دنیا به سمت استفاده از انرژیهای پاک حرکت کرده و پیشبینی میشود که تا آینده نزدیک، بیش از 30 درصد تولیدات برق جهان از منابع انرژی پاک تأمین شود؛ بنابراین باید در زمینه تولید انرژی در ایران به سمت تولید انرژیهای پاک و نو حرکت کنیم.
به گزارش
نسیم اقتصاد، دکتر اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن)، در گفتوگو با خبرنگار نماد اقتصاد به تحلیل وضعیت کنونی و آینده سرمایهگذاریها در صنعت انرژی پرداخته و از پروژههای بزرگ این شرکت در حوزه تولید برق و استفاده از انرژیهای پاک سخن گفت.
پروژههای جدید در حوزه انرژی
سعدمحمدی، در ابتدای صحبتهای خود به پروژه نیروگاه برق 360 مگاواتی در سمنان اشاره کرد و افزود: “در هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، بخش درونسازمانی ما در سمنان، نیروگاه برق 360 مگاواتی را فعال کرده است. این پروژه به عنوان طراحی پیشران آغاز شد و اکنون به بهرهبرداری رسیده است. این نیروگاه با توربین کلاس E کار میکند و با سرمایهگذاری جدیدی که در حدود 350 میلیون یورو انجام خواهیم داد، قرار است نیروگاه بخار را روی همان کلاس E ارتقا دهیم تا راندمان آن از 35 درصد به 53 درصد برسد.”
وی ادامه داد: “با تکمیل این پروژه، در مجموعه شهید باکری سمنان، حدود 1100 مگاوات برق تولید خواهیم کرد که این برق به نقاط مختلف کشور توزیع خواهد شد.”
چشمانداز آینده صنعت انرژی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) در بخش دیگری از سخنان خود به تغییرات جهانی در مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: “انرژی یکی از مهمترین مباحث سرمایهگذاری در سطح جهانی است. در حال حاضر، حدود 39 درصد از انرژی مورد نیاز دنیا از نفت تأمین میشود، 13 درصد از زغالسنگ و 21 درصد از برق. پیشبینیها نشان میدهند که تا سال 2050، تغییرات اساسی در مصرف انرژی رخ خواهد داد؛ بهگونهای که مصرف نفت به 4 درصد کاهش مییابد و سهم برق از 21 درصد به 51 درصد افزایش مییابد.”
سعدمحمدی افزود: “این تغییرات نشان میدهد که باید سرمایهگذاریهای خود را در زمینه انرژیهای پاک و بهینهسازی مصرف انرژی جدیتر از گذشته پیگیری کنیم. دنیا به سمت استفاده از انرژیهای پاک حرکت میکند و پیشبینی میشود که تا آینده نزدیک، بیش از 30 درصد تولیدات برق جهان از منابع انرژی پاک تأمین شود.”
لزوم توجه به سیاستهای دولتی و برنامهریزیهای بلندمدت
وی در ادامه تأکید کرد: “دولت باید بهطور جدی به استفاده از انرژیهای پاک و کاهش آلایندگیها توجه کند. از سال 2027 به بعد، در صورت کاهش گازهای گلخانهای و استفاده از سرتیفیکیت CO2، کشورها در صادرات با مشکلاتی مواجه خواهند شد که میتواند بر نقدینگی و تأمین سود تولیدکنندگان تاثیر بگذارد. بنابراین، استفاده از تولیدات هیدروژنی باید در دستور کار قرار گیرد.”
دکتر سعدمحمدی در پایان افزود: “برای مقابله با این چالشها، نیازمند یک برنامهریزی علمی و زمانبندی شده هستیم که به تأسیس و اجرای پروژههای انرژی پاک کمک کند. تنها با چنین برنامهای است که میتوانیم مشکلات موجود در این صنعت را کاهش دهیم و به توسعه پایدار در این حوزه دست یابیم.”
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
پس از آغاز به کار «ایرانول پرو» در روزهای پایانی سال گذشته، این مرکز با استقبال مشتریان... 20 فروردین 1404
در نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی، چالشهای تأمین انرژی کشاورزی... 6 اسفند 1403
مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: نام «مهدی» زینتبخش بیش از 2 میلیون پسر... 26 بهمن 1403
مدیرعامل اتحادیه باغداران کشور گفت: ایران در میزان تولید زعفران، زرشک و گل محمدی در... 20 بهمن 1403
مجمع فوقالعاده ایرانخودرو پس از 9 ساعت بحث و رایگیری، سرانجام با اعلام اعضای جدید... 17 بهمن 1403
رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به اینکه پیش از انقلاب در حوزه گوشت گوساله و گوسفندی... 15 بهمن 1403
وزیر راه و شهرسازی در پی سفر به ترکیه گفت که افزایش حجم ترانزیت در حوزه ریلی و جادهای و... 9 بهمن 1403
بر اساس نخستین گزارش دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در سال میلادی 2025،... 29 دی 1403
نظرات شما