واردات نفت خام چین بهدلیل افزایش خرید از ایران به بالاترین میزان از ماه اوت 2023 میلادی ( مرداد - شهریور 1402) رسید.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از وزارت نفت، براساس اعلام خبرگزاری رویترز از سنگاپور، دادههای گمرک در روز دوشنبه (25 فروردین ) نشان داد واردات نفت خام چین در ماه مارس 2025 ( اسفند - فروردین) نسبت به دو ماه پیش بهشدت افزایش یافته و نسبت به دوره مشابه پارسال حدود 5 درصد افزایش یافته، افزایش خرید از ایران و افزایش دوباره تحویل نفت روسیه سبب این افزایش بوده است.
بر اساس اطلاعات گمرک، واردات نفت چین در ماه مارس به مجموع 51 میلیون و 410 هزار تن معادل 12 میلیون و 100 هزار بشکه در روز رسید که بالاترین حد از اوت 2023 بهشمار میآید، این مقدار در مقایسه با رقم روزانه 11 میلیون و 550 هزار بشکه در مارس 2024 میلادی و 10 میلیون و 380 هزار بشکه در ژانویه تا فوریه امسال افزایش نشان میدهد.
افزایش خرید نفت چین از ایران که حدود 13 درصد از کل خرید نفت خام چین را تشکیل میدهد، در ماه مارس افزایش یافت، زیرا پالایشگاهها و بازرگانان مستقل در انتظار تشدید تحریمهای نفتی علیه تهران از سوی واشنگتن و کاهش عرضه احتمالی، بهدنبال ذخیرهسازی نفت رفتند.
اما لی، تحلیلگر شرکت تحلیل نفتکش ورتکسا گفت: واردات نفت خام چین از مسیر دریا به روزانه 10 میلیون و 600 هزار بشکه رسیده که بالاترین مقدار از اکتبر 2023 است که بیشتر از ورود محمولههای نفت خام ایران به منطقه شاندونگ ناشی میشود.
در مجموع با وجود تشدید تحریمهای واشینگتن علیه صادرات نفت مسکو در ژانویه 2025 (دی - بهمن 1403)، تحویل نفت روسیه دوباره افزایش یافت، زیرا نفتکشهای غیرتحریمی با بهرهگیری از افزایش نرخهای حملونقل به ناوگان انتقال محمولههای نفتی روسیه ملحق شدند.
پالایشگاههای دولتی چین که از ماه مارس خرید دریایی نفت روسیه را محدود کردهاند، واردات نفت جایگزین از خاورمیانه، غرب آفریقا و آمریکای جنوبی را برای جبران این اقدام افزایش دادهاند.
دادهها نشان میدهد که در سه ماه نخست امسال، میانگین واردات نفت خام چین به مجموع 135 میلیون و 250 هزار تن یا 10 میلیون و 970 هزار بشکه رسیده است که در مقایسه با سال گذشته میلادی 1.5 درصد افت نشان میدهد.
دادههای گمرک همچنین نشان داد صادرات فرآوردههای نفتی چین در ماه مارس، شامل گازوئیل، بنزین، سوخت هوایی و سوخت دریایی، به 5 میلیون و 240 هزار تن رسید که نسبت به رقم 6 میلیون و 20 هزار تن در مارس 2024 کاهش نشان میدهد.
بر اساس این گزارش، صادرات فرآوردههای نفتی چین در سه ماه نخست امسال به 12 میلیون و 460 هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال 16 درصد افت داشته است.
چین مقدار کمتری از سهمیههای صادراتی تازه را در مقایسه با سال گذشته میلادی منتشر کرد، اما انتشار زودتر از حد معمول بر حاشیههای سود پالایشگاهی آسیا تأثیر گذاشت.
واردات گاز طبیعی با خط لوله و در عین حال محمولههای گاز طبیعی مایع شده (الانجی)، در ماه گذشته میلادی با 15 درصد افت نسبت به مدت مشابه پارسال به 9 میلیون و 160 هزار تن رسید و میانگین واردات در سه ماه نخست به 29 میلیون و 420 هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال 2024، 10 درصد افت نشان میدهد.
تقاضا برای عرضه تکمحموله الانجی چین بهدلیل هزینه واردات بالا و عرضه داخلی فراوان پایین بود.
شرکتها همچنین بهدلیل تعرفههای تنبیهی پکن در بحبوحه جنگ تجاری آمریکا و چین از حملونقل الانجی ایالات متحده خودداری کردهاند.
لینک کوتاه
نظرات شما