معاون بانک توسعه صادرات ایران از برنامه ریزی برای حمایت از صادرکنندگان بویژه صنایع کوچک و متوسط با هدف افزایش قدرت رقابت در بازارهای بین المللی خبر داد و گفت: به دنبال توسعه زیرساخت ها در ارایه تامین مالی زنجیره تولید برای حمایت بیشتر از سرمایه گذاری در بخش تولید هستیم.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، هادی حیدری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «سرمایه گذاری برای تولید» افزود: اقتصاد ایران در دهه اخیر شرایط متلاطمی را به دلیل تورم و رکود همزمان داشته است، عمده این کاهش رشد به دلیل شوکهای موجود در بخش واقعی و اسمی اقتصاد بوده که باعث کاهش سهم ارزش‌افزوده بخش ساخت و تولید از کل تولید ناخالص داخلی کشور شده است.

وی ادامه داد: سهم ارزش‌افزوده بخش تولید از تولید ناخالص داخلی کشور که در اواخر دهه 80 رقمی در حدود 19‌ درصد بود، به رقمی در حدود 12‌ درصد در اواخر دهه 90 رسیده است؛ این در حالیست که گزارش‌های معتبر داخلی و بین‌المللی منتشر شده، نشان از ظرفیت‌های خالی بالقوه نیازمند افزایش موجودی سرمایه در اقتصاد ایران دارد. به عبارت دیگر مسیر سرمایه‌گذاری در تولید حداقل در دو دهه اخیر در نبود استراتژی‌های مشخص در لایه‌های متفاوت سیاستگذاری و عملیاتی عقیم مانده است.
برنامه ریزی برای ارتقای ظرفیت سرمایه‌گذاری کشور
حیدری درباره برنامه های بانک توسعه صادرات ایران به عنوان یک بانک تخصصی در حوزه صادرات برای سرمایه گذاری در تولید اظهار داشت: این بانک می تواند در راستای تحقق شعار سال 1404 به عنوان یکی از بازیگران اصلی ارتقای حکمرانی نظام تامین مالی نقش آفرینی کند چرا که در سراسر دنیا بانک‌های توسعه‌ای محرک اصلی برای رشد توسعه پایدار (SDN) و افزایش سرمایه‌گذاری شناخته می‌شوند.
این مدیر بانکی خاطر نشان کرد: در صورت توجه بیشتر از طرف سیاست‌گذاران، اگزیم بانک ایران می تواند با توجه به ساختار این بانک‌؛ پیشران‌ اصلی تامین مالی پایدار برای سرمایه‌گذاری پایدار در تولید متمرکز شود.
معاون بانک توسعه صادرات ایران به برنامه های این بانک در زمینه تحقق ظرفیت های سرمایه گذاری کشور اشاره کرد و افزود: این بانک امسال با هدف تحقق سرمایه گذاری در تولید، برنامه‌های اصلی خود را در محورهای متفاوتی پیگیری خواهد کرد، که ‌مهمترین آن ارایه محصولات و خدمات بانکی در تامین مالی تجارت بین‌الملل (Trade Finance) به تولید کنندگانی است که نیاز به واردات کالا و یا تامین مالی صادرات دارند.
حیدری ادامه داد: اهمیت این موضوع در شرایط کنونی اقتصاد کشور وقتی برجسته‌تر می‌شود که بدانیم به خاطر شرایط موجود، تولیدکنندگان صادرات‌محور در کشور محدودیت دسترسی به بازارهای مالی جهانی را دارند.
حمایت از زنجیره تولید پیش زمینه حمایت از صادرات
معاون بانک توسعه صادرات ایران همچنین با اشاره به اینکه حمایت این بانک در سال جاری از صادرکنندگان ادامه خواهد یافت، خاطر نشان کرد: طراحی و توسعه محصولات جامع بانکی برای حمایت از تولید و صادرکنندگان امسال نیز ادامه می یابد که در این طرح ارائه محصولات و تامین مالی قبل از حمل (Pre-shipment) و پس از حمل (Post-shipment) برای صادرکنندگان با تاکید بر صنایع کوچک و متوسط (SME‌ها) به منظور افزایش قدرت رقابت‌پذیری بین‌المللی و افزایش تولید تاکید شده است و این رویه با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و نیازسنجی مشتریان ادامه خواهد داشت.
حیدری با اشاره به زنجیره تولید در این بانک اظهار داشت: بانک توسعه صادرات ایران با توجه به تاکید سیاستگذاران پولی و مالی بدنبال توسعه زیرساخت‌های اصلی خود در ارائه تامین مالی زنجیره تولید (SCF) برای حمایت بیشتر از سرمایه گذاری در بخش تولید است. این ابزارها می توانند با توجه به کانالیزه کردن اعتبار نقش موثری در تحقق شعار سال ایفا نمایند.

لینک کوتاه
صادرکنندگان بازارهای جهانی افزایش

اخبار مرتبط

نظرات شما