رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از کاهش نگرانکننده 50 درصدی بارشها نسبت به دوره بلندمدت خبر داد و گفت: این وضعیت به ویژه در مناطق جنوب غرب کشور مشهود است.
به گزارش
نسیم اقتصاد، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه وضعیت بارشها نسبت به دوره بلندمدت 50 درصد کمتر از حد نرمال است، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تا به امروز (11 بهمن) که 41 روز از فصل زمستان نیز میگذرد، وضعیت بارشها به هیچ عنوان مطلوب نبوده است. همچنین از ابتدای مهرماه تا اواسط بهار 95 درصد بارشهای کشور باید در این فصلها رخ بدهد.
وی ادامه داد: در فصل تابستان بارندگی چشمگیری در کشور وجود ندارد، به عبارت دیگر میزان بارشها از نیمه خردادماه تا پایان فصل تابستان بسیار کاهش مییابد. بنابراین تقریباً نیمه سال آبی رو به اتمام است و میزان بارندگیها تقریباً 50 درصد کمتر از میانگین نرمال برآورد شده است.
کاهش شدید بارشها در جنوب غرب کشور
وظیفه با بیان اینکه میزان بارشهای فعلی کشور در مقایسه با بلندمدت حاکی از کاهش خیلی شدیدی بارندگیها است، ادامه داد: این کاهش بارشها در برخی نقاط کشور به ویژه در جنوب غرب کشور مانند استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان که سرشاخههای رودهای بزرگ جنوب غرب کشور هستند، همچنین رودخانه «زاینده رود» که به فلات مرکزی میریزد، به چشم میخورد. طبق آمار وزارت نیرو از این مناطق نشان میدهد که تعداد سدهایی که ظرفیت خالی زیادی دارند، بسیار زیاد شده و مجموعاً 43 درصد ظرفیت سدها پر و 57 درصد آنها خالی است.
وی بیان کرد: طبق آخرین آمارها، 51.6 درصد ازبارشها کمتر از میزان متوسط بلندمدت دریافت شده و این عدد حاکی از کاهش بسیار چشمگیر بارندگیها در کشور است، این در حالی است که در برخی استانها مانند چهارمحال و بختیاری، میزان بارشها تا به امروز بسیار کمتر از حد انتظار بوده است. به عنوان مثال، در استان چهارمحال و بختیاری که انتظار میرفت، حدود 400 میلیمتر بارش دریافت کند، اما تاکنون کمتر از 100 میلیمتر بارش ثبت شده که این شرایط و میزان آمارها بسیار نگرانکننده است.
پوشش برفی کشور نصف شده است
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همچنین به وضعیت پوشش برف اشاره کرد و گفت: سطح پوشش برفی در مناطق کوهستانی نسبت به شرایط نرمال تقریباً نصف شده است، این بدان معنی است که ذخیره آبی در ارتفاعات هم به همان میزان کاهش یافته است و این وضعیت برای فصلهای گرم سال و نیازهای آبی کشاورزی مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.
پیشبینی بارشهای ضعیف طی دو هفته آینده
وی یادآور شد: طی دو هفته آینده هم بارشهای چشمگیری پیشبینی نمیشود. اگرچه بارندگیهایی خواهیم داشت، اما میزان آن بسیار کمتر از آن چیزی است که در این موقع از سال باید دریافت میکردیم؛ بنابراین این دو هفته هم به کمبود بارشها اضافه خواهد شد و این احتمال وجود دارد که در بهار سال آینده نیز شرایط کم بارشی تداوم داشته باشد.
وظیفه گفت: با توجه به این شرایط، حتی اگر شرایط نرمال هم در پیش داشته باشیم، کمبودهای موجود جبران نخواهد شد. بنابراین در فصل سرد سال که مصرف آب کشاورزی به حداقل رسیده، همچنان نگرانیهای زیادی برای تأمین منابع آبی داریم. این نگرانی در تابستان که مصرف آب بیشتر میشود، به ویژه در بخش کشاورزی، شدت بیشتری خواهد یافت.
گرمتر شدن دمای کشور و تشدید بحران منابع آبی
وی در پایان گفت: در حال حاضر، دمای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به طور متوسط یک درجه گرمتر از نرمال بوده است، این روند گرمتر شدن دما باعث میشود که نیاز به منابع آبی بیشتر شود و این کمبود منابع آبی به ویژه در نیمه دوم سال آبی، بحران جدیتری را ایجاد خواهد کرد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
در زمستان 1403 تعداد 2.63 میلیون رأس «گوسفند و بره» و 980 هزار رأس «بز و بزغاله» در... 30 فروردین 1404
امروز شنبه 30 فروردین ماه 1404 هر گرم طلای 18 عیار 6 میلیون و 834 هزار تومان و هر گرم طلای 24... 30 فروردین 1404
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران پیش بینی شده از 15 خرداد تا 15 شهریور... 27 فروردین 1404
انجمن خودروسازان ترکیه اعلام کرد که در سه ماهه نخست امسال تولید خودرو در این کشور 8.7... 25 فروردین 1404
با وجود درخواستهای کشاورزان برای افزایش نرخ خرید تضمینی گندم به بیش از 24 هزار تومان،... 24 فروردین 1404
امروز (24 فروردین ماه)، قیمت حواله دلار به 68 هزار و 803 تومان، حواله یورو به 78 هزار و 150... 24 فروردین 1404
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسیا، تحت تاثیر تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین و... 22 فروردین 1404
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی از کاهش قیمت سیبزمینی در بازار خبر داد و علت آن را... 19 فروردین 1404
نظرات شما