رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از نهایی شدن بخش دوم لایحه بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق طی روزهای آینده خبر داد و گفت: نگاه تحولی که دولت در بودجه و توزیع اعتبارات پیش بینی کرده، میتواند تحولی ایجاد کند.
به گزارش
نسیم اقتصاد، داود منظور امروز (سهشنبه 28 فروردین ماه) در نشست خبری مشترک با سخنگوی اقتصادی دولت، اظهار کرد: قانون برنامه هفتم در سال گذشته در مجلس تصویب شد و اختلافنظرها بین مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و هیات عالی نظارت در مورد آن وجود داشت که بخش عمده آن تا پایان سال رفع شد و یک بخش کوچکی از آن در روزهای آتی به نتیجه خواهد رسید که برنامه هفتم را تا پایان سال اجرا کنیم و قانون برنامه هفتم توسعه به زودی به به دولت ابلاغ خواهد شد.
وی افزود: تغییرات محسوسی در برنامه هفتم توسعه شکل گرفته، اما سعی شد تا محتوای برنامه هفتم در بودجه 1403 لحاظ شود، البته بررسی و تصویب بودجه دو مرحله شده و دولت در زمانبندی لازم هر دو بخش به مجلس ارائه و اجرایی کرد.
معاون رئیس جمهور گفت: بخش اول بودجه 1403 را آبان ماه سال گذشته ارائه کردیم، اما با توجه به طولانی شدن در روزهای آخر سال شاهد این بودیم که قسمت اول قانون به دولت ابلاغ شد.
منظور ادامه داد: طبق آییننامه داخلی مجلس دولت مکلف بود پس از 10 روز بخش دوم لایحه بودجه را تقدیم مجلس کند و توانستیم بعد از تعطیلات نوروز آن را اصلاح کنیم و بخش دوم را تحویل دهیم.
وی بیان کرد: رسیدگی به بخش دوم با سرعت در مجلس آغاز شده و کمیسیونهای مجلس این هفته جلسات را برگزار کردند و امروز هم کمیسیون تلفیق بودجه تشکیل خواهد شد و امروز و فردا در این کمیسیون، بخش دوم لایحه بودجه نهایی و در صحن مجلس بررسی خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: با توجه به آنچه در قانون بودجه به دولت تکلیف شده بود و بر اساس مفاد و محتوای قانون بودجه و ضرایب حقوقی و افزایش حقوق، اجرای قانون بودجه از ابتدای سال آغاز شده و بر اساس جداول سال گذشته پرداختها انجام خواهد شد و با ابلاغ جداول قانون بودجه در بخش دوم، این ارقام را به صورت قطعی ثبت خواهیم کرد.
منظور تاکید کرد: نگاه تحولی که دولت در بخش بودجه در توزیع اعتبارات در بودجه پیش بینی کرده است و این نگاه تحولی میتواند برای مردم که به عنوان سرمایه اجتماعی هستند، اجرا شود.
افزایش دو برابری بودجه بخش ورزش
منظور تصریح کرد: یکی از اصلیترین مطالبات مردم توجه به بخش فرهنگ و ورزش و جوانان است که منابع این بخش را بیش از 45 درصد افزایش یافته در حالی که رشد بودجه دولت، صرفاً 23 درصد بوده است؛ فقط بودجه بخش ورزش از 8 هزار میلیارد تومان به 16 هزار میلیارد تومان افزایش یافت.
وی گفت: در بخش سلامت هم شاهد تحول قابل توجهی هستیم به طوری که اعتبارات این بخش با 30 درصد رشد به 409 همت افزایش یافته است؛ همچنین 25 هزار نیروی جدید کادر درمان امسال استخدام خواهند شد و 1800 عضو هیات علمی جدید در دانشگاههای علوم پزشکی جذب میشوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: 4 هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل کادر درمان و دانشگاهها اختصاص یافته و 3500 تومان اعتبار نیز برای تغذیه بخش کادر درمان بودجه 1403 دیده شده است.
منظور بیان کرد: دستیاران تخصصی در حوزه پزشکی با تنگنا مواجه بودند که برای سال جاری 3 همت منابع اختصاص یافته است که این اولین باری است که ما عملاً منابعی را پیش بینی کردیم تا دانشگاههای علوم پزشکی بتوانند به دستیاران کمک هزینه و منابع پژوهانه اختصاص دهند.
