تحلیلگران هشدار دادند که اگر رئیسجمهور آمریکا تهدیدهای خود مبنی بر برکناری رئیس فدرال رزرو را عملی کند، با 60 میلیارد دلار هزینه مواجه خواهد شد.
به گزارش به نقل از ایسنا، برکناری جروم پاول باعث افزایش شدید بازده اوراق قرضه خزانهداری آمریکا و افزایش هزینههای فلجکننده بهره بدهی دولت خواهد شد، زیرا سرمایهگذاران احتمال تورم بالاتر و بیثباتی سیاسی را پیشبینی میکنند.
گنادی گلدبرگ، رئیس استراتژی نرخ بهره آمریکا در موسسه «تی دی سکیوریتیز» (TD Securities) گفت: اگر ترامپ، رئیس فدرال رزرو را برکنار کند، حدود 58 میلیارد دلار به هزینه بهره دولت اضافه خواهد شد.
رئیسجمهور آمریکا روزهای گذشته اظهار کرد که پاول را به دلیل افزایش هزینههای نوسازی 2.5 میلیارد دلاری بانک مرکزی، برکنار میکند.
پس از آنکه موجی از گزارشها هشدار دادند که ترامپ در حال آماده شدن برای برکناری قریبالوقوع رئیس فدرال رزرو در چهارشنبه گذشته است، رئیسجمهور آمریکا به خبرنگاران گفت: من هیچ احتمالی را رد نمیکنم، اما فکر میکنم این امر بسیار بعید است، مگر اینکه پاول به دلیل کلاهبرداری مجبور به ترک سمت خود شود.
سایت تلگراف گزارش کرد، ترامپ به شدت از پاول انتقاد کرده و وی را به دلیل عدم کاهش نرخ بهره طبق خواسته خودش، «کم خرد» نامیده است.
تحلیلگران هشدار دادند که اگر ترامپ، رئیس فدرال رزرو را برکنار کند، سرمایهگذاران اوراق قرضه برای جبران ترس از اینکه فدرال رزرو دیگر بدون دخالت دولت، فعالیت نخواهد کرد و کمتر قادر به کنترل تورم خواهد بود، نرخهای بسیار بالاتری را درخواست خواهند کرد.
گلدبرگ اظهار کرد: این مورد، بازده بدهیهای آمریکایی قابل بازپرداخت در 20 و 30 سال را بین 20 تا 50 درصد افزایش میدهد و به طور بالقوه نرخ بهره این اوراق قرضه را به حدود 5.5 درصد میرساند. وی تخمین زد که این امر به نوبه خود، در یک سال مالی معمول، 58 میلیارد دلار به هزینه بهره 276 میلیارد دلار اوراق قرضه 30 ساله آمریکا و 168 میلیارد دلار اوراق قرضه 20 ساله آمریکا اضافه خواهد کرد. در این محاسبه فرض بر این است که بازده در این سطوح باقی بماند و الگوهای بدهی دولت یکسان باقی بماند.
وی افزود: اگر نرخ بهره افزایش یابد، بار بدهی میتواند خیلی سریع ناپایدار شود.
الکس اورت، از شرکت مدیریت دارایی «آبردین» گفت: این شوک میتواند طی دو یا سه ماه، تا یک درصد به بازده اوراق قرضه خزانه 30 ساله اضافه کند و نرخ بهره این اوراق را به شش درصد برساند. این شدیدترین افزایش بازده اوراق خزانه آمریکا از زمان «شوک ولکر» در اوایل دهه 1980 خواهد بود؛ زمانی که پل ولکر، رئیس وقت فدرال رزرو، افزایش زیادی در نرخ بهره برای مهار تورم افسارگسیخته انجام داد.
اورت افزود: تفاوت آن زمان این بود که بازده اوراق قرضه بالاتر رفت تا منعکسکننده مبارزه فدرال رزرو با تورم باشد، اما این بار احتمالا بازده اوراق قرضه بالاتر خواهد رفت تا منعکسکننده عدم مبارزه موثر فدرال رزرو با تورم باشد.
سرمایهگذاران تصور خواهند کرد که تورم توسط نهادی که برای تعدیل اقتصاد وجود دارد، کنترل نخواهد شد و اخراج رئیس فدرال رزرو همچنین بازارها را به سمت پیشبینی روی بیثباتی سیاسی بیشتر و استقراض کنترلنشده سوق میدهد. افزایش بازده اوراق قرضه خزانهداری با کاهش قابل توجه دلار همراه خواهد بود و به سرمایهگذاران ضربه سختی خواهد زد.
طبق تحلیل کمیته بودجه فدرال مسئولانه، هزینههای استقراض در زمانی افزایش مییابد که پیشبینی میشد لایحه بهره بدهی دولت از 3.2 درصد به 6.1 درصد تا سال 2054 افزایش یابد، با فرض اینکه اقدامات لایحه هزینههای ترامپ تصویب شود.
بازده بالاتر اوراق خزانهداری همچنین نرخ وام مسکن را که در حال حاضر نزدیک به هفت درصد است، افزایش میدهد و فعالیت بازار مسکن را کندتر میکند، آن هم در زمانی که فروش در پایینترین سطح 30 سال گذشته قرار دارد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
الویرا نابیولینا، رئیس بانک مرکزی روسیه، با حمایت شخصی ولادیمیر پوتین، به مدت دو سال... 4 اردیبهشت 1404
نظرات شما