سرپرست مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران از آماده‌سازی بسته‌های سرمایه‌گذاری برای توسعه 50 میدان گازی کشور با هدف افزایش ظرفیت تولید روزانه گاز تا 500 میلیون مترمکعب خبر داد.

 به گزارش نسیم اقتصاد، رضا عاقبتی امروز (سه‌شنبه، دوم اردیبهشت) در نشست تخصصی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه توسعه میدان‌های گازی در حاشیه رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران در تشریح جزئیات این بسته‌ها اظهار کرد: برای توسعه میدان‌های گازی خشکی، 35 میدان معرفی شده که سرمایه‌گذاری موردنیاز برای آنها بیش از 13 میلیارد دلار پیش‌بینی شده است. در بخش میدان‌های گازی دریایی نیز 14 میدان شناسایی و معرفی شده که نیاز به سرمایه‌ای معادل 27 میلیارد دلار دارند.

 
وی افزود: بسته‌های سرمایه‌گذاری ارائه‌شده در دو گروه عمده دسته‌بندی می‌شوند که شامل میدان‌های خامی مناطق نفت‌خیز جنوب است که اغلب دارای فشار و حجم تولید بالا هستند و میدان‌های خشکی که تحت راهبری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران قرار دارند و طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران، از کوچک تا بزرگ، می‌توانند در آنها مشارکت کنند.
 
سرپرست مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: مجموع این بسته‌ها شامل 35 پروژه برای 50 میدان گازی است که با سرمایه‌گذاری حدود 41 میلیارد دلاری، ظرفیت تولید گاز کشور تا 500 میلیون مترمکعب در روز افزایش می‌یابد.
 
عاقبتی با بیان اینکه برای شرکت نفت و گاز پارس جنوبی، پیش‌بینی می‌شود با سرمایه‌گذاری بیش از 18 میلیارد دلار، تولید روزانه تا 7 میلیارد فوت مکعب افزایش یابد، گفت: در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، با 8.3 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری، حدود 5.5 میلیارد فوت مکعب در روز به تولید گاز افزوده می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه شرکت نفت فلات قاره ایران با سرمایه‌گذاری 9 میلیارد دلاری، ظرفیت افزایش 3 میلیارد فوت مکعب در روز را دارد و در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز با 5 میلیارد دلار، حدود 2 میلیارد فوت مکعب افزایش تولید پیش‌بینی شده است، بیان کرد: همچنین، شرکت نفت و گاز اروندان با سرمایه‌گذاری بیش از 200 میلیون دلار می‌تواند روزانه 200 میلیون فوت مکعب به تولید گاز کشور بیفزاید.
 
سرپرست مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه در بخش میدان‌های خشکی توسعه‌نیافته، پیش‌بینی می‌شود این میدان‌ها دارای 71 تریلیون فوت مکعب (TCF) گاز قابل استحصال باشند که ظرفیت تولیدی معادل 7 میلیارد فوت مکعب در روز را دارند و برای توسعه آنها 13 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز است، افزود: این میدان‌ها از تنوع بالایی برخوردارند و بسته‌های پیشنهادی آنها از 50 میلیون دلار آغاز می‌شود. میدان‌هایی همچون بی‌بی حکیمه، کویرکوه، سمند، شاهینی، کارون، بخشی از این مجموعه هستند.
 
عاقبتی با اشاره به میدان شهیدان واقع در استان خوزستان و تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: این میدان برای سرمایه‌گذاران کوچک‌تر مناسب است و با حدود 50 میلیون دلار قابل توسعه است. میدان چشمه‌شور در خراسان رضوی نیز به دلیل نیاز شدید منطقه شمال شرق کشور به گاز، اهمیت ویژه‌ای دارد و می‌تواند به‌سرعت وارد مدار توسعه شود. همچنین میدان سفید خامی در خوزستان، میدان کوه آسماری، مختار، اهواز خامی از دیگر میدان‌های خشکی هستند که در قالب بسته‌های سرمایه‌گذاری معرفی شده‌اند.
 
وی تأکید کرد: مجموعه این بسته‌ها با مدل‌های قراردادی جذاب ازجمله IPC، برای جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی آماده ارائه است و می‌تواند نقش مهمی در جهش ظرفیت تولید گاز کشور و تأمین نیازهای داخلی و صادراتی ایفا کند.

لینک کوتاه
توسعه میدان گازی سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران داخلی

اخبار مرتبط

نظرات شما