وی توضیح داد: همچنین 1500 میلیارد تومان برای مناطق محروم حق ماندگاری و مقیمی در نظر شده است تا برای پزشکان انگیزه لازم برای ماندگاری در این مناطق ایجاد شود.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه منابع بخش پژوهش را از بخش درمان جدا کردیم، بیان کرد: 4 همت نیز برای خرید راهبردی بهداشت و درمان از بخش خصوصی اختصاص یافته است و امسال در بخش بهداشت و درمان شاهد رویکرد جدیدی در خدمت رسانی بیشتر و جلب رضایت بیشتر در مردم باشیم.
منظور در ادامه گفت: اعتبارات دانشگاهها و آموزش عالی در بودجه 1403 رشد خوب داشته و دانشگاههای برتر 40 درصد و دانشگاه متوسط 30 درصد رشد در حوزه اعتبارات دارند. در حوزه فناوری به خصوص میکرو الکترونیک و هوش مصنوعی 7000 میلیارد تومان منابع در نظر گرفته شده است
وی با اشاره به بخش آموزش و پرورش، گفت: امسال 70 هزار معلم جذب خواهند شد.
تدابیر یارانهای دولت برای حمایت از معیشت مردم در بودجه 1403
رئیس سازمان برنامه و بودجه در خصوص افزایش یارانهها نیز گفت: یکی از نقشهای مهمی که دولت ایفا میکند، توجه به اقشار آسیب پذیر و معیشت مردم در قالب بازتوزیع درآمد یا یارانههایی است که پرداخت میشود. طبیعی است که در قالبهای مختلفی در بودجه به این موضوع پرداخته و بخش مهمی از منابع کشور، صرف بازتوزیع و یارانهها میشود.
منظور با بیان اینکه کل تبصره 8 بودجه امسال موضوع هدفمندی یارانهها را دنبال میکند، بیان کرد: منابعی که دولت از فروش بنزین، گازوییل، صادرات فرآورده های نفتی به دست میآورد، صرف بازتوزیع به خود مردم میشود؛ به این معنا که عملا منابع حاصل از بخش نفت و گاز که در فروش انواع حاملهای انرژی حاصل میشود، عینا در قالب تبصره 8 یا قانون هدفمندی یارانهها به مردم بازپرداخت خواهد شد.
وی تاکید کرد: یکی از انواع پرداختها، یارانه های نقدی است که بخش بزرگی از جامعه این یارانههای نقدی را دریافت میکنند. برخی 300 هزار یا 400 هزار تومان در ماه حسب آزمون وسع خانوار دریافت میکنند که کل منابع آن، 330 هزار میلیارد تومان در سال است.
معاون رئیس اضافه کرد: همچنین برای کمک هزینههای معیشتی ویژه افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز هر ماه بالغ بر 5 همت پرداخت میشود، در حالی که سال گذشته میزان مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی 40 درصد رشد کرد و امسال نیز مجدد، 30 درصد افزایش دارد تا این گروه خاص مورد توجه قرار گیرند.
اختصاص 200 همت برای خرید تضیمنی گندم
منظور اظهار داشت: اقدام دیگر کالابرگ است که هدف آن عدم احساس افزایش قیمت 11 قلم کالای اساسی در سفره مردم است و به 7 دهک به ازای هر نفر 220 هزار تومان پرداخت میشود؛ ضمن اینکه مجموعه یارانههایی که در سایر قالبها داده شده و به سفره مردم ختم میشود که یارانه خرید تضمینی گندم و آرد و نان است و برای امسال 200 همت برای خرید گندم هزینه خواهد شد.
وی ادامه داد: در بودجه امسال 85 همت برای یارانه دارو اختصاص یافته است که در عین حال به نهادههایی یارانه داده میشود تا کالا ارزانتر به دست مردم برسد که شامل یارانه نهاده های دامی و کشاورزی است. این یارانه عملا امسال 6 همت از است.
11 میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی و نهادههای کشاورزی
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در عین حال یارانه نهادههای دامی مثل کنجاله ذرت با ارز ترجیحی 28500 تومانی تامین خواهد شد، در حالی که نرخ ارز مبادله 40 هزار تومان است و امسال بنا است که 11 میلیارد دلار ارز ترجیحی به واردات کالاهای اساسی و نهادههای کشاورزی وارداتی اختصاص یابد که اختلاف این عدد با نرخ بازار مبادله ای شامل 150 همت می شود که دولت می پردازد.
منظور همچنین گفت: کاهش نرخ مالیات ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی از 9 درصد به یک درصد هم یک یارانه است، ضمن اینکه کمک به طرح های آبخیزداری و کشاورزی نیز از جمله کارهایی است که برای تولید محصولات کشاورزی ارزانتر اختصاص مییابد که 4 همت یارانه در این بخش امسال اختصاص مییابد؛ مجموع کل این موارد، بخش بزرگی از بودجه دولت یعنی 750 همت در تبصره 8 است.
نظرات شما