رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی از کاهش نگرانکننده 50 درصدی بارشها نسبت به دوره بلندمدت خبر داد و گفت: این وضعیت به ویژه در مناطق جنوب غرب کشور مشهود است.
به گزارش
نسیم اقتصاد، احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه وضعیت بارشها نسبت به دوره بلندمدت 50 درصد کمتر از حد نرمال است، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی تا به امروز (11 بهمن) که 41 روز از فصل زمستان نیز میگذرد، وضعیت بارشها به هیچ عنوان مطلوب نبوده است. همچنین از ابتدای مهرماه تا اواسط بهار 95 درصد بارشهای کشور باید در این فصلها رخ بدهد.
وی ادامه داد: در فصل تابستان بارندگی چشمگیری در کشور وجود ندارد، به عبارت دیگر میزان بارشها از نیمه خردادماه تا پایان فصل تابستان بسیار کاهش مییابد. بنابراین تقریباً نیمه سال آبی رو به اتمام است و میزان بارندگیها تقریباً 50 درصد کمتر از میانگین نرمال برآورد شده است.
کاهش شدید بارشها در جنوب غرب کشور
وظیفه با بیان اینکه میزان بارشهای فعلی کشور در مقایسه با بلندمدت حاکی از کاهش خیلی شدیدی بارندگیها است، ادامه داد: این کاهش بارشها در برخی نقاط کشور به ویژه در جنوب غرب کشور مانند استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان که سرشاخههای رودهای بزرگ جنوب غرب کشور هستند، همچنین رودخانه «زاینده رود» که به فلات مرکزی میریزد، به چشم میخورد. طبق آمار وزارت نیرو از این مناطق نشان میدهد که تعداد سدهایی که ظرفیت خالی زیادی دارند، بسیار زیاد شده و مجموعاً 43 درصد ظرفیت سدها پر و 57 درصد آنها خالی است.
وی بیان کرد: طبق آخرین آمارها، 51.6 درصد ازبارشها کمتر از میزان متوسط بلندمدت دریافت شده و این عدد حاکی از کاهش بسیار چشمگیر بارندگیها در کشور است، این در حالی است که در برخی استانها مانند چهارمحال و بختیاری، میزان بارشها تا به امروز بسیار کمتر از حد انتظار بوده است. به عنوان مثال، در استان چهارمحال و بختیاری که انتظار میرفت، حدود 400 میلیمتر بارش دریافت کند، اما تاکنون کمتر از 100 میلیمتر بارش ثبت شده که این شرایط و میزان آمارها بسیار نگرانکننده است.
پوشش برفی کشور نصف شده است
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور همچنین به وضعیت پوشش برف اشاره کرد و گفت: سطح پوشش برفی در مناطق کوهستانی نسبت به شرایط نرمال تقریباً نصف شده است، این بدان معنی است که ذخیره آبی در ارتفاعات هم به همان میزان کاهش یافته است و این وضعیت برای فصلهای گرم سال و نیازهای آبی کشاورزی مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.
پیشبینی بارشهای ضعیف طی دو هفته آینده
وی یادآور شد: طی دو هفته آینده هم بارشهای چشمگیری پیشبینی نمیشود. اگرچه بارندگیهایی خواهیم داشت، اما میزان آن بسیار کمتر از آن چیزی است که در این موقع از سال باید دریافت میکردیم؛ بنابراین این دو هفته هم به کمبود بارشها اضافه خواهد شد و این احتمال وجود دارد که در بهار سال آینده نیز شرایط کم بارشی تداوم داشته باشد.
وظیفه گفت: با توجه به این شرایط، حتی اگر شرایط نرمال هم در پیش داشته باشیم، کمبودهای موجود جبران نخواهد شد. بنابراین در فصل سرد سال که مصرف آب کشاورزی به حداقل رسیده، همچنان نگرانیهای زیادی برای تأمین منابع آبی داریم. این نگرانی در تابستان که مصرف آب بیشتر میشود، به ویژه در بخش کشاورزی، شدت بیشتری خواهد یافت.
گرمتر شدن دمای کشور و تشدید بحران منابع آبی
وی در پایان گفت: در حال حاضر، دمای کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به طور متوسط یک درجه گرمتر از نرمال بوده است، این روند گرمتر شدن دما باعث میشود که نیاز به منابع آبی بیشتر شود و این کمبود منابع آبی به ویژه در نیمه دوم سال آبی، بحران جدیتری را ایجاد خواهد کرد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز چهارشنبه 11 تیرماه با کاهش 42 هزار واحدی و رسیدن... 11 تیر 1404
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (سهشنبه) با افت 57 هزار واحدی به تراز 2 میلیون... 10 تیر 1404
بیتکوین برای مدت کوتاهی به زیر 99 هزار دلار سقوط کرد زیرا اخبار تعرض آمریکا به... 2 تیر 1404
قیمت طلا در معاملات روز جمعه بازار جهانی کاهش یافت و در مسیر کاهش هفتگی قرار گرفت، زیرا... 30 خرداد 1404
رئیس شورای تأمین دام کشور از کاهش قیمت گوشت طی یک هفته گذشته خبر داد و گفت: بهدلیل عرضه... 27 خرداد 1404
در پی حمله اسرائیل به ایران که به عنوان تشدیدی جدی در تنشهای منطقهای تلقی میشود،... 23 خرداد 1404
صادرات چین به آمریکا، شدیدترین کاهش خود را در بیش از پنج سال گذشته تجربه کرد و بیش از 34... 19 خرداد 1404
شاخص کل بورس تهران روز یکشنبه - 18 خرداد - با افت 5700 واحدی به تراز 3 میلیون و 35 هزار واحد... 18 خرداد 1404
نظرات شما