مدیرعامل شرکت توانیر از ابلاغ الزامات جدید مدیریت سبز به شرکت‌های زیرمجموعه خبر داد و گفت: شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیروی برق باید در زمینه مصرف بهینه حامل‌های انرژی، حفاظت از منابع و رعایت الزامات محیط‌زیستی، در استان‌ها و شهرستان‌ها به الگویی برای سایر دستگاه‌های اجرایی تبدیل شوند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از پایگاه خبری توانیر، محمد اله‌داد ضمن ابلاغ بخشنامه‌ای با تأکید بر ضرورت حرکت صنعت برق به سمت توسعه پایدار اظهار کرد: مدیریت سبز صرفاً به معنای کاهش مصرف نیست، بلکه مجموعه‌ای از اقدامات برای حفاظت از منابع، کاهش تولید پسماند، جلوگیری از هزینه‌های غیرضروری و مقابله با اسراف است و باید به یک رویکرد جاری در فرآیندهای مدیریتی شرکت‌ها تبدیل شود.

وی افزود: در بخش مصرف آب، برق و گاز، اجرای اقداماتی از جمله رفع نشتی‌های آب، استفاده از تجهیزات کاهنده مصرف، توسعه آبیاری قطره‌ای، استفاده از گونه‌های کم‌آب در فضای سبز، جایگزینی لامپ‌های LED و نصب حسگرهای روشنایی و تهویه مورد تأکید قرار گرفته است. همچنین دمای سیستم‌های تهویه مطبوع ساختمان‌ها باید روی 25 درجه تنظیم شود و ممیزی انرژی ساختمان‌های ستادی و برنامه‌ریزی برای استقرار استاندارد ISO 50001 نیز در دستور کار شرکت‌ها قرار گیرد.

مدیرعامل توانیر یکی دیگر از محورهای مهم این برنامه را حرکت به سمت مصرف کاغذ صفر در فرآیندهای اداری عنوان کرد و گفت: حذف فرم‌های کاغذی، توسعه فرآیندهای الکترونیکی، استفاده از امضای دیجیتال، ارسال گزارش‌ها به صورت الکترونیکی و در موارد ضروری، چاپ دورو باید با جدیت دنبال شود.

اله‌داد همچنین بر کاهش رفت‌وآمدهای غیرضروری اداری تأکید کرد و افزود: استفاده حداکثری از ویدئوکنفرانس برای جلساتی که امکان برگزاری غیرحضوری دارند، استفاده از خودروهای مشترک برای مأموریت‌های اداری و توسعه سرویس ایاب‌وذهاب کارکنان، از دیگر الزامات مدیریت سبز در شرکت‌های زیرمجموعه است.

وی همچنین با اشاره به ضرورت کاهش تولید پسماند در رویدادها و جلسات گفت: چاپ بنر باید به حداقل برسد و در صورت امکان، نمایش عنوان جلسات و رویدادها با استفاده از نمایشگرها و ویدئوپروژکتورها جایگزین چاپ بنر شود. 

مدیرعامل توانیر با تأکید بر حفاظت از منابع آبی تصریح کرد: شست‌وشوی خودروهای تملیکی و استیجاری با آب لوله‌کشی شهری در محل شرکت‌ها ممنوع است و اجرای این موضوع باید در تمامی واحدها، ادارات، نواحی و پست‌های زیرمجموعه مورد نظارت قرار گیرد.

اله‌داد همچنین توجه به ملاحظات محیط‌زیستی در فرآیند خرید را ضروری دانست و گفت: در خرید کالاهای مصرفی و هدایای مناسبتی باید محصولاتی با بسته‌بندی‌های اضافی و غیرضروری کمتر مورد استفاده قرار گیرد و در خرید تجهیزات نیز کیفیت و دوام کالاها مورد توجه باشد تا از خروج زودهنگام آنها از چرخه مصرف جلوگیری شود.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت نهادینه شدن فرهنگ مدیریت سبز در صنعت برق گفت: برای ارتقای اثربخشی این اقدامات، برگزاری دوره‌های آموزشی و بازآموزی مدیریت سبز برای کارکنان پیش‌بینی شده است و عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه در اجرای این الزامات، در فرآیند نظارت عالیه سال جاری توانیر با دقت، حساسیت و ضریب وزنی بیشتری پایش خواهد شد.

 

لینک کوتاه
شرکت‌های برق مصرف

اخبار مرتبط

نظرات شما