به گزارش نسیم اقتصاد، برخی از شهروندان در گفت‌وگو با خبرآنلاین از افزایش قیمت نان و کاهش حجم آن ابراز نارضایتی کردند. اما سوال مهمی که مطرح می‌شود این است که چرا نان در تهران با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسد؟ چرا برخی از نانوایان اعلام می‌کنند که تنها نان کنجدی دارند؟ در این زمینه با رئیس اتحادیه نانوایان سنگک در تهران گفت‌وگو کردیم.
 
آرمان زارعی: این روزها نارضایتی و شکایت از برخی نانوایی‌ها در تهران به گوش می‌رسد. به گفته برخی از شهروندان که با خبرآنلاین تماس گرفته‌اند، در حال حاضر، تعدادی از نانوایی‌ها، به ویژه نانوایی‌های سنگکی و بربری، با به کارگیری روش‌های مختلف، قیمت و اندازه نان را تغییر می‌دهند. آن‌ها با افزودن کنجد یا مواد دیگر، قیمت نان را به طور چشمگیری افزایش می‌دهند، به طوری که نان کنجدی حداقل دو برابر قیمت نان ساده است.
 
نکته جالب این است که در برخی نانوایی‌ها، نان ساده به طور کامل از عرضه خارج شده و هیچ اطلاعیه‌ای در این زمینه در نانوایی‌ها نصب نشده است. همچنین، در حالی که اتحادیه تأکید کرده که باید اولویت به پخت نان ساده داده شود، در عمل، نان‌های سفارشی و کنجدی در اولویت قرار دارند و مشتریان نان ساده با تأخیر و برخورد نامناسبی مواجه می‌شوند. این وضعیت نشان‌دهنده کمبود نظارت بر فعالیت نانوایی‌هاست.
 
در همین رابطه محمد سلیمانی، رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران، در پاسخ به این سوال که چرا برخی نانوایی‌ها نان سنگک را با قیمت مصوب به مشتریان ارائه نمی‌دهند و بر این موضوع تأکید دارند که تنها نان کنجدی موجود است و نان ساده ندارند، به خبرآنلاین گفت:نانوایی‌های سنگکی و سایر نانوایی‌ها معمولاً هر دو روز یک بار تحت بازرسی قرار می‌گیرند. این بازرسی‌ها توسط اتاق اصناف و اتحادیه انجام می‌شود، به این معنا که تیمی از اصناف به طور خاص نانوایی‌ها را در برنامه بازرسی خود قرار داده و نظارت‌های لازم را انجام می‌دهند.
 
چالش سخت سه نرخی شدن قیمت آرد برای نانوایی ها

 
او در ادامه به موضوع قیمت نان در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سه نوع قیمت برای گندم داریم (گندم 665 تومانی، گندم 900 تومانی و گندم 12 تومانی آزاد) و این سه نرخی بودن قیمت گندم کار را دشوار کرده است. ما نیز در تلاش هستیم تا قیمت آرد را به یک نرخ واحد تبدیل کنیم و نانوایی‌ها را از این بی‌نظمی خارج کنیم.
 
وی به قیمت نان سنگک در تهران اشاره کرد و گفت: قیمت مصوب نان سنگک ساده 5 هزار تومان و قیمت نان کنجدی 8 هزار تومان است، اما در دو سال اخیر نان سنگک کنجدی با قیمت 10 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. قبل از اینکه قیمت‌ها همسان‌سازی نشده بود  این همسان‌سازی انجام شد، اما معمولاً نان سنگک با همان 5 هزار تومان به فروش می‌رسد. تا چند روز پیش سه  گزینه نان کنجدی داشتیم، اما اکنون به دو نوع کاهش یافته است.
 
سلیمانی در پاسخ به ادعای اخیر مبنی بر اینکه برخی نانوایی‌ها نان سنگک را با قیمت‌های 20  و 30 هزار تومان به فروش می‌رسانند، گفت: این موضوع  مربوط به نان آزاد پزهااست که به درخواست مشتری می باشد
 
رئیس اتحادیه در پایان خاطرنشان کرد که در اتحادیه، تعدادی از همکارانم آماده پاسخگویی به شکایات مردمی هستند.این درحالی است که برخی از مخاطبان در گفتگو با خبرآنلاین از عدم پاسخگویی اتحادیه نسبت به این موضوع گلایه داشتند.

لینک کوتاه
گران‌فروشی نانوایان تهران رئیس اتحادیه

اخبار مرتبط

نظرات شما