عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از قول یک ماهه وزیر صنعت، معدن و تجارت برای ساماندهی بازار خودروهای داخلی خبر داد.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ولی ملکی با اشاره به قول وزیر صمت برای ساماندهی یک ماهه بازار خودرو، اظهار کرد: در جلسات برگزار شده با شریعتمداری جهت بررسی عوامل افزایش قیمت خودروها، خواستار مهار قیمت و برخورد با مقصران این امر در مدت زمان کوتاه شدیم.
وی افزود: البته یکی از مقصران افزایش قیمت خودروها، بویژه خودروهای لوکس خارجی و قطعات وارداتی، اعمال تحریمها و خروج آمریکا از برجام بود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاثیر غیر مستقیم تحریمها بر قیمت خودروها بیان کرد:اتحادیه اروپا برای جلوگیری از بروز هر گونه خللی در فروش تولیدات خودرویی، شرکتهای خودروسازی خود را در لیست اقلام تحریمی قرار نمیدهد. از اینرو فشارهای ناشی از تحریم را از طریق اعمال محدودیتهای بانکی و تاثیر مستقیم بر نوسانات ارزی کشور مقصد، وارد میکنند که این موضوع به تبع بازار خودرو کشور هدف را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی با اشاره به علت افزایش قیمت خودروهای داخلی و بومی نیز تصریح کرد: قطعا شرکتهایی که 90 درصد از تولیدات نهایی آنها برگرفته ار مواد اولیه داخلی و قطعات بومی است نباید برای افزایش قیمت هایشان بهانه نوسانات ارزی را بیاورند، این در حالی است که مدیران شرکتهای خودروسازی داخلی اعلام میکنند افزایش قیمت از سوی آنها صورت نگرفته و این اتفاق در بازار خودرو، تنها به علت ایجاد یک حاشیه قیمت در فروش این محصولات ایجاد شده است.
ملکی افزود: در واقع افزایش نقدینگی در جامعه یکی از عواملی است که سبب میشود مردم برای خرید و سرمایه گذاری به بازارها روانه شوند در نتیجه افزایش تقاضا و کاهش عرضه خودبه خود قیمتها حدود 10 الی 15 درصد افزایش مییابد.
وی گفت: ما این میزان افزایش قیمت در خودروهای داخلی را جایز نمیدانیم و در شورای رقابت هم برای خودروهای زیر 50 میلیون تومان، افزایش قیمت کمی را در نظر گرفته ایم تا مردم برای تهیه وسیله مورد نیاز خود با تغییرات عجیب مواجه نشوند.
نماینده مردم مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سایر عوامل موثر بر نوسانات قیمت خودروها نیز تصریح کرد:قطعا عوامل داخلی هم بر اقتصاد بازارِ مذکور موثر است. عواملی نظیر بسته شدن سایت ثبت سفارش، بالا رفتن تعرفه واردات و تقاضای کنترل نشده جامعه برای خرید خودرو، موجب بروز تورم در این بازار شد.
تاثیر خروج خودروسازان خارجی از ایران بر کیفیت خودروهای داخلی
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر خروج شرکتهای خودروسازی بر کیفیت تولیدات داخلی، اظهارکرد: قطعا تعدادی از خودروهای داخلی پر مصرف که با دانش بومی تغذیه میشوند از خروج این شرکتها تاثیر نمیپذیرد، زیرا قطعات این خودروها در داخل تولید و نصب میشود.
ملکی در پایان خاطر نشان کرد:، اما خودروهای لوکس با قطعات وارداتی که قیمت گذاری آنها توسط شورای رقابت صورت نمیگیرد قطعا با تغییراتی در کیفیت رو به رو خواهند شد، این خودروسازان وابستگی 50 الی 60 درصدی به واردات دارند، این شرکتها باید برای کاهش وابستگیهای خود به واردات تلاشی جدی کنند، البته با جایگزین کردن دانش بالای مهندسان ایرانی و سایر شرکای بین المللی جای نگرانی نیست.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
وعده واردات 90 هزار دستگاه خودرو در سال جاری مطرح شده است؛ عددی که در ظاهر امیدوارکننده... 12 تیر 1404
بخشنامه سازمان توسعه تجارت ایران موضوع آیین نامه اجرایی بند ر تبصره یک ماده واحده قانون... 9 تیر 1404
دولتهای محلی چین از طریق صادرات خودروهای دست دوم صفر کیلومتر، آمار فروش خودرو و رشد... 4 تیر 1404
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، آییننامه واردات خودرو از محل ارز اشخاص خارج از کشور روز... 20 خرداد 1404
در سالهای اخیر، مسأله کمبود قطعه در بازار تعمیر خودرو به یکی از دغدغههای اصلی صاحبان... 19 خرداد 1404
معاون وزیر صمت گفت: قیمتگذاری خودرو باید توسط سازمان حمایت انجام و سپس از سوی وزارت... 18 خرداد 1404
با گذشت بیش از دو ماه از سال 1404، همچنان آئیننامه واردات خودرو ابلاغ نشده و معلوم نیست... 6 خرداد 1404
امروز یکشنبه 4 خرداد 1404 شاخص کل بورس تهران در چهل و یکمین روز کاری خود بعد از ثبت سقف... 4 خرداد 1404
نظرات شما