مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در نشست خبری این شرکت از فولاد کاوه جنوب به عنوان یکی از چهار شرکت برتر در تولید آهن اسفنجی یاد کرد و از رشد 12درصدی آن در شش ماهه ابتدایی امسال خبر داد.

به گزارش نسیم اقتصاد، جواد حاتمی مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در نشست خبری این شرکت در شرکت بورس تهران گفت: شرکت فولاد کاوه کیش یکی از چهار شرکت برتر کشور در زمینه تولید آهن اسفنجی به شمار می‌آید. این شرکت دارای ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 800 هزار تن آهن اسفنجی است. امیدواریم که در اوایل سال آینده پروژه جدیدی در این حوزه به بهره‌برداری برسد. در سال جاری، برنامه داریم که ذخیره‌سازی آهن اسفنجی را عملیاتی کنیم و در این راستا نزدیک به 400 هزار تن در حال انتقال و دپوسازی است.
وی افزود: در بورس کالای ایران، در زمینه عرضه و معاملات، موفق به کسب رتبه اول شده‌ایم. مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش دارای دو واحد کارخانه فولادسازی است که با تجهیزات پیشرفته و به روش قوس الکتریکی فعالیت می‌کنند. ظرفیت تولید هر یک از این واحدها سالانه یک میلیون و دویست هزار تن است.
حاتمی ادامه داد: از ویژگی‌های فنی این کارخانه می‌توان به استفاده از تکنولوژی کوره قوس الکتریکی با ظرفیت 210 تن و توان تخلیه 170 تن، وجود واحد تصفیه ثانویه با ظرفیت 170 تن و ماشین ریخته‌گری پیوسته با شش خط خروجی اشاره کرد؛ علاوه بر این، مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش شامل واحدهای جانبی دیگری نیز هست که از جمله آن‌ها می‌توان به پست برق GIS با ولتاژ 230.33 کیلوولت و خطوط انتقال مربوطه، پنج واحد آب‌شیرین‌کن با ظرفیت تولید نهایی 55 هزار مترمکعب در شبانه‌روز برای تأمین آب مصرفی و دو واحد تولید گازهای صنعتی شامل اکسیژن و نیتروژن که برای فرآیندهای فولادسازی و آهن‌سازی ضروری هستند، اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش خاطرنشان کرد: در سال 1404 حدود یک میلیون تن آهن اسفنجی توسط فولاد کاوه جنوب کیش تولید شده است، میزان شمش تولیدی نیز حدود 845 هزار تن بوده، در حوزه فولادسازی موفق شدیم رشد تولید 12درصدی را در 6 ماهه داشته باشیم. در دوره 6 ماهه حدود 40.7 درصد افزایش درآمد داشته‌ایم.
وی یادآور شد: با توجه به تحریم‌های جدید، در حال حاضر با چالش‌هایی در زمینه تراکنش‌های مالی و منبع تولید محصولات روبه‌رو هستیم. به گونه‌ای که بیشتر صادرات به مسیرهای دیگری منتقل شده و در تراکنش‌ها با مشکلاتی در زمینه سوئیفت بانکی مواجه هستیم؛ در زمینه تحریم‌ها به طور کلی، تأثیرات مقطعی مشاهده می‌شود و با توجه به اینکه این تحریم‌ها تأثیری بر روند صادرات غیرنفتی نداشته‌اند، انتظار می‌رود که این موضوع بر صادرات تأثیر منفی نگذارد. نکته حائز اهمیت و تأثیرگذار در این زمینه، موضوع ارز است که امیدواریم به زودی حل و فصل شود.
حاتمی اظهار کرد: احداث نیروگاه خرم‌آباد نیز از جمله برنامه‌های ما محسوب می‌شود. با هدف بهینه‌سازی مصرف گاز، اخیراً قراردادی را منعقد کرده‌ایم. همچنین در سال 1403 موفق به تجربه تولید بدون وقفه خواهیم شد و پیش‌بینی می‌کنیم که در سال آینده به حداکثر تولید دست یابیم.
وی تصریح کرد: نیروگاه خرم آباد در تاریخ 6 تیر 1404 به شبکه سراسری متصل شد و مجوز بارگیری به فولاد کاوه در تاریخ 10 تیرماه 1404 صادر شد، با راه‌اندازی نیروگاه خرم آباد و خرید 60 مگاوات برق قطع‌نشو از بورس انرژی، از تاریخ 10 تیر تا 31 شهریور 1404، تولید شمش فولادی به میزان 164،369 تن نسبت به مدت مشابه سال 1403 افزایش یافته است، ما برنامه‌ریزی برای احداث نیروگاه 520 مگاواتی را در تاریخ 17 مرداد سال گذشته آغاز کردیم و هم‌اکنون در حال بررسی 23 شرکت مختلف هستیم. مراحل نهایی قرارداد زمین در حال انجام است تا این نیروگاه به زودی به بهره‌برداری برسد. همچنین قصد داریم یک نیروگاه خورشیدی احداث کنیم و در حال شناسایی پیمانکار مناسب برای این پروژه هستیم. امیدواریم که این ظرفیت در سال آینده به مرحله بهره‌برداری برسد.
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش گفت: در زمینه گاز، راهبرد تأمین پایدار گاز را اتخاذ کرده‌ایم و بر اساس مصوبات، اقدامات لازم برای تشکیل کنسرسیوم را ادامه داده‌ایم. یکی دیگر از مسائل مهم، طرح‌های صرفه‌جویی در مصرف گاز بوده که با برگزاری نشست‌های مداوم، موفق به امضای تفاهم‌نامه‌ای در این خصوص شده‌ایم.

لینک کوتاه
فولاد کاوه کیش بورس کالای ایران