یک متخصص بیماریهای عفونی ضمن اشاره به اینکه معمولا پیک آنفلوآنزا را در اواخر آذر داریم، گفت: در حال حاضر بیشترین عفونتهای ویروسی در گردش سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا است البته موارد ابتلا به کرونا به حدی نیست که به پیک برسد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، هر ساله در فصل پاییز با انواع بیماریهای عفونی از جمله آنفلوآنزا مواجه هستیم و به همین دلیل و برای بررسی آخرین وضعیت بیماریهای عفونی در کشور به گفتوگو با آمیتیس رمضانی، متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران پرداختیم.
میزان در خبری نوشت:این متخصص بیماریهای عفونی در مورد آخرین وضعیت بیماریهای عفونی در کشور ضمن اشاره به اینکه هر ساله از اواخر شهریور و اوایل پاییز عفونتهای تنفسی به تدریج شیوع پیدا میکنند، بیان کرد: عفونتهای تنفسی طیف وسیعی از ویروسهای سرماخوردگی و کرونا تا آنفلوآنزا هستند.
پیک آنفلوآنزا را در اواخر آذر داریم
این متخصص بیماریهای عفونی ضمن اشاره به اینکه معمولا پیک آنفلوآنزا را در اواخر آذر داریم، ادامه داد: در حال حاضر بیشترین عفونتهای ویروسی در گردش سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا است البته موارد ابتلا به کرونا به حدی نیست که به پیک برسد، اما هر 3 این ویروسها در گردش هستند. علاوه بر این ویروسها ویروس دیگری به نام «نوروویروس» را نیز داریم که بیشتر سبب ایجاد مشکلات گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و اسهال میشود.
این پزشک متخصص با بیان اینکه معمولا در این بازه زمانی با ویروس آنفلوآنزای نوع
A مواجه هستیم، افزود: پس از پیک این بیماری و افزایش موارد آنفلوآنزا در آذر ماه هر چه به زمستان نزدیکتر میشویم موارد ابتلا به آنفلوآنزای نوع
A کاهش پیدا میکند و پیک کوچکتری را در اواخر بهمن ماه از آنفلوآنزای نوع
B خواهیم داشت. آنفلوآنزای نوع
B شدت، آسیب و بیماریزایی کمتری دارد و علائم شدیدی که در آنفلوآنزای نوع
A داریم را ایجاد نمیکند.
عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران توضیح داد: در زمان شیوع کرونا به دلیل رعایت مسائل بهداشتی توسط مردم موارد شناسایی شده ویروس آنفلوآنزا بسیار کاهش پیدا کرده بود، اما پس از آن و در سالهای 2022 و 2023 هنگامی از وضعیت اضطراری ویروس کووید خارج شدیم و رعایت مسائل بهداشتی کاهش پیدا کرد موارد ابتلا به آنفلوآنزا بسیار بالا رفت و روند شدیدی از این بیماری را داشتیم و پیکهای این بیماری بیشتر از سالهای قبل بود و زودتر از زمان انتظار ما آغاز شد و موارد ابتلا و به تبع آن بستری نیز افزایش پیدا کرد چراکه افراد 2 سال با این ویروس برخورد نداشتند و ایمنی جمعی جامعه نسبت به این ویروس کاهش یافته بود.
به نظر نمیرسد با افزایش غیرمعمول موارد ابتلا به آنفلوآنزا مواجه شویم
رمضانی با اشاره به اینکه افزایش موارد طی 2 سال گذشته موجب بالاتر رفتن ایمنی جمعی شده است، گفت: به نظر نمیرسد امسال با افزایش غیرمعمول موارد ابتلا به آنفلوآنزا و به تبع آن بستری مواجه باشیم، به نظر میرسد این بیماری روند معمولی داشته باشد که در سایر کشورها نیز شاهدش هستیم و در حاضر نگرانی بسیار و هشداری در مورد این بیماری وجود ندارد.
وی ضمن بیان اینکه مواردی از ابتلا به آنفلوآنزا شناسایی شده و هر چه به پایان پاییز نزدیک میشویم موارد به تدریج افزایش پیدا میکند، افزود: در حال حاضر بیشتر موارد شناسایی شده از بیماری آنفلوآنزا، آنفلوآنزای نوع
A است.
لینک کوتاه
نظرات شما