دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت: مطابق پایش انجام شده، قیمت بلیت‌ هواپیما در ایام نوروز 1404 در اکثر موارد نسبت به سقف نرخ تعیین شده از سوی شرکت‌ها، پایین‌تر بود.

به گزارش نسیم اقتصاد، مقصود اسعدی سامانی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: نوروز امسال، پروازها بدون هیچ گونه مشکل خاصی و با سلامت کامل انجام شد.
وی بیان داشت: مسافران در نوروز امسال از نظر دسترسی به بلیت، برخلاف سال‌های گذشته با مشکلی مواجه نشدند و عرضه بلیت در سایت شرکت ها و سایت‌های اینترنتی و دفاتر خدمات مسافرتی انجام می‌شد. همچنین مطابق پایش انجام شده قیمت بلیت‌ها در اکثر موارد نسبت به سقف نرخ تعیین شده از سوی شرکت‌ها، پایین‌تر عرضه شد.
اسعدی سامانی اضافه‌کرد: این در حالیست که در سال‌های قبل زمان انتظار برای دریافت بلیت در نوروز طولانی بود، اما امسال با اجرای آزادسازی نرخ‌ها مشکلی را در این زمینه شاهد نبودیم.
این مقام صنفی با اشاره به افزایش مختصر استقبال از پروازهای داخلی در نوروز امسال، یادآور شد: با این حال در پروازهای خارجی به دلیل نوسانات نرخ ارز شاهد کاهش مسافر بودیم.
 
افزایش 24 برابری نرخ سوخت هواپیما
وی همچنین به افزایش نرخ سوخت هواپیما اشاره کرد و اظهار داشت: در حالی که طبق توافق انجام شده با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، مقرر بود نرخ بنزین از لیتری 600 به 6 هزار تومان افزایش یابد اما در نهایت بر اساس قانون بودجه 1404 با احتساب 30 مالیات بر ارزش افزوده، به رقم 14 هزار و 339 تومان در هر لیتر رسید؛ به عبارتی با رشد بیش از 24 برابری در نرخ سوخت از روز نخست امسال مواجه شده ایم.
 
دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی خاطرنشان‌کرد: این مساله هزینه هر ساعت صندلی پرواز را بیش از 550 هزار تومان افزایش داده است، ضمن اینکه افزایش دستمزد نیروی انسانی و تغییر مبنای محاسبه نرخ ارز برای ترخیص قطعات و تجهیزات هواپیما از ابتدای سال جاری در افزایش نرخ بلیت تاثیرگذار خواهد بود؛ با این حال شرکت‌های هواپیمایی تاکنون بر اساس رویه سابق به ارائه نرخ‌ها پرداخته‌اند.
 
برنامه‌های توسعه ناوگان
وی در خصوص برنامه‌های توسعه ناوگان، اظهار داشت: شرکت‌ها در تلاش برای بهبود وضعیت ناوگان خود هستند و اقداماتی نیز در این زمینه انجام شده است، اما به دلیل شرایط خاص صنعت هواپیمایی و رعایت مسائل محرمانگی در شرایط تحریم، موارد اطلاع رسانی نمی‌شود.
اسعدی همچنین با اشاره به نامگذاری امسال به «سرمایه‌گذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب، گفت: شرکت‌های هواپیمایی در تلاشند تا در راستای شعار سال حداکثر ظرفیتشان را مورد استفاده قرار داده و خدمات بیشتری به مسافران ارائه دهند.
وی افزود: بیش از نیمی از شرکت‌های هواپیمایی کشور خصوصی هستند، لذا بخش اعظم جابه‌جایی مسافران سهم شرکت‌های خصوصی و نشان‌دهنده سهم مردم در این صنعت است.
این مقام صنفی ابراز امیدواری کرد دولت با اجرای سیاست‌های حمایتی زمینه جذب سرمایه بیشتری را در صنعت هوایی کشور فراهم کند.
 
به گزارش ایرنا، بر اساس آمار تجمیعی جابه‌جایی مسافر و تعداد پرواز انجام شده در بازه زمانی 24 اسفند تا 13 فروردین، در مجموع 25 هزار 617 نشست و برخاست شامل 22 هزار و 74 پرواز داخلی و سه هزار و 543 پرواز بین المللی و اعزام و پذیرش سه میلیون و 53 هزار و 541 مسافر مبنی بر 2 میلیون و 53 هزار و 508 مسافر داخلی و 523 هزار و 33 مسافر بین المللی جابه‌جا شده است.

لینک کوتاه
عرضه بلیت هواپیما کاهش پروازهای خارجی