در جریان جنگ 12 روزه تلاش رژیم صهیونیستی برای مختل ساختن صنعت نفت و گاز ایران جدیتر از همیشه دنبال شد. اما چرا این حوزه، اولویت اصلی دشمن بود و صنعت نفت و گاز چه تاثیر اساسی بر اقتصاد دارد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، امیر نوروزی، تحلیلگر ارشد اقتصاد انرژی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره چرایی هدفگیری صنعت نفت و گاز ایران توسط رژیم صهیونیستی در دوازده روز نبرد اخیر میگوید: «دشمن خوب میداند که صنعت نفت و گاز، حیاتیترین شریان اقتصاد ایران و ستون اصلی ثبات اجتماعی کشور است. اگر کوچکترین اخلالی در تولید یا صادرات این بخش ایجاد شود، نه فقط درآمد ارزی دولت کاهش مییابد، بلکه امنیت انرژی کشور، اشتغال گسترده و حتی ثبات قیمتها زیر سوال خواهد رفت.»
وی افزود: «در شرایطی که بیش از نیمی از درآمد دولت و صادرات غیرنفتی نیز به این صنعت وابسته است، دشمنان تلاش داشتند با ایجاد بیثباتی در این حوزه، دولت ایران را با بحران مالی و کسری بودجه روبرو سازند. هدفی که رسیدن به آن میتواند فشار اجتماعی و روانی شدیدی ایجاد کند و حتی بر ثبات سیاسی تأثیرگذار باشد.»
نوروزی درباره تأثیرات اختلال در صنعت نفت و گاز بر سایر بخشهای اقتصادی توضیح داد: «فلج شدن این صنعت به سرعت به نیروگاهها، کارخانههای بزرگ، صنایع مادر، پتروشیمیها، حملونقل و حتی کشاورزی تسری مییابد و ضربه دومینویی به تمامی آئینههای اقتصادی وارد میکند. تولید برق دچار اختلال میشود و قیمت کالاهای اساسی افزایش پیدا میکند. به همین دلیل، دشمن صهیونیستی تمرکز حملات خود را متوجه پالایشگاهها، خطوط انتقال و مراکز راهبردی نفت و گاز ایران قرار داد.»
این کارشناس ادامه داد: «شاید در نگاه اول، جنگ مستقیم نظامی و نبرد سرباز با سرباز مهمترین صحنه مبارزه تصور شود، اما در دنیای امروز، جنگهای اقتصادی و زیرساختی تأثیر ویرانگری دارند. اسرائیل با هدف گرفتن قلب انرژی ایران امید داشت که با ایجاد تلاطم در بازار نفت و دلار، موج نارضایتی در جامعه شکل بگیرد و قدرت چانهزنی جمهوری اسلامی در عرصه دیپلماسی منطقهای تضعیف شود.»
وی در تشریح نقشه شکستخورده دشمن گفت: «اینکه در طول این دوازده روز، صنعت نفت و گاز ایران با تدبیر، مدیریت بحران، فناوری بومی و ایثار شبانهروزی متخصصان، توانست بدون وقفه به تولید و صادرات ادامه دهد، پیروزی بزرگی برای اقتصاد کشور و پیامآور اعتماد برای بازارهای جهانی بود. امنیت انرژی و استمرار چرخه تولید برق و صنایع توسط نفت و گاز، عملاً اجازه شکلگیری هیچ بحرانی را نداد.»
نوروزی در پایان اظهار کرد: «درس این جنگ مشخص بود: کشورهایی که ستون اقتصادی خود را بهشکل هوشمند و مقاوم میسازند، در برابر بزرگترین تهدیدات هم تابآوری بالایی خواهند داشت. لازم است برای آینده، سرمایهگذاری در ایمنی و بومیسازی فناوری صنعت نفت و گاز همچنان با قدرت و جدیت ادامه یابد تا اقتصاد کشور همواره از این سپر استوار بهرهمند باشد.»
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
قیمت نفت در معاملات آسیایی پنجشنبه، در پی نگرانی بازار از تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی در... 22 خرداد 1404
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسیا، برای چهارمین روز معامله متوالی کاهش یافت و تحت... 2 خرداد 1404
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران گفت: این شرکت علاوه بر انجام وظایف ذاتی خود در حوزه... 21 اردیبهشت 1404
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به مسئولیت گسترده این شرکت در تأمین گاز... 20 اردیبهشت 1404
قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه بازار آسیا که دورنمای رشد اقتصادی تحت تاثیر جنگ تجاری... 9 اردیبهشت 1404
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: چین در دوران سخت تحریم از ما خرید... 8 اردیبهشت 1404
26 فروردین 1404
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نفت و گاز، محور حرکت بهسوی... 31 فروردین 1404
نظرات شما