بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، 1109 مورد بیماری تب دنگی از ابتدای سال جاری تا نیمه بهمن 1403، در کشور ثبت شده است.

به گزارش نسیم اقتصاد، با آنکه تا قبل از سال 1970، تنها 9 کشور جهان اپیدمی شدید بیماری تب دنگی را تجربه کرده بودند. این بیماری در حال حاضر در 141 کشور منطقه آفریقا، آمریکا و مدیترانه شرقی، آسیای جنوب شرقی و غرب اقیانوسیه شناسایی شده و میزان بروز تب دنگی در سال‌ها و دهه‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
 
از سال 1395 تا پایان سال 1402 تعداد موارد مثبت قطعی بیماری دانگ 74 مورد و بیماری چیکونگونیا 54 مورد در کشور گزارش شده که همه موارد "وارده از خارج از کشور" بوده و تا این تاریخ هیچ موردی از بیماری زیکا در کشور گزارش نشده است.
 
بر اساس گزارشات نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور، از ابتدای سال 1403 تا 15 بهمن، بالغ بر 1109 مورد تب دنگی تشخیص داده شده که تعداد 905 مورد آن در داخل کشور رخ داده و انتقال محلی محسوب می‌شود و مابقی بیماران در خارج از کشور به بیماری دچار شده‌اند.
 
موارد انتقال محلی 13 مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و 880 مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان و 12 مورد با سابقه سفر به چابهار در سایر استان‌های کشور شناسایی شده است.
 
مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شده‌اند. 132 مورد سابقه سفر به کشور امارات، 68 مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان، یک مورد سفر به ترکیه و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین (غرب افریقا) داشته‌اند.
 
به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده است، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند. تاکنون یک مورد مرگ در موارد وارده گزارش شده و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است.
 
وضعیت کشور از نظر وجود پشه آئدس ناقل

 
نظام مراقبت حشره شناسی در تمامی مبادی مرزی زمینی، ریلی، دریایی و هوایی بین المللی مراقبت حشره شناسی انجام می‌شود. اولین گزارش صید پشه آئدس اجیپتی توسط نظام مراقبت حشره شناسی در اسفند سال 1398 در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان گزارش شده است.
 
در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر (عسلویه و کنگان) و آئدس آلبوپیکتوس در استان گیلان گسترش دارد.
 
از هفته سوم تیر ماه سال جاری تاکنون در شهرستان‌های رامسر، تنکابن، عباس آباد، محمودآباد و نور استان مازندران و شهرستان بیله سوار استان اردبیل، شهرستان‌های خدافرین، هوراند و کلیبر استان آذربایجان شرقی پشه آئدس آلبوپیکتوس گزارش شده است.

لینک کوتاه
تب دنگی کشور پشه آئدس ناقل

اخبار مرتبط

نظرات شما