وزیر نیرو با بیان اینکه تلاش می کنیم سد گرین در کوتاه ترین زمان ممکن احداث شود، افزود: در حوزه مصرف انرژی باید به سمت استانداردهای بین المللی حرکت کنیم.

به گزارش نسیم اقتصاد، عباس علی آبادی در حاشیه بازدید از سد گرین نهاوند با تأکید بر اهمیت این پروژه برای استان همدان و شهرستان نهاوند، گفت: تلاش می‌کنیم سد گرین را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تکمیل کنیم.
 
وی با اشاره به اینکه سد گرین در مقایسه با سدهای بزرگ کشور ابعاد کوچکتری دارد و اجرای آن چندان دشوار نیست، افزود: با این وجود، این سد برای منطقه دارای اهمیت راهبردی است و پس از تصویب فاز اول مطالعاتی، فرایند ساخت آن را با سرعت آغاز خواهیم کرد.
 
وزیر نیرو از تشکیل یک تیم تخصصی برای پیشبرد روند احداث سد گرین خبر داد و گفت:این تیم به بررسی مسائل و مشکلات پروژه، ازجمله تأمین بودجه، خواهد پرداخت تا روند اجرای آن بدون وقفه ادامه یابد.
 
وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به چالش ناترازی انرژی برق در کشور اظهار داشت: در صورت مصرف بهینه، مشکلی به نام ناترازی برق نخواهیم داشت، بنابراین گام اصلی در این حوزه، استانداردسازی مصرف انرژی است.
 
وی تأکید کرد که وزارت نیرو از دو مسیر افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی و کنترل و مدیریت مصرف، به دنبال رفع این چالش است و افزود: با اجرای برنامه‌هایی مانند جلوگیری از مصارف غیرمجاز و کنترل مصرف مازاد، در تابستان سال آینده شرایط بهتری در تولید و تأمین برق خواهیم داشت.
 
وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به نقش انرژی‌های تجدیدپذیر در حل مشکل ناترازی برق، بر لزوم توسعه این حوزه تأکید کرد و گفت: با مشارکت مردم و بخش خصوصی، فرایند توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.
 
وی افزود: وزارت نیرو متعهد است با جذاب‌تر کردن اقتصاد صنعت برق، مسیر سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه‌های خورشیدی را تسهیل کند.
 
وزیر نیرو با بیان اینکه کاهش 2 درجه ای دمای خانه‌ها به تامین گاز نیروگاه‌ها کمک شایانی می کند، افزود: با احداث و توسعه برج‌های خشک نیروگاه‌های بخاری صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب نیروگاه ها صورت می‌پذیرد.
 
وی گفت: نیروگاه شهید مفتح یکی از نیروگاه‌های بخاری کشور با ظرفیت تولید هزار مگاوات برق است که از سوخت گاز به عنوان سوخت اصلی و مازوت به عنوان سوخت جایگزین استفاده می‌کند.
 
وی با اشاره به نقش مهم این نیروگاه در پایداری برق کشور افزود: نیروگاه شهید مفتح دارای پایین‌ترین نرخ خروج اضطراری در میان نیروگاه‌های کشور است. از آنجاکه سوخت اصلی این نیروگاه و سایر نیروگاه‌های بخاری کشور گاز است، هر میزان صرفه‌جویی مردم در مصرف گاز، موجب افزایش امکان استفاده از گاز در این نیروگاه‌ها و کاهش مصرف مازوت خواهد شد.
 
وزیر نیرو در ادامه گفت: در صورت کاهش 2 درجه‌ای مصرف گاز در بخش خانگی، نیروگاه شهید مفتح می‌تواند بخش قابل‌توجهی از نیاز خود را از طریق گاز تأمین کند و مصرف مازوت در این نیروگاه به حداقل ممکن برسد.
 
وی با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای تأمین سوخت نیروگاه‌ها خاطرنشان کرد: وزارت نفت در هفته‌های اخیر همکاری خوبی با وزارت نیرو در تأمین سوخت نیروگاه‌ها داشته است و با توجه به افزایش میانگین دمای کشور در هفته‌های پیش‌رو، پیش‌بینی می‌کنیم روند تأمین گاز نیروگاه‌ها بهبود یابد.
 
وزیر نیرو همچنین به اهمیت صرفه‌جویی در مصرف آب نیروگاهی اشاره کرد و گفت: نیروگاه شهید مفتح یکی از نیروگاه‌های پیشتاز کشور در کاهش مصرف آب است. با احداث و توسعه برج‌های خشک در این نیروگاه، شاهد صرفه‌جویی قابل‌توجهی در مصرف آب هستیم.
 
وی در پایان ضمن اشازه به اینکه برای تامین بخشی از آب نیروگاه مفتح به سمت پساب شهر همدان رفته‌ایم، از مردم خواست با صرفه‌جویی در مصرف گاز و برق، به پایداری شبکه برق کشور و افزایش ذخایر سوخت نیروگاهی کمک کنند.

لینک کوتاه
مصرف انرژی استانداردهای بین‌المللی کاهش تامین گاز نیروگاه‌ها

اخبار مرتبط

نظرات شما