وزیر نیرو در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم گفت: تولید برق کشور به 332 میلیارد کیلووات ساعت در سال رسید.
به گزارش
نسیم اقتصاد، علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو در آخرین جلسه هیئت دولت سیزدهم بیان کرد: گزارش مختصر از حوزه آب و برق ارائه میکنم. این گزارش حاصل هدایت و مدیریت رئیس جمهور شهید حضرت آیت الله رئیسی و دولت محترم و حاصل تلاش دهها هزار همکار ما اعم از مدیران مهندسین کارگران شرکتهای پیمانکاری مهندسین مشاور و رکتهای دانش بنیان هست.
وی افزود: در شروع دولت سیزدهم مجموعه مشترکین ما در صنعت برق، 37 میلیون و 700 هزار نفر بود؛ در حال حاضر تعداد مشترکین به 40 میلیون و 700 هزار اشتراک رسیده است. این بالغ بر 3 میلیون اشتراک صنعتی و کشاورزی، تجاری، عمومی و خانگی به مشترکین ما افزوده شده است.
وزیر نیرو ادامه داد: کل افزایش برق تولیدی و مصرفی کشور از 287 میلیارد کیلووات ساعت در سال به 332 میلیارد کیلووات ساعت رسیده، این رشد برابر با 47.5 تراوات ساعت است. سرانه رشد یعنی سالانه 15.2 میلیارد کیلووات ساعت به تولید و مصرف کشور اضافه شده و بیش از 80 درصد افزایش تولید در بخش صنعت و واحدهای تولیدی کشور مصرف شده است.
20 هزار مگاوات نیروگاه در دست ساخت است
محرابیان، همچنین بیان کرد: مقایسه افزایش تولید برق کشور در دولت سیزدهم با اقدامات دولتهای پس از جنگ در واقع عدد جالبی است. دولتهای پس از جنگ سالانه بین 5 میلیارد کیلووات ساعت تا 10 میلیارد کیلووات ساعت عملکرد داشتند و در دولت سیزدهم این عدد به 15.2 میلیارد ساعت در سال رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: نیروگاههای منصوبه در شروع دولت 85 هزار مگاوات بود در حال حاضر این عدد از 93 هزار مگاوات عبور کرده. یعنی 8000 مگاوات نیروگاه منصوب و کنار آن 2000 مگاوات به ظرفیت تولیدی نیروگاههای موجود با اجرای طرحهای دانش بنیان و ارتقا توان افزوده شده و نیروگاههای متعددی هم در همین ماه مرداد در نوبت بهرهبرداری است. نیروگاه سهند، رودشور و ری را به بهرهبرداری میرسانیم.
وزیر نیرو با اعلام اینکه بیش از 20 هزار مگاوات نیروگاه در دست ساخت است افزود: حدود 8500 مگاوات از این مجموعه در دست اقدام مربوط به نیروگاههای حرارتی است متوسط پیشرفت این نیروگاهها 50 درصد است. نکته قابل توجه این است که بیش از 50 درصد برق مصرفی کشور از طریق کنترلهای هوشمند مدیریت میشود. این ابزار بسیار خوبی برای جلوگیری از اتلاف انرژی است.
محرابیان در رابطه با حوزه آب کشور در دولت سیزدهم عنوان کرد: برنامهای را در شروع دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه کردیم و در آن هدف گذاری و پیش بینی این بود که 5.4 میلیارد به ظرفیت سدهای کشور اضافه کنیم. سدهایی که به بهرهبرداری رسیده و یا آبگیری شده است یا اینها مراسم رسمی داشتند و یا به دلیل پایان زود هنگام دولت هنوز مراسمی برگزار نشده بیش از 4.1 میلیارد متر مکعب از این سدها به هدف رسیده است. این یعنی 75 درصد هدف گذاری 4 ساله محقق شده است.
