معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه ایران رتبه 23 تولید شیر جهان را دارد گفت: طبق برنامه ریزی تا افق 1404 تولید شیرخام کشور به 14 میلیون و 850 هزار تن خواهد رسید.

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمدابراهیم حسن نژاد پیشرفت‌های کشور در حوزه دام صنعتی را قابل توجه خواند و افزود: ایران در تولید شیر جایگاه 23 در میان کشورهای تولیدکننده این ماده پروتئینی را دارد.
 
معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: شیر اولین غذای انسان است که از نظر عناصر و مواد غذایی غنی‌ترین ماده به شمار می‌رود که به‌ علت اهمیت آن و برای بالا بردن سطح آگاهی عمومی در مورد اهمیت شیر به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی و تأکید مجدد بر اهمیت صنعت شیر و لبنیات؛ اولین روز ماه ژوئن به‌ نام روز جهانی شیر نامگذاری شده است.
 
وی تصریح کرد: برنامه ریزی و سیاست گذاری وزارت جهاد کشاورزی در جهت دستیابی به سرانه مطلوب تولید شیر خام با کیفیت به ازای هر نفر 165 کیلوگرم و افزایش تولید 14 میلیون و 850 هزار تن در افق سال 1404 است.
 
جایگاه دوم توانمندی ژنتیکی ایران در دام صنعتی
 

حسن نژاد خاطرنشان کرد: در زمینه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات لبنی کشور، بیش از 18 میلیون تن ظرفیت تولید کارخانجات و کارگاه های صنایع تبدیلی ایجاد شده است، همچنین نزدیک به 7 میلیون رأس دام سنگین در کشور داریم که در دو دسته صنعتی و غیرصنعتی، شیر خام و گوشت قرمز را تولید می کنند.
 
وی افزود: ایران در تولید شیرخام رتبه بیست و سوم را در جهان دارد اما به لحاظ توانمندی ژنتیکی جایگاه دوم را در دام های صنعتی به خود اختصاص داده است.
 
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: در اصلاح نژاد دام، توجه به ماده خشک و چربی شیر است که می تواند جایگاه ما را در اقتصادی کردن تولید شیر بهبود بخشد که در این زمینه برنامه های ویژه ای نیز داریم.
 
وی ادامه داد: امروزه میزان و حجم شیر در کشور رشد بالایی داشته و بدون نیاز به واردات خامه و کره، صادر کننده این محصولات هم هستیم.
 
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بحث تنوع بخشی به نژادهای شیری یکی از اولویت های معاونت است، گفت: ما در کشور نژاد اصیل هلشتاین را داریم اما استفاده از ظرفیت های شرکت های دانش بنیان برای حفظ دام های پر تولید و استفاده از جنین های دو منظوره گوشتی و شیری، از دیگر برنامه های معاونت دام است تا بتوانیم در آینده نزدیک به سطح بالاتری از اقتصادی کردن واحدهای شیری برسیم.
 
حسن نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: استفاده از مواد ژنی تعیین جنسیت شده در گله های صنعتی و ماده زا شدن دام ها می تواند ارتقا واحد تولیدی موثر باشد.
 
وی در رابطه با میزان تولید شیر در کشور عنوان کرد: در حال حاضر بالغ بر 12 میلیون تن شیر خام در کشور تولید می شود که عمدتا در واحد های صنعتی تولید و به صنایع تبدیلی تحویل داده می شود.
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به توسعه زنجیره ها گفت: باید زنجیره ها را گسترش دهیم تا تمام دامداران بتوانند از ارزش افزوده محصول نهایی بهره مند شوند.
 
وی با بیان اینکه افزایش مصرف لبنیات و شیر در کشور باید افزایش یابد، گفت: شیر تولیدی باید ابتدا وارد سفره خانواده ایرانی شود، فرهنگ مصرف آن باید از مهدکودک ها و مدارس شروع شود تا در آینده شیر جزء غذای اصلی لحاظ شود.

لینک کوتاه
تولید شیرخام مصرف لبنیات

اخبار مرتبط

نظرات شما