رئیس اتاق بازرگانی ایران ضمن اشاره به انتظارات بخش خصوصی از دولت آینده، بر لزوم خروج از انزوا و افزایش تعامل با دنیا تاکید و اعلام کرد: تا زمانیکه کشور در انزوا بوده و جایی در زنجیرههای ارزش منطقهای و جهانی نداشته باشد یا در ابتدای زنجیره، تنها به خامفروشی بپردازد، اوضاع کشور بهبود پیدا نخواهد کرد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، صبح امروز سیزدهمین جلسه هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با حضور اعضا هیأت رئیسه و اعضای اتاق بازرگانی برگزار شد تا درخواستها و انتظارات بخش خصوصی از دولت آینده، مطرح شود.
صمد حسنزاده - رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی ایران - در این جلسه اظهار کرد: در پی شهادت رئیس جمهوری کشور، بار دیگر کشور در موقعیت انتخابات سرنوشت سازی قرار گرفته است که فرصتی برای نقشآفرینی همه آحاد جامعه و از جمله خانواده بخش خصوصی است. بخش خصوصی امروز بیش از هر زمان دیگر بایستی در تعیین سرنوشت خود مشارکت داشته باشد تا بتواند مطالبات بهحق خود را با دولت آینده مطرح کند. همه ما میدانیم که سالهای گذشته، سالهای بسیار سختی برای فعالان اقتصادی بوده است؛ بنابراین ضرورت دارد که هماکنون یک صدا، مطالبات مشخص و اولویتدار خود را به گوش کاندیداهای ریاست جمهوری برسانیم.
وی افزود: در این مدت تلاش شده که با دعوت از تمامی نامزدها، نقطه نظرات آنها در مورد نحوه اداره کشور و نگاه به بخش خصوصی را جویا شویم تا با درک بهتر از دیدگاه، بتوانیم فرد اصلح تر را انتخاب کنیم.
بخش خصوصی از دولت آینده چه انتظاری دارد؟
حسنزاده تصریح کرد: بخش خصوصی از دولت آینده انتظار دارد تا به مرحله حل مسائل اقتصادی، اولویت بیشتری دهد و در این جهت نقش بخش خصوصی را درک کرده و بر لزوم تقویت بخش خصوصی به صورت واقعی، واقف باشد. بخش خصوصی را در کنار خود و نه رقیب خود بداند؛ چرا که متاسفانه طی ادوار گذشته، دولتها، فضای لازم برای تقویت و رشد این بخش را فراهم نکردند.
حسنزاده خاطرنشان کرد: نکته دیگری که برای بخش خصوصی حائز اهمیت است، دیدگاه هر نامزد در رابطه با نظام اداری غیرمتخصص است. نظام اداری، بخش عظیمی از بودجه سالانه را مصرف میکند و از طرفی، با توجه به اینکه بسیاری از تصمیمگیران آن، تخصص کافی یا تجربه لازم را ندارند، با تصمیمسازیهای غیرکارشناسی، موانع زیادی را برای کسب و کار فعالان اقتصادی به وجود میآورد. بخش خصوصی امیدوار است که در دولت آینده، نگاه کارشناسی و تخصصی در کابینه دولت، ارتقا پیدا کند و با تعامل سازنده دائمی با بخش خصوص از اخذ تصمیمات خلقالساعه و ناهماهنگ، جلوگیری کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: آماری که دقیقاً اعلام شده در سال 1401، تعداد 1463 مصوبه توسط دولت در سامانه ثبت شده که 1287 مورد آن، مربوط به کسبوکار کشور بوده است؛ بنابراین مطالبه دیگر بخش خصوصی، بهبود تعامل با دنیاست؛ زمانیکه کشور در انزوا به سر میبرد و ایران در زنجیرههای ارزش منطقهای و جهانی، جایی نداشته باشد یا صرفاً در ابتدای زنجیره، به خامفروشی بپردازد، اوضاع کشور بهبود پیدا نخواهد کرد. در حال حاضر سهم ارزش افزوده ایران از کل جهان کمتر از یک درصد است؛ این موضوع جز با دیپلماسی سازنده و صلح آمیز دولت آینده، مسیر نخواهد بود.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از تاکید مدیران ارشد دولت بر توسعه بازار سرمایه خبر داد. 7 آبان 1403
در فاصله سالهای 1400 تا مرداد 1403، «تنها 20هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به... 1 آبان 1403
رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر اینکه بخش خصوصی قابلیت تحقق نرخ... 14 مرداد 1403
مدیرکل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان تهران اظهار داشت: این آزمایشگاه موفق شد طی سه... 13 مرداد 1403
وزیر نفت گفت: به گواه همه فعالان، نخبگان و کارگران صنعت نفت اقدامهایی که در دولت... 9 خرداد 1403
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره اقدامات دولت سیزدهم در حوزه سلامت توضیحاتی ارائه داد. 9 خرداد 1403
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت: اقدامهای دولت در حوزه انرژی نشاندهنده... 29 اردیبهشت 1403
دولت سیزدهم زمانی که سکان هدایت کشور را در دست گرفت، میزان تولید گندم کشور به حدی کاهشی... 2 فروردین 1403
نظرات شما