معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: نرخ تورم سالانه استان در مردادماه امسال به 31.5 درصد رسید که 0.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش دارد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، ایرج امینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: منظور از نرخ تورم سالانه درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه سال قبل است.
وی ادامه داد: نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی استان به ترتیب 32.3 و 28.8 درصد است.
امینی همچنین از کاهش نرخ تورم ماهانه خانوارهای استان زنجان نیز خبر داد و اظهار داشت: نرخ تورم ماهانه خانوارهای استان در مردادماه امسال به عدد 1.2 درصد رسیده که در مقایسه با ماه قبل 0.8 درصد کاهش دارد.
وی گفت : تورم ماهانه برای گروه های عمده خوراکیها، آشامیدنیها، دخانیات، کالاهای غیرخوراکی و خدمات به ترتیب 0.8 درصد و 1.4 درصد بوده است.
امینی همچنین به کاهش نرخ تورم نقطه به نقطه خانوارهای استان اشاره کرد و افزود: منظور از نرخ تورم نقطه به نقطه درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
وی اضافه کرد: نرخ تورم نقطه به نقطه استان در مردادماه 1403 به عدد 27.7 درصد رسیده است، یعنی خانوارهای استان به طور میانگین 27.7 درصد بیشتر از مردادماه 1402 برای خرید کالاها و خدمات هزینه کرده اند.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: نرخ تورم نقطه به نقطه استان در مردادماه 1403 در مقایسه با ماه قبل 0.5 واحد درصد کاهش داشته است، همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه گروه عمده خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات به 20.3 درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به 31.7 درصد رسیده است.
امینی به فرآیند و ساز و کار محاسبه نرخ تورم اشاره کرد و ادامه داد: برای محاسبه نرخ تورم از اطلاعات جمع آوری شده از قیمت 475 قلم کالا و خدمت در قالب 12 گروه اصلی از طریق اجرای طرح های شاخص قیمت مصرف کننده شهری، روستایی و اجاره بها استفاده می شود.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
طبق اعلام مرکز آمار ایران، بررسی نرخ بیکاری افراد 15 ساله و بیشتر در سال 1403 نشان میدهد... 7 خرداد 1404
آن طور که سازمان هواپیمایی کشوری وعده داده، قرار است بلیت پروازها بر مبنای استفاده از... 6 خرداد 1404
طبق اعلام وزارت راه و شهرسازی، در 12 ماه گذشته که تورم سالانه اجاره مسکن در همه ماهها... 5 خرداد 1404
بر اساس آخرین آمار از ابتدای سال آبی تا تاریخ 30 اردیبهشتماه میزان حجم آب مخازن سدهای... 4 خرداد 1404
سال آبی جاری در هشت ماهی که از آن گذشته به گفته کارشناسان بخش آب کشور یکی از خشک ترین سال... 1 خرداد 1404
مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور با اشاره به این که قیمت هر کیلو دام سبک زنده بین 290... 26 اردیبهشت 1404
رئیس اتحادیه نانوایان سنگک تهران گفت: تخریب خمیر در پی قطعی برق سبب کاهش سهمیه آرد نانوا... 23 اردیبهشت 1404
نظرات شما