فردا پنجشنبه 15 مرداد 1405 مرحله سیزدهم توزیع کالابرگ برای گروه اول ایرانیان ساکن در کشور با رقم انتهایی کد ملی 0، 1 و 2 آغاز می‌شود. مبلغ این یارانه غیر نقدی به ازای هر نفر، یک میلیون تومان بوده و حدود 87 میلیون نفر از ایرانیان ساکن در کشور نیز این کمک معیشت ماهانه را دریافت می‌کنند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از مهر، فردا پنجشنبه 15 مرداد 1405 مرحله سیزدهم توزیع کالابرگ جدید (از دی 1404) آغاز می‌شود.

بر این اساس سرپرستان خانواری که رقم انتهایی کد ملی آن‌ها 0، 1 و 2 است و تمامی خانوارهای تحت پوشش نهادهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی و نیز خانوارهای نیروهای مسلح از فردا 15 مرداد 1405 می‌توانند برای خرید اقلام کالابرگی به فروشگاه‌های طرف قرارداد مراجعه کنند.

مبلغ این یارانه غیر نقدی به ازای هر نفر، یک میلیون تومان بوده و حدود 87 میلیون نفر از ایرانیان ساکن در کشور نیز این کمک معیشت ماهانه را دریافت می‌کنند.

گفتنی است، بنا بر تاکید ماده 3 آیین‌نامه تضمین امنیت غذایی و حمایت معیشتی خانوارها، مبلغ کالابرگ با توجه تغییر نرخ اقلام، ضرورت دارد فصلی مورد ارزیابی قرار گرفته و رقم این کمک معیشت به‌روزرسانی شود؛ این در حالی است که این مبلغ از دی 1404 تا مرداد ماه امسال تغییری نکرده است.

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها 66 درصد است و در این گروه، نرخ تورم سالانه نان و غلات 122.8 درصد، گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن 97.9 درصد، شیر، پنیر و تخم‌مرغ 99.2 درصد، روغن و چربی‌ها 162.3 درصد، میوه و خشکبار 99.3 درصد و سبزیجات 59.5 درصد گزارش می‌شود.

همچنین بر اساس اعلام این مرکز، نرخ تورم ماهانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها 3.1 درصد و نقطه به نقطه 87.9 درصد است.

اگر در ادامه نگاهی به نرخ تورم برخی کالاهای اساسی در تیر 1405 نسبت به تیر 1404 داشته باشیم، هر کیلوگرم برنج ایرانی درجه یک 88.2 درصد، برنج خارجی درجه یک 211.3 درصد، گوشت گوسفند 113.6 درصد، گوشت گاو و گوساله 151.6 درصد، گوشت مرغ 190.2 درصد، تخم‌مرغ 201.2 درصد، هزار میلی لیتر شیر پاستوریزه 148.4 درصد و هر بطری 900 میلی لیتری روغن مایع 344.3 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده‌اند.

حال باید دید با وجود مشکلات اقتصادی و سیاسی که کشور در آن قرار دارد دولت چهاردهم می‌تواند مبلغ یک میلیون تومانی کالابرگ را افزایش دهد؟ آیا این افزایش محدود به خانوارهای دهک‌های حمایتی خواهد شد؟ در حالی که کاهش قدرت خرید مردم به دلیل نرخ تورم کالاهای اساسی محدود به مناطق مرکزی و پایین‌شهر نبوده و حتی خانوارهای پردرآمد نیز به سوی خرید مواد غذایی، میوه و سبزیجات ارزان‌قیمت‌تر روی آورده‌اند.


لینک کوتاه
شارژ کالابرگ

اخبار مرتبط