدیر تعزیرات حکومتی تهران درباره غیرواقعی بودن کمبود قطعه خودروسازان، گفت: ای کاش وی پیش از رسانه ای کردن این موضوع، با معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت مشورت کرده و اطلاعاتی دقیق تر به دست می آورد، زیرا معاون امور صنایع بطور هفتگی موضوع تامین قطعات و تولید خودرو کشور را رصد کرده و ایران خودرو و سایپا نیز به صورت مدوام، کمبود قطعات را به معاونت مذکور گزارش میدهند.
نعمت بخش تاکید کرد: بیان چنین مطالبی در شرایط کنونی به معنای تضعیف تولید است.
دبیر انجمن خودروسازان ایران یادآور شد: سال گذشته وزارت صنعت تکلیف کرد که خودروسازان تولیدات خود تا پایان دی ماه را با همان قیمت های قبل به مشتریان بفروشند، موضوعی که زیان زیادی به اندازه 10 هزار میلیارد تومان به هر یک از این دو خودروساز وارد کرد.
وی برای مثال از خودروی پراید یاد کرد که سازمان حمایت قیمت تمام شده آن را 39 میلیون تومان اعلام کرده بود، اما با دستور وزارت صنعت 22 میلیون تومان به فروش رفت و زیان 17 میلیون تومانی در هر خودروی پراید به سایپا وارد کرد، این مساله در نهایت سبب شد تا خودروسازان نتوانند طلب قطعه سازان را پرداخت کنند.
نعمت بخش اظهار داشت: امروز خودروسازان در حدود 20 هزار میلیارد تومان به قطعه سازان بدهکارند، این در حالی است که قطعه سازان بارها اعلام کرده اند در صورت پرداخت مطالبات، قادر به دور زدن تحریم ها هستند.
وی از ارسال نامه این انجمن به دفتر معاون اول رئیس جمهوری خبر داد که به استناد ماده 101 برنامه پنجم توسعه و بند 90 اصل 44 قانون اساسی، اگر دولت قیمت کالایی را از قیمت واقعی آن کمتر تکلیف کند موظف به پرداخت کمک زیان به کارخانه تولیدکننده است.
این مقام صنفی با تاکید بر اینکه این پول باید به خودروسازان پرداخت شود، بیان داشت: بر این اساس مقرر شد 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات ریالی و 844 میلیون یورو تسهیلات ارزی به خودروسازان داده شود که تاکنون فقط چهار هزار میلیارد تومان بخش ریالی آن در اسفندماه گذشته محقق شده است.
وی با تکرار اینکه مشکل اصلی خودروسازان کمبود نقدینگی است، گفت: از دولت انتظار می رود به پرداخت تسهیلات یا کمک زیان به خودروسازان اقدام کند تا بتوانند مطالبات قطعه سازان را پرداخت کنند.
نعمت بخش تاکید کرد: دولت نباید با اتخاذ تصمیماتی مثل فروش خودرو به مشتریان با قیمت های قبلی، زمینه زیان خودروسازان به عنوان شرکت های سهامی عام را فراهم کند، زیرا مردم نیز در این شرکت ها سهم دارند و متضرر می شوند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
تولید صنعت خودرو از 91 هزار و 605 دستگاه در آذر پارسال به 78 هزار و 804 دستگاه در آذر امسال... 19 دی 1403
مجوز گرانی خودرو در کارخانه صادر شد که بر اساس آن متوسط افزایش نرخ محصولات ایران خودرو و... 28 آبان 1403
مدیرکل کمرگات کرمان در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایرنا درباره صادرات پسته توسط خودروسازان... 16 آبان 1403
اگرچه قرار بود از سال 1400 پروسه واگذاری خودروسازان کلید بخورد اما تا به امروز این موضوع... 4 شهریور 1403
یک کارشناس انرژی با بیان اینکه تنوع در سبد سوخت کشور الزام آور است، گفت: تاکید بر... 29 مرداد 1403
آمار عملکرد خودروسازان بزرگ طی دو ماه نخست سال جاری نشان میدهد که ایرانخودرو و سایپا... 20 خرداد 1403
یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی از تاخیر خودروسازان در تحویل خودرو به... 2 اردیبهشت 1403
در جلسه امروز هیات دولت وزیر صمت از عرضه اولین خودرو 100 درصد ایرانی و در تراز بینالمللی... 25 بهمن 1402
نظرات شما