دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش گفت: ناترازی بنزین تنها با اصلاح بخش مصرف رفع میشود که این مساله نیاز به اقداماتی اساسی از سوی دولت و مجلس دارد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، دکتر ناصر عاشوری در جلسه مشترک با مدیران روابطعمومی شرکتهای پالایش نفت کشور در راستای حضور یکپارچه و هماهنگ این شرکتها در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: روابطعمومیها میتوانند نقشی اساسی در صنعت پالایش نفت که بخش بزرگی از اشتغال و درآمد کشور را به عهده دارند، ایفا کنند.
وی ادامه داد: این که چگونه موانع از پیش روی این صنعت برداشته شود، به فعالیت روابطعمومیها نیز ارتباط مستقیم دارد و تلاشگران این عرصه نباید در مشکلات مسیر و تنگناها درجا بزنند؛ بلکه باید فعالیتی روبهرشد داشته باشند.
عاشوری در خصوص فعالیتهای اخیر شرکتهای پالایش نفت کشور نیز گفت: این افتخار صنعت پالایش نفت کشور است که پالایشگاهها با تمام توان و در حد خودکفایی کشور بنزین تولید میکنند. این در حالی است که در سالهای مدیریت دولت بر شرکتهای پالایشی، تولید نوسانی بود، اما اکنون تولیدی پایدار، سوخت موردنیاز کشور را تأمین میکند.
وی با اشاره به این که پالایشگاهها با حداکثر ظرفیت خود تولید میکنند، اظهار کرد: این که دولت از صنعت پالایش انتظار تولید بنزین بیشتر را داشته باشد، انتظاری نادرست است و برای مدیریت ناترازی موجود در خصوص بنزین، بخش مصرف باید اصلاح شود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت ادامه داد: بدون شک برای جلوگیری از ناترازی بنزین باید معضلاتی مانند مصرف بالای خودروهای داخلی، عدم جایگزینی خودروهای فرسوده و قاچاق بنزین رفع شود و این مساله تنها با جدیت دولت و مجلس ممکن میشود.
وی در ادامه با تأکید بر این که متولی بخش مصرف دولت است، گفت: پالایشگاهها نقشی در مصرف سوخت ندارند و تا زمانی که با حداکثر توان خود تولید میکنند، نمیتوان انتظار دیگری از آنها داشت و عدم اجرای اقدامات لازم در اصلاح بخش مصرف، پالایشگاهها را در یک مسابقه تمامنشدنی قرار داده است و مگر با قاطعیت دولت و مجلس در اصلاح بخش مصرف، کمبود بنزین رفع نخواهد شد.
عاشوری ادامه داد: این در حالی است که پالایشگاهها بیش از 200 همت از دولت طلب دارند و بااینحال سالانه بیش از 52 همت مالیاتبردرآمد و 16 همت مالیات بر ارزشافزوده توسط این صنعت به دولت پرداخت میشود. دراینبین اما بدهی دولت به پالایشگاهها پرداخت نمیشود و اگر پالایشگاهها سودده نباشند، دیگر توان پرداخت مالیات را نخواهند داشت.
وی افزود: پالایشگاههای کشور با تمام شرایط موجود در سال 1401 بیش از 87 همت طرح توسعهای داشتند که این پروژهها میتواند نقشی اساسی در رشد و توسعه کشور داشته باشد.
عاشوری در پایان با تأکید بر سخنان رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت خصوصیسازی، گفت: رهبر انقلاب دیدگاه اقتصادی روشنی از ضرورت توسعه با استفاده از توانایی بخش خصوصی دارند. در این راستا دولت و مجلس نیز باید دیدگاه خود را با چنین رویکردی همسو کنند؛ چرا که اگر بخش دولتی همچنان متولی بنگاههای اقتصادی باشد، توسعه اقتصادی حاصل نخواهد شد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
کارشناس اقتصادی با اشاره به عقبماندگی برنامههای توسعه هشدار داد: رشد 8 درصدی برنامه... 14 فروردین 1404
با افزایش قیمت گوشت قرمز و کاهش قدرت خرید خانوارهای کمدرآمد، دولت با واردات و عرضه... 19 اسفند 1403
در جلسه علنی امروز مجلس استیضاح عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد بررسی میشود. 12 اسفند 1403
حجتالاسلام احمدی میگوید بحث گرانی بنزین در دستورکار مجلس نبوده و نیست و دولت هم... 26 بهمن 1403
معاون سیاستگذاری و راهبری اقتصادی در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان گیلان گفت:... 29 دی 1403
نمایندگان در جریان بررسی موارد ارجاعی لایحه بودجه سال 1404 از شورای نگهبان، با اصلاح بند... 24 دی 1403
فلسفه راهاندازی سامانه ارز تجاری نه ایجاد نوسان، بلکه اصلاح ساختارهای ناکارآمد... 8 دی 1403
وزیر جهاد کشاورزی خبر داد: در سال آینده تغییری در نحوه اختصاص ارز ترجیحی کالاهای اساسی... 12 آذر 1403
نظرات شما