مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به کاهش ذخایر سدی گفت: تنها راه حل برای تامین آب شرب مردم از طریق آب های زیرزمینی است، البته امید می‌رود برنامه های مدیریت مصرف به کمک ما بیایند.

به گزارش نسیم اقتصاد، محسن اردکانی، مدیرعامل آبفای استان تهران در حاشیه بیستمین نمایشگاه صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب کشور گفت: 4/5 سال خشکسالی را پشت سر می‌گذاریم و تا سرحد امکان تلاش می‌کنیم بخشی از ناترازی را در سال پیش رو از طریق آب‌های زیرزمینی جبران کنیم.

وی ادامه داد: هر شهروند 250 لیتر مصرف آب دارد که دو برابر میانگین نرمال است و در زمان ناترازی باید برنامه‌های مدیریت مصرف را پیش گرفت.

اردکانی اضافه کرد: با توجه به توزیع یک میلیاردی آب در تهران با کاهش 10 درصدی کمک شایانی به تأمین آب می‌شود. سال گذشته 25 میلیون متر مکعب صرفه جویی در مصرف آب اتفاق افتاد که کافی نیست

به گفته وی، امیدواریم با کمک مردم با توجه به منابع و مصارف موجود در تابستان توازن ایجاد کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران گفت: اکنون حدود چهار ماه از سال آبی گذشته است و تا پایان خرداد ماه بارندگی خواهیم داشت. البته چه بارندگی داشته باشیم چه نداشته باشیم خودمان را برای عدم بارش‌ها آماده می‌کنیم.

وی ادامه داد: امیدواریم نزولات جوی به ما کمک کنند در چند روز گذشته که پیش‌بینی بارش شده بود تنها چهار میلی‌متر بارش برف و باران داشتیم.

به گفته وی، خودمان را آماده کرده ایم تا با شرایط سخت مقابله کنیم.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر درباره اینکه پر شدگی سدهای تهران نزدیک به 15 درصد است، برای تأمین آب شرب چه تدابیری در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: تنها راه حل برای تأمین آب شرب مردم از طریق آب های زیر زمینی است، البته امید می‌رود برنامه‌های مدیریت مصرف به کمک ما بیایند.

وی ادامه داد: موضوع آب متفاوت است و مانند برق قابل تولید از نیروگاه‌های جایگزین مانند تجدید پذیر نیست به همین دلیل تأمین آب یعنی اینکه آبی موجود باشد در دسترس قرار دهیم.

اردکانی در رابطه با میزان ذخایر سدهای تهران اضافه کرد: در حال حاضر خط انتقال آب سد طالقان به تهران را نداریم و در طرح میان مدت برنامه داریم که جایگزین خط اول به بهره برداری برسد که به کاهش ناترازی کمک کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر غیر از سد طالقان 4 سد دیگر تأمین کننده نیاز آبی تهران 9 درصد پرشدگی دارند.

مدیرعامل آبفای تهران درباره لزوم تغییر پایتخت تحت تأثیر وضعیت آب در تهران گفت: واقعیت اینکه تهران همچون بسیاری از پایتخت‌های دنیا کنار رود واقع نشده و منابع آبی محدودی دارد که بخشی از آن از منابع آبی سایر حوزه‌ها تأمین می‌شود.

وی افزود: موضوع آب برای جذب جمعیت در تهران ایجاد جاذبه نکرده است که این شهر جمعیت بالای 10 میلیون نفر را در خود جا داده است. میزان گوارایی منابع تأمین آب تهران متفاوت است، اما ما آب‌های سطحی و زیرزمینی را قبل از توزیع، در مخازن اختلاط می‌کنیم و به‌طور قطع، میزان گوارایی آب شرب تهران در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

اردکانی با بیان اینکه در نظر گرفته شده که 370 باب مخزن اضطراری تأمین آب در مناطق مختلف تهران برای بهره‌برداری در زمان زلزله احداث شود، گفت: تا امروز 170 مخزن احداث شده، اما منابع تأمین مالی که از محل تبصره 3 بوده، با اختلالاتی مواجه شده که روند احداث این مخازن را کند کرده است.

وی ادامه داد: قیمت یک مترمکعب آب در شهر تهران 4,000 تومان است، یعنی اگر یک خانواده تهرانی الگوی مصرف که 12 مترمکعب در ماه است را رعایت کند، آب‌بهای پرداختی کمتر از 50 هزار تومان در ماه می‌شود.

وی در رابطه با استفاده از پساب در استان تهران گفت: اکنون 450 میلیون متر مکعب پساب در استان تولید می‌شود.

اردکانی ادامه داد: 85 میلیون متر مکعب به این میزان اضافه خواهد شد و یکصد میلیون متر مکعب در سایر شهرها تولید می‌شود.

وی از امضای تفاهم‌نامه با شرکت شهرک‌های صنعتی استان برای استفاده از پساب خبر داد و گفت: پالایشگاه تهران اکنون از پساب تولید استفاده می‌کند و سایر صنایع نیز در حال امضای تفاهمنامه هستند.

مدیرعامل آبفای تهران به تفاهم‌نامه وزارت نیرو با شهرداری تهران درباره استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز اشاره کرد که مقرر است تا افق 1410 حدود 145 میلیون متر پساب برای آبیاری فضای سبز تهران استفاده شود و در این باره توضیح داد: اکنون 10 تا 12 میلیون متر مکعب پساب استفاده می‌شود.


لینک کوتاه
تامین آب برق مدیریت مصرف

اخبار مرتبط

نظرات شما