تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال 2024، ایرانیها بهعنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته میشدند اما در بهروزرسانی سال جدید میلادی (2025) رتبهبندی آیکیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانیها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
به گزارش نسیم اقتصاد، انتشار اطلاعاتی سایت آزمون بینالمللی آیکیو و رتبه دوم ایرانیها در جهان باز هم اختلاف نظرها در مورد این رتبه بندیها را داغ کرد، در کنار افرادی که این قبیل بررسیها را نادرست میدانند، برخی هم اعتقاد دارند که جمعیت بالای شرکت کنندگان در این سایت میتواند مبنای تحلیل درست باشد.
همشهری در گزارشی نوشت: چند سالی میشود که یک وبسایت بینالمللی منبع سنجش آیکیوی مردم جهان شده است و وقتی صحبت از هوش بالا میشود، خیلیها این سایت را منبع تحلیل قرار میدهند. طبق روال هر سال نوی میلادی، سایت آزمون بینالمللی آیکیو(
International IQ est) اطلاعاتش را بهروز کرد و براساس آخرین بهروزرسانی که مربوط به اول ژانویه 2025میشود، ایرانیها رتبه دوم آیکیوی جهان را به نام خود سند زدهاند.
هر چند آزمونهای این وبسایت و نتایج آن از نظر برخی محل اختلاف است اما با توجه به میزان دسترسی مردم جهان به این وبسایت بینالمللی به 40زبان مختلف، نمیتوان بهراحتی از کنار اطلاعات آن عبور کرد.
ایرانیها دوم شدند
تا چند هفته پیش و براساس اطلاعات منتشر شده در سال 2024، ایرانیها بهعنوان سومین کشور باهوش جهان شناخته میشدند اما در بهروزرسانی سال جدید میلادی (2025) رتبهبندی آیکیو کشورها با تغییرات اندکی همراه شد و ایرانیها هم با یک پله جهش به رتبه دوم دست پیدا کردند.
سال گذشته، کرهجنوبی با میانگین بهره هوشی 107.54 در این فهرست اول بود، پس از آن، چین با میانگین بهره هوشی 106.99 قرار داشت. جایگاه سوم با امتیاز 106.84 به ایران اختصاص پیدا کرده بود. در میان این لیست، کشورهای ژاپن و سنگاپور با میانگین آی کیو 106.18 در رتبههای بعدی قرار گرفته بودند.
یک میلیون شرکتکننده از سراسر جهان
این مطالعه براساس نتایج آزمون بیش از یک میلیون نفر در سراسر جهان شکل گرفته است و برخی کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی مانند سودان، چاد، سورینام و... بهدلیل کمبود دادهها شامل این بررسی نشدهاند.
نگاه کلی به نتایج آزمون نشان میدهد که میانگین آیکیو در آسیای شرقی بالاتر بهنظر میرسد، در اروپا، آسیای غربی، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و شمال آفریقا نزدیک به میانگین است اما آیکیوی اهالی برخی کشورهای آفریقای مرکزی و جنوبی و آمریکای لاتین، پایینتر از میانگین قرار گرفته است.
براساس اطلاعاتی که در این سایت نوشته شده است، تست هوش ریون که بهعنوان یکی از آزمونهای معتبر سنجش هوش شناخته میشود، برای جمعآوری دادهها مورد استفاده قرار گرفته است.
آیا این سایت قابل اعتماد است؟
در هر دوره با انتشار اطلاعات این سایت، اما و اگرهایی پیرامون نتایج بهدست آمده شکل میگیرد و برخی با استناد به سایتهای مشابه و ردهبندی متفاوت ایرانیها، دست به نقد نتایج سایت آزمون بینالمللی آیکیو میزنند. با وجود این انتقادها، از آنجا که جمعیت قابل توجهی از سراسر جهان در این آزمون شرکت میکنند، نمیتوان بهراحتی تمام اطلاعات این سایت را رد کرد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس مرکز بینالملل وزارت راه و شهرسازی گفت: روز گذشته (چهارشنبه، 21 آذر) ایران و ترکیه... 22 آذر 1403
راندمان نیروگاههای حرارتی ایران در سالهای گذشته به واسطه اقدامات توسعهای و... 12 آذر 1403
دنیا به سمت استفاده از انرژیهای پاک حرکت کرده و پیشبینی میشود که تا آینده نزدیک،... 11 آذر 1403
وزیر جهاد کشاورزی، همکاری ایران و ژاپن در حوزه آب و غذا را به نفع منطقه دانست و گفت:... 3 آذر 1403
براساس گزارش آنکتاد، در سال 2023 یونان بزرگترین ناوگان دریایی جهان از نظر ظرفیت حمل بار... 1 آذر 1403
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران بر اهمیت راهبردی تقویت زیرساختهای صادراتی این... 27 آبان 1403
در جریان حضور مدیرعامل راهآهن در اجلاس شورای حمل و نقل ریلی کشورهای مستقل... 16 آبان 1403
وزیر امور خارجه روسیه اظهار کرد که بریکس در سال 2025 توسعه گروه خود را بررسی خواهد کرد. او... 13 آبان 1403
نظرات شما