وی تنشهای آبی که در اقصی نقاط کشور در شروع دولت سیزدهم وجود داشت نیز پرداخت و بیان کرد: شاخص خشکسالی برای ما 36 ماهه است و در این شاخص خشکسالی بسیار شدیدتر از 36 ماه قبل از شروع دولت بوده است که در این دوره ما خشکسالیهای بسیار زیادی داشتیم. این میزان در سالهای 1401 و 1400 بسیار زیاد بود با این وجود تنشهای آبی ما به شدت کاهش پیدا کرد.
وزیر نیرو با یادآوری مسائل تابستان 1400 ادامه داد: مسائل خوزستان و سیستان و بلوچستان همچنین مسائل کردستان و همدان به علاوه شهرکرد و انواع و اقسام شهرهایی که دارای تنش شدید آبی بودند. هدف گذاری سالانه ما آبرسانی 700 میلیون متر مکعب بود. تاکنون یک میلیون و 480 متر مترمکعب محقق شده است و این 211 درصد برنامه چهارساله است.
محرابیان طرحهای آبرسانی اجرا شده در دولت سیزدهم را معادل کار انجام شده در یک دولت در دوره 8 ساله خواند و افزود: در موضوع آبرسانی روستایی که ما عقب ماندگی قابل توجهی داشتیم. طرح جهاد آبرسانی در دستور کار قرار گرفت با استفاده از ظرفیتهای مختلف کشور از گروههای جهادی، نهادهای انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نهادهای خیرین و پیمانکاران بخش خصوصی 10 هزار روستا را هدف گذاری کردیم .6 هزار و 34 روستا به طور کامل به اتمام رسید و در مابقی روستاها پروژهها به پیشرفت متوسط 75 رسیده است. این طرحها نیست تا سال آینده اگر پیگیری شود قابلیت بهرهبرداری دارد.
وی استفاده از منابع آبهای غیرمتعارف را با توجه به فقر منابع آبی مورد توجه دولت سیزدهم بیان کرد و در همین رابطه، گفت: استفاده از آب دریا و پساب تصفیه شده بهداشتی با پروژههای متعدد و کلانی در دستور کار قرار گرفت که در این رابطه از وزارت صنایع و معادن، صنایع و فعالان این حوزه تشکر میکنم که همکاریهای بسیاری در حوزه انتقال آب از دریا انجام دادند. بخشی از این پروژهها به بهرهبرداری رسیده است مانند آبرسانی از محل دریا به شهرهای یزد و رفسنجان که به طور کامل تمام شد.
وزیر نیرو ادامه داد: ماههای آینده آبرسانی به شهرهای کرمان و اردکان همینطور شهرهای متعددی به این منابع آبی متصل خواهند شد که به طور کامل از تنش آبی خارج خواهند شد. همچنین ما طرحهای متعدد را در حوزه مدیریت منابع آب اجرا کردیم. از جمله سند نقشه جامع آب کشور بود که به دستور حضرت آیت الله رئیسی در شورای عالی آب به تصویب رسید.
محرابیان همچنین به طرح نوین دولت در مدیریت توأمان آب و برق پرداخت و ادامه داد: این یک طرح بینظیری بود که با توجه به اینکه ما حدود 240 هزار چاه کشاورزی داریم و همه آنها مجهز به کنترل هوشمند هستند که به این ترتیب آب داخل چاهها را مدیریت میکنیم به این ترتیب شفافیت و قانون گرایی و عدالت در توزیع آب برای اولین بار در این حوزه اجرا میشود.
وی همچنین بیان کرد: که در مدیریت سیلاب کارهای بینظیر در دولت سیزدهم انجام شد. مانند سیلاب در منطقه سیستان و بلوچستان و کنارک که در ماههای گذشته اتفاق افتاد و ورودی سد کبیر بیش از 9000 متر مکعب سیلاب بود که این عدد ثبت نشده است. این به گونهای مدیریت شد و 100 آبگیری شد که یا بسیج همه امکانات از ظرفیتها استفاده شد. همچنین با آگاهی رسانی به مردم در بعضی از شهرها نیز خروج مردم از خانهها را ممنوع کردیم خیابانهای ساحلی را به طور کامل مسدود کردیم. در این سیلابهای اخیر ما کمترین خسارت انسانی را داشتیم.
نظرات شما