شاخص کل بازار سرمایه در دومین روز هفته بیش از 34 هزار واحد افت کرد و به رقم سه میلیون و 117 هزار واحد رسید.

به گزارش نسیم اقتصاد، برخلاف رویه 14 روز اخیر، امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 34 هزار و 668 واحد افت کرد و به رقم سه میلیون و 117 هزار و 243 واحد رسید.
 
امروز (7 اردیبهشت 1404)  شاخص هم‌وزن نیز 1662 واحد کاهش داشت و در عدد 904 هزار و 935 واحد ایستاد.
 
تالار شیشه‌ای در 14 روز کاری اخیر و در شرایطی که بازارهای ارز و طلا تحت تاثیر مذاکرات و بهبود مناسبات بین‌المللی روند کاهشی دارند، تنها سه روز منفی را سپری کرده و سایر روزها سبزپوش بوده است.
 
اما وقوع حادثه دیروز انفجار بندر شهید رجایی اثر منفی بر بورس امروز ایجاد کرد تا جایی که در ساعات ابتدایی تا 45 هزار واحد کاهش یافت اما به تدریج از حجم ریزش کاسته شد و نهایتا افت 34 هزار واحد رقم خورد.
 
برخی نمادها نیز از صف فروش به صف خرید نشستند. معمولا وقوع چنین حوادثی به نوسانات مقطعی بازار ارز و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران در بورس منجر می‌شود اما برخی کارشناسان معتقدند احتمالا ریزش بورس پایدار نخواهد بود. به دنبال نوسان قیمت ارز و طلا، امروز صندوق‌های طلا نیز در بازار سرمایه رشد کردند.
 
در دومین روز کاری هفته تعداد سهام مثبت بورس 149 عدد و سهام منفی 197 عدد بود. تعداد خریداران نیز به 149 هزار نفر رسید و به طور کلی بازار 1.1 درصد کاهش داشت.
 
همچنین امروز 776 هزار فقره معامله به ارزش حدود 19 هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
 
فارس و فولاد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند اما اخابر اثر مثبت ایجاد کرد. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به خودرو، وبصادر و وتجارت اشاره کرد.
 
امروز شاخص فرابورس ایران نیز کاهش 46 واحد را تجربه کرد و به 26 هزار و 275 واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس 288 هزار فقره و ارزش آن 117 هزار میلیارد تومان بود.
 
نیشکر، آریا و ومپنا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند. کانسار، مهرمام و وپایا نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.
 
تالار شیشه‌ای در روزهای 16 تا 18 فروردین تحت تاثیر ریسک‌های سیستماتیک و تنش‌های بین‌المللی ریزش کرده بود. البته بورس‌های جهانی نیز بر اثر تعرفه‌های صادراتی که ترامپ برای 135 کشور جهان در نظر گرفت افت کرد؛ تعرفه‌هایی که تا 97 درصد نیز می‌رسید و ورود کالاهای چینی به آمریکا را ابتدا مشمول 67 درصد تعرفه گمرکی و سپس 145 درصد کرد که البته چین نیز در واکنش، تعرفه 125 درصدی برای کالاهای آمریکایی در نظر گرفت. اتفاقی که باعث افزایش قیمت طلا و ریزش بورس‌ها در جهان و ایران شد.
 
اما روز سه‌شنبه (19 فروردین) پس از اعلام خبر گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران با ایالات متحده که روز شنبه در عمان انجام گرفت، بورس ایران سبزپوش شد.
 
پیش از آن بازار سهام در ایران از روز دوم آبان 1403 روند صعودی به خود گرفته بود و در ادامه، رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. اما از 22 دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شد. روز 23 دی‌ماه کانال 2.9 میلیون را از دست داد. در هفته‌های پایانی سال گذشته این بازار بین کانال 2.7 تا 2.8 میلیون واحد در نوسان بود و چهار مرتبه کانال 2.8 میلیون را از دست داد. 21 اسفند نیز به پایین کانال 2.7 میلیون سقوط کرد که 25 اسفند مجددا آن را تصاحب کرد. 19 فروردین 1404 به کانال 2.8 میلیون صعود کرد. 24 فروردین پس از حدود 90 روز مجددا از مرز 2.9 میلیون واحد گذشت. روز 30 فروردین 1404 نیز برای اولین بار وارد کانال 3 میلیون واحد شد.
 
به نظر می‌رسد متغیرهای سیاسی اثر مثبتی بر بازار سهام و رشد شاخص کل داشته است. امیدواری به رفع تنش‌های سیاسی که با آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط پایتخت عمان ایجاد شده و هم‌چنین احتمال تصویب لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی می‌تواند اثر مثبتی بر بازار سهام داشته باشد؛ چرا که به گفته کارشناسان، حل مناقشات بین‌المللی از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی منجر می‌شود و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازد.
 
عمده کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال 2.9 میلیون واحد شده است.

لینک کوتاه
بورس بازار سهام شاخص فرابورس

اخبار مرتبط

شارژ بازار بورس از عمان

شارژ بازار بورس از عمان

بازار سرمایه در واکنش به مثبت بودن دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا یکپارچه... 24 فروردین 1404

نظرات شما