مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه بر اساس اسناد بالادستی، تکالیف ابلاغی و سیاستهای موجود، باید تصدی دولت در حوزه ذخیرهسازی، نقل و انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی کاهش یابد، از استفاده حداکثری از توان بخش خصوصی در این بخشها خبر داد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، کرامت ویسکرمی امروز (سهشنبه، دوم اردیبهشت) در نشست تخصصی «فرصتهای سرمایهگذاری بخش خصوصی در فعالیتها، فرآیندها و طرحهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران» در رویداد تحول سرمایهگذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران با بیان اینکه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نزدیک به یک قرن یکهتاز طرحهای تأمین و توزیع سوخت در کشور بوده است، اظهار کرد: همزمان با رشد تکاملی این شرکت و افزایش مصرف فرآوردههای نفتی در سطح کشور بسیاری از بخشهای مرتبط به شرکت ملی پخش به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس اسناد بالادستی، تکالیف ابلاغی و سیاستهای موجود، باید تصدی دولت در حوزه ذخیرهسازی، نقل و انتقال و توزیع فرآوردههای نفتی کاهش یابد، افزود: شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران بیش از 220 جایگاه دولتی در سطح کشور داشته که هماکنون بیشتر این جایگاهها به بخش خصوصی واگذار و فروخته شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه هماکنون در سطح این شرکت 78 انبار فعال ذخیرهسازی سوخت داریم، تصریح کرد: در سطح کشور حدود 10 انبار ذخیرهسازی سوخت با ظرفیت مازاد و بلااستفاده وجود دارد که طبق برنامهریزیهای انجامشده قرار است این انبارها به بخش خصوصی واگذار شود.
ویسکرمی با اشاره به روند مصرف سیانجی در سطح کشور و تأکید بر سرمایهگذاری در صنعت سیانجی، گفت: از اوایل 1380 تاکنون 2 هزار و 500 جایگاه سیانجی در کشور احداث و به بهرهبرداری رسیده است، اما طی چند سال اخیر مصرف سیانجی از 23 میلیون مترمکعب در روز به حدود 19 میلیون مترمکعب رسیده است، ازاینرو باید سرمایهگذاریهای لازم در بخشهای مختلف صنعت سیانجی مانند تبدیل ناوگان، تولید خودروهای کارخانهای و احداث و توسعه جایگاههای سیانجی انجام شود.
وی به مصوبه شورای اقتصاد در زمینه تبدیل 900 هزار دستگاه خودروی عمومی تکسوز به دوگانهسوز اشاره و اظهار کرد: تاکنون در سطح کشور 350 هزار خودروی عمومی تکسوز بهصورت رایگان به دوگانهسوز تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در حوزه صنعت سیانجی تأکید کرد و افزود: روزانه بیش از 250 میلیون لیتر فرآوردههای نفتی توزیع میشود که این عدد در فصلهای سرد سال به روزانه 320 میلیون لیتر افزایش مییابد ازاینرو باید سرمایهگذاری لازم بهمنظور توسعه و نوسازی ناوگان حملونقل فرآوردههای نفتی در دستور کار قرار گیرد.
ویسکرمی به موضوع استفاده از خودروهای برقی در کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، ایجاد زیرساختهای لازم برای توسعه و استفاده از خودروهای برقی در کشور باید بهصورت گسترده در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبات شورای اقتصاد، قرار است خودروهای پرمصرف بنزینی با خودروهای برقی جایگزین شود، گفت: ازاینرو همسو با افزایش تعداد خودروهای هیبریدی باید تعداد ایستگاههای شارژ خودروهای برقی در سراسر کشور افزایش یابد، بنابراین جایگاههای عرضه سوخت مایع و سیانجی ظرفیت بسیار مناسبی برای ایجاد ایستگاههای شارژ خودروهای برقی دارند که میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران؛ بدنه توسعه صنعت پالایش
محمد مشکینفام، مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران نیز در این نشست با بیان اینکه این شرکت بدنه توسعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران است، تصریح کرد: خط لوله انتقال فرآوردههای نفتی پارس، طرح مخزنگاه شهید مهدوی بندرعباس، طرح احداث مجموعه تلمبهخانه و پایانههای آبادان، طرح جامع بندر صادراتی ماهشهر، طرح پایش لحظهای زنجیره تأمین و توزیع فرآورده، طرح خط لوله کنارگذر تهران و انتقال فرآوردههای نفتی به شمال شرق کشور ازجمله طرحها و پروژههای در دست اجرای شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است.
وی به جزئیات این طرحها اشاره کرد و افزود: طول خط لوله کنارگذر تهران و انتقال فرآوردههای نفتی به شمال شرق کشور 417 کیلومتر با ظرفیت 200 هزار بشکه در روز است، همچنین طرح احداث مجموعه تلمبهخانه و پایانههای آبادان نیز با هدف تأمین خوراک نفت خام پالایشگاه آبادان و انتقال فرآوردههای تولیدشده از پالایشگاه به مبادی مصرف با سرمایهگذاری 60 میلیون یورو در دست اجرا قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران با بیان اینکه طرح جامع بندر صادراتی ماهشهر با سرمایهگذاری 100 میلیون یورو و با هدف روزآمد کردن تأسیسات موجود و نوسازی مخازن ذخیره در بندر صادراتی ماهشهر پیادهسازی شده است، گفت: طرح پایش لحظهای زنجیره تأمین و توزیع فرآوردههای نفتی از دیگر طرحهای مهم شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران است که با جدیت تمام دنبال میشود.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس اتاق بازرگانی تهران طی نامهای به وزیر کار بر ضرورت اصلاح فرآیند تعیین حداقل... 1 اسفند 1403
نظرات شما