رئیس هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران گفت: طبق برآوردهای صورت گرفته درصورتی که تدبیری برای سال آینده اتخاذ نشود، با ناترازی 26 هزار مگاواتی در پیک سال آینده مواجه خواهیم بود و برای گذر از این شرایط و حفظ ناترازی موجود نیاز به 900 تا یک میلیارد دلار بودجه است.
بهگزارش
نسیم اقتصاد، علی نیکبخت، امروز در نشست خبری با اشاره به وضعیت ناترازی برق در کشور، اظهار کرد: برای امسال ناترازی 19 تا 20 هزار مگاواتی پیشبینی میشد اما متاسفانه از قبل از پیک تدابیر لازم اندیشیده نشده و کشور گریبانگیر ضرر و زیانهایی در این بخش شد؛ باید گفت اگر برای سال آینده نیز از هماکنون تدبیر نشود، با ناترازی 26 هزار مگاواتی روبرو خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه عمده هزینههای یک نیروگاه ارزی است و حدود 180 میلیارد تومان هزینه برای نگهداری یک واحد نیروگاهی لازم است، گفت: نیروگاهی که اکنون به دلیل تعمیرات متوقف شده در ایجاد ناترازی موثر است، باید برای آن تدبیر و از دو سال قبل قطعات آن سفارش داده میشد که این اتفاق نیفتاده است و همین موضوع به ناترازی برق دامن زده است.
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران به دلیل بارش باران امسال 6000 مگاوات از نیروگاههای برق آبی استفاده کردیم که هیچ تضمینی برای وجود این پتانسیل در سال آینده وجود ندارد، با فرض اینکه هیچ نیروگاهی از مدار خارج نشود، بین هشت تا 9 ماه فرصت برای تدبیر و برنامهریزی درست برای پیک سال آینده وجود دارد که باید از همین امروز جلسات فشرده در همین زمینه برگزار شود.
نیکبخت با بیان اینکه برای ایجاد بستر تولید بین دو تا سه سال زمان لازم است، اظهار کرد: با بهینهسازی و ارتقای راندمان و توان نیروگاهها میتوان بخشی از ناترازی برق را جبران کرد، گفت: متوسط عمر نیروگاهها در دنیا بین 30 تا 50 سال است، این میزان در ایران بین نیروگاههای گازی 25 تا 35 سال و در نیروگاههای بخاری 30 تا 50 سال است.
وی افزود: درحال حاضر ظرفیت کل نیروگاههای کشور بالغ بر 92 هزار مگاوات است، در نیروگاههای بخاری از 15 هزار مگاوات بالغ بر 12 هزار مگاوات بالغ بر 30 سال عمر دارند و در بین نیروگاههای گازی 2700 مگاوات عمرشان به بالای 30 سال میرسد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران در خصوص میزان سرمایهگذاری لازم برای گذر از این شرایط، گفت: اگر وزارت نیرو نسبت به انجام پروژهها اقدام کند، به 900 تا یک میلیارد دلار بودجه برای گذر از این شرایط لازم است تا حداقل افزایش رشد مصرف جبران شود. و بتوانیم ناترازی فعلی را حفظ کنیم.
نیکبخت با ارائه راهکار برای گذر از این شرایط، گفت: با اضافهشدن واحدهای جدید تولید و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر که در کل دنیا مرسوم شده است، میتوان شرایط را تغییر داد، ایران پتانسیل بالای در حوزه تجدیدپذیرها دارد که با توسعه آن میتوان چالشها را تا حد زیادی برطرف کرد.
همچنین در این نشست عباس کریمی - نایبرئیس هیات مدیره انجمن صنفی نیروگاههای ایران با بیان اینکه امسال میزان مصرف برق به 79 هزار مگاوات رسید و ناترازی 20 هزار مگاواتی را تجربه کردیم، گفت: اگر قرار است شرایط فعلی حفظ شود، نیاز است تا فوریترین اقدامات درنظر گرفته شود و از اکنون خود را برای گذر از پیک سال آینده آماده کنیم، به تعمیرات نیروگاهی بیش از هر زمانی میبایست توجه شود.
وی با بیان اینکه در بدترین حالت 61 مگاوات تولید برق خواهیم داشت که با این حساب میزان ناترازی برق از 25 هزار مگاوات نیز عبور خواهد کرد لذا لازم است مدیریت مصرف و توجه به تعمیرات نیروگاهی در دستور کار قرار بگیرد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
مجری طرحهای بهینهسازی مصرف برق شرکت توانیر با بیان این که مساله ناترازی برق به یکی... 23 فروردین 1404
درحالی که مقرر بود ظرفیت انرژی های تجدیدپذیرپیش از آغاز خاموشی ها افزایش یابد اما این... 21 فروردین 1404
با آغاز زودهنگام گرما و رشد چشمگیر مصرف برق در روزهای ابتدایی سال، هشدارها درباره بروز... 19 فروردین 1404
رئیس اندازهگیری و صحهگذاری (M&V) طرحهای انرژی شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: ابزار... 11 دی 1403
به دنبال شناسایی چند واحد تجاری تهیه و طبخ غذا که از هیترهای برقی برای گرمایش محوطه... 17 دی 1403
بررسی آخرین وضعیت نیروگاههای تامین کننده برق کشور نشان می دهد از نظر ظرفیت تامین برق... 27 آذر 1403
جدول قطع برق یکشنبه 29 آبان بر اساس برنامهای از پیش تعیینشده از سوی شرکت توزیع نیروی... 29 آذر 1403
در برنامه هفتم توسعه هدف رشد 8 درصد اقتصادی را دنبال می کنیم و کشور ظرفیت های زیادی برای... 27 آذر 1403
نظرات شما