بازارهای سهام جهان در معاملات روز جمعه تحت تاثیر تعرفه‌های متقابل و تلافی جویانه که ترس از رکود اقتصادی عمیق را تقویت کرده و اعتماد سرمایه‌گذاران به دارایی‌های آمریکا را متزلزل کرده است، قرمزپوش شدند و دلار نیز افت بیشتری یافت.

به گزارش نسیم اقتصاد، این نگرانی باعث هجوم به پناهگاه‌های امن شده است و فرانک سوئیس را به بالاترین حد یک دهه در برابر دلار رسانده و قیمت طلا اوج جدیدی پیدا کرده است. بازارهای سهام جهان پس از اقدام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای کاهش موقت تعرفه‌ها بر بسیاری از کشورها، روند صعودی پیدا کرده بودند، اما این حرکت دوام چندانی نداشت.
 
داده‌های شرکت مالی LSEG نشان داد که فروش اوراق خزانه‌داری آمریکا در طول ساعات فعالیت بازار آسیایی افزایش یافت و بازده اوراق 10 ساله، به 4.475 درصد افزایش یافت و بیش از 40 واحد پایه در هفته افزایش یافت که بزرگترین افزایش از سال 2001 است.
 
تحلیلگران و سرمایه گذاران در سرتاسر جهان، به فروش شدید اوراق خزانه‌داری در هفته جاری و کاهش ارزش دلار، به عنوان شواهدی مبنی بر متزلزل شدن اعتماد به بزرگترین اقتصاد جهان اشاره کرده اند.
 
کایل رودا، تحلیلگر ارشد بازارهای مالی در Capital.com گفت: به وضوح روند خروج از دارایی‌های آمریکا دیده می شود. سقوط بازار ارز و اوراق قرضه هرگز نشانه خوبی نیست. این امر فراتر از به حساب آوردن احتمال کاهش رشد و عدم اطمینان تجاری است.
 
در آسیا، نیکی ژاپن 4.5 درصد در روز سقوط کرد، در حالی که سهام کره جنوبی 1.7 درصد کاهش یافت. شاخص ام اس سی آی بازار آسیا-اقیانوسیه بجز ژاپن، 0.5 درصد کاهش داشت.
 
معاملات اس اند پی 500 و نزدک آمریکا، پس از افت شدید در شب گذشته، هر کدام حدود یک درصد سقوط کردند.
 
واسو منون، مدیر عامل استراتژی سرمایه گذاری در بانک OCBC در سنگاپور گفت: چشم انداز کوتاه مدت دارایی‌های ریسک جهانی با توجه به نگرانی‌های رشد و تورم، احساسات متغیر و تحولات سریع در عرصه تجارت و تعرفه، نامشخص است.
 
سرمایه گذاران با نگرانی از تشدید جنگ تجاری میان چین و آمریکا پس از افزایش تعرفه‌های گمرکی بر واردات چین توسط ترامپ و افزایش آن به 145 درصد دست به گریبان هستند. چین با افزایش تعرفه‌های تلافی جویانه خود بر آمریکا، این نگرانی را افزایش داده است که پکن ممکن است تعرفه‌ها را بالاتر از 84 درصد فعلی افزایش دهد.
 
سهام چین، روز جمعه، شروعی ضعیف داشتند. شاخص بلوچیپ سی اس آی 300، به میزان 0.5 درصد افت کرد و شاخص هانگ سِنگ هنگ کنگ، 0.38 درصد کاهش یافت.
 
دلار تاج خود را از دست می‌دهد
 
دلار آمریکا در چند هفته گذشته، با فروش بی امان مواجه شده است، زیرا معامله گران به دنبال پناهگاه امن در ین ژاپن، فرانک سوئیس و همچنین یورو هستند.
 
ارزش دلار در برابر فرانک سوئیس، روز جمعه، به پایین‌ترین میزان خود در 10 سال اخیر و در برابر ین به پایین‌ترین حد خود در 6 ماه گذشته رسید. یورو با 1.7 درصد افزایش، به 1.13855 دلار رسید؛ سطحی که آخرین بار در فوریه 2022 مشاهده شده بود.
 
شاخص دلار که ارزش دلار را در برابر شش واحد دیگر اندازه گیری می کند، برای اولین بار از ژوئیه 2023، به زیر 100 واحد رسید. افت دلار باعث تسکین برخی از ارزها در بازارهای نوظهور از جمله رینگیت مالزی شد.
 
بازارها عمدتا داده‌های وزارت کار آمریکا را که نشان می‌داد قیمت‌های مصرف‌کننده به‌طور غیرمنتظره‌ای در مارس کاهش یافت، نادیده گرفتند، اگرچه بعید است که کاهش نرخ تورم در پی تعرفه‌ها ادامه یابد.
 
در همین حال، فروش شدید اوراق خزانه‌داری آمریکا در هفته جاری که تداعی کننده دوران کووید برای پول نقد بود، نگرانی‌ها از شکنندگی در بزرگترین بازار اوراق قرضه جهان را دوباره برانگیخت.
 
داده‌های LSEG نشان داد که بازده اوراق قرضه 30 ساله آمریکا، به 4.90 درصد افزایش یافت و در مسیر بزرگترین رشد هفتگی از سال 1982 قرار گرفت.
 
بر اساس گزارش رویترز، در بازارهای کالاها، قیمت اونس طلا با 1.25 درصد افزایش، به 3214 دلار رسید. قیمت نفت پس از کاهش بیش از دو دلار در هر بشکه در روز پنجشنبه، در اوایل معاملات روز جمعه کاهش یافت. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا 0.48 درصد و قیمت نفت برنت 0.46 درصد کاهش یافت.

لینک کوتاه
سقوط سهام دلار اوراق قرضه بازارهای جهانی

اخبار مرتبط

نظرات شما