داود تقی‌پور در پنل تخصصی بریکت اکسیدی فولاد خوزستان، به تشریح فرآیند بازیافت لجن صنعتی پرداخت و تأکید کرد که این اقدام می‌تواند تحولی مثبت در صنعت فولاد ایجاد کند.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از شمانیوز، داود تقی‌پور، رئیس واحد بازیافت ضایعات صنعتی فولاد خوزستان، در نخستین روز از نمایشگاه ایران متافو 1404 که امروز 29 آبان ماه در محل نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد، در پنل تخصصی بریکت اکسیدی، به تشریح فرآیند تولید آهن از لجن صنعتی پرداخت. وی با اشاره به احیای مستقیم در قسمت احیا، گفت: در این فضای کاری، ما روش تولید آهن اسفنجی به روش میتکس را انجام می‌دهیم. این فرآیند شامل احیاکننده‌هایی است که به هنگام خروج از کوره‌ها، ذرات را همراه خود منتقل می‌کنند.

تقی‌پور ادامه داد: برای بازیافت گازهای خروجی، ما از کوره‌هایی استفاده می‌کنیم که گازهای خروجی را با آب تمیز می‌کنند. خروجی آب حاوی ذرات معلق اکسیدی است که در ادامه پروسه، آب خروجی ته‌نشین می‌شود و به عنوان لجن صنعتی پدیدار می‌کند. این ماده حدود 60 درصد از وزن خود را تشکیل می‌دهد.

وی همچنین به چالش‌های زیست‌محیطی و نیاز به دپوی این لجن اشاره کرد و افزود: به دستور مدیران ارشد سازمان، تلاش‌هایی صورت گرفته تا 60 تا 65 درصد از کل لجن تولیدی، از طریق فرآیند احیا مورد استفاده قرار گیرد. این امر نه تنها به افزایش کیفیت و استحکام محصولات ما کمک می‌کند، بلکه از نظر اقتصادی نیز ارزش افزوده قابل توجهی به همراه دارد.

تقی‌پور در پایان تأکید کرد: با این دستاورد، ما به دنبال کاهش ضایعات صنعتی و بهینه‌سازی فرآیندهای تولید هستیم که نه تنها به نفع محیط‌زیست بلکه به نفع صنعت فولاد نیز خواهد بود.


لینک کوتاه
فولاد خوزستان صنعت فولاد

اخبار مرتبط