یک کارشناس انرژی گفت: تولید گاز نسبت به ذخایر موجود بسیار کم است و باید حجم تولید را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف گاز را کاهش دهیم.
به گزارش
نسیم اقتصاد، امین نوربخش کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بر اساس شاخصهای موجود امنیت انرژی مربوط به کشورهای مصرف کننده است، گفت: کشورهایی نظیر ایران و کشورهایی که بیشتر صادر کننده هستند باید ابتدا تغییراتی در شاخصها ایجاد کنند و سپس به عنوان امنیت انرژی از آن یاد نمیشود و بیشتر ابعاد صادراتی آن و تنوع مقاصد صادراتی مطرح میشود.
وی ادامه داد: ما هم در تولید و هم مصرف دچار مشکل هستیم، زیرا تولیدمان در مقایسه با ذخایری موجود بسیار کم است و اگر این روند ادامه دار باشد اتمام ذخایر گازی و نفتی ما تقریباً 8 دهه طول می کشدو آخرین کشوری هستیم که ذخایر آن به اتمام میرسد.
نوربخش ادامه داد: ما اگر این نسبت را افزایش ندهیم باعث میشود که پس از چند دهه ایران و چند کشور دیگر نفت و گاز دارند و سایر کشورها نفت و گازشان به اتمام رسیده است در این شرایط سایر کشورها روندی را طی نمیکنند که برای تأمین انرژی خود به یک یا دو کشور وابسته شوند.
به گفته این کارشناس انرژی، روندی که برای کاهش مصرف سوختهای فسیلی آغاز شده به این دلیل است که قدرتهای بزرگ دسترسی چندانی به انرژی ندارند و هر چقدر ادامه پیدا کند کشورهای بیشتری را همراه خود میکند و کشور ما که تقاضا برای سوختهای فسیلی وجود دارد اگر تولید را افزایش ندهد در دورهای مجبور به فروش نفت و گاز میشوند که مشتری برای آن نیست و قیمتها را به شدت کاهش پیدا میکند به همین دلیل در عرضه و تولید باید به فکر افزایش باشیم.
وی با اشاره به اینکه در مصرف نیز چالشهایی وجود دارد و شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به میانگین جهانی بیشتر است، خاطر نشان کرد: برای انجام یک واحد کار مشخص دو برابر میانگین جهانی انرژی مصرف میشود و فرصت بالقوه ای وجود دارد که با بهینه سازی بتوانیم مصرف انرژی را کاهش دهیم تا ظرفیتی برای صادرات و درآمد ارزی و حتی ایجاد روابط سیاسی از طریق توسعه روابط انرژی در فضای منطقه ایجاد شود.
به گفته نوربخش میتوان گفت تولید نسبت به ذخایر موجود کم است و باید حجم تولید را افزایش داد و حتی آن را به دو برابر برسانیم و هم به لحاظ مصرف آن را کاهش دهیم.
وی در خاتمه یادآور شد: بهینه سازی راههای مختلفی دارد به عنوان مثال تبدیل نیروگاهها به سیکل ترکیبی، رفع نشتی خطوط لوله و حتی تعویض بخاری و راه کارهای قیمتی؛ قیمت گذاری پلکانی میتواند در بهینه سازی مصرف مثمر ثمر واقع شود. اما ابتدا باید برسی کرد که مدام یک از این راهکارها ظرفیت بیشتری دارد به عنوان مثال در بخش خانگی از راهکارهای غیر قیمتی نظیر تعویض بخاریها میتوان دنبال کرد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
افزایش بهره وری از 67 درصد به بیش از 90 درصد مهمترین اولویت شرکت 28 آبان 1403
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران در خصوص مسمومیت با گاز مونو اکسیدکربن هشدار داد. 28 آبان 1403
سرپرست معاونت عملیات و پشتیبانی شرکت نفت و گاز پارس گفت: بالاترین رکورد تولید روزانه... 26 آبان 1403
اخیراً وزیر راه و شهرسازی حل بحران بازار مسکن را فراتر از وظایف وزارت راه و شهرسازی... 5 آبان 1403
یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان این که اقدامات عمدی نظیر انحصار زمین و عدم الحاق آن به... 2 آبان 1403
یک کارشناس حوزه آرد و نان با تاکید بر اینکه نان آزاد همیشه گام به گام و متناسب با کیفیتی... 11 مهر 1403
به دنبال افزایش قیمت هر کیلوگرم شیر خام با 3.2 درصد چربی به مبلغ 18 هزار تومان، بیش از 12... 9 مهر 1403
رئیس اتحادیه طلای تهران ضمن اشاره به اینکه قیمت هر گرم طلای 18 عیار از مرز 4 میلیون تومان... 7 مهر 1403
نظرات شما