رئیس‌ کمیسیون‌ عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران گفت: اعداد و ارقام سیاهه آلودگی هوا نگران‌کننده است.

به گزارش نسیم اقتصاد، تسنیم نوشت: سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران به همراه علی‌اصغر قائمی؛ عضو کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران به منظور بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بازدید کردند.
 
در ابتدای این جلسه سید مهدی میرزایی قمی؛ مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به تعداد ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا اظهار کرد: بصورت کلی 36 ایستگاه سنجش آلودگی هوا در تهران وجود دارد که 22 ایستگاه متعلق به شهرداری تهران و 14 ایستگاه هم متعلق به سازمان محیط زیست است و شاخص آلودگی هم براساس میانگین این 36 ایستگاه مشخص می‌شود.
 
وی تصریح کرد: در شهرداری مرکز و در پارک جنگلی کوهسار دو دوربین نصب شده است که بصورت آنلاین وضعیت هوای تهران را نشان می‌دهد.
 
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: درحال حاضر 18 تابلو نمایشگر شاخص آلودگی در تهران وجود دارد که جز تابلوی استادیوم آزادی مابقی روشن هستند.
 
میرزایی قمی افزود: مذاکرات فشرده ای با ژاپنی‌ها انجام شده که نتجه آن احداث و خریداری 6 ایستگاه سنجش آلودگی هوای جدید در تهران است.
 
وی با اشاره به علل آلودگی هوا در تهران اظهار کرد: در تابستان اوزون و در 6 ماه دوم سال ذرات معلق pm2.5 علل اصلی آلودگی هوا هستند البته یکی از اقداماتی که انجام می‌دهیم نمونه برداری از سوخت گازوئیلی است که به شرکت واحد داده می‌شود.
 
مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران بیان کرد: امسال مناقصه سیاهه انتشار انجام و دانشگاه علم و صنعت برنده این مناقصه شد و انتهای سال آینده نتیجه اولیه مطالعات مشخص می‌شود.
 
میرزایی قمی با تاکید بر اینکه مهمترین اقدامی که در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران انجام می‌دهیم پیش بینی آلودگی هوا است، گفت: سامانه ای ایجاد شده است که قابلیت پیش بینی هواشناسی، آلودگی و کیفیت هوای شهر تهران را دارد و راهکارهای کاهش آلودگی هوا را نیز ارائه می‌دهد.
 
وی تصریح کرد: برنامه ای با 15 محور در حوزه حمل‌ونقل تدوین شده است که در تمامی حوزه‌ها راهکارهای کاهش آلودگی هوا را نشان می‌دهد و بر مبنای آن می‌توانیم از شدت آلودگی هوای تهران بکاهیم.
 
در ادامه سید جعفر تشکری هاشمی؛ رئیس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران ضمن تشکر از اقدامات خوب و تلاش‌های موثر شرکت در پایش آلودگی هوا و همکاری با نهادهای مرتبط ، تاکید کرد: اعداد و ارقام سیاهه آلودگی هوا نگران‌کننده است و مطابق با این سیاهه سهم آلودگی خودروهای دیزلی 33 درصد براورد شده و بر این اساس باید تمرکز جدی روی خودروهای سنگین باری و مسافری داشت.
 
تشکری هاشمی افزود : شهردار تهران تاکید جدی بر برقی شدن اتوبوس‌ها دارد و گرچه این اقدام خوب است اما باید ضمن توجه به مسائل فنی، متناسب با سهم هر ناوکان برنامه مشخصی داشت.
 
وی با بیان اینکه باید در مکان یابی ایستگاههای اندازه گیری معیارهایی تعریف کرد که اطلاعات قابل اعتمادی به ما بدهند، گفت: مثلا ایستگاهی که در کنار یک معبر پر تراکم است ممکن است میزان آلودگی را چند برابر ایستگاهی که داخل بوستان است نشان دهد.
 
رئیس‌ کمیسیون‌ عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران تصریح کرد: برای برنامه ریزی دقیق نیازمند دادههای قابل اعتمادتری هستیم و با کوشش این شرکت رسیدن به این دادها کاملا دسترس پذیر است.
 
تشکری هاشمی با اشاره به ردیف مربوط به موتورهای برقی بیان کرد: در حوزه موتور سیکلت برقی که مهمترین پروژه شرکت کنترل کیفیت هوا است گله داریم و باید مشخص شود چرا با وجود بودجه 700 میلیارد تومانی پیشرفتی صورت نگرفته و کار قابل قبولی انجام نشده است.
 
وی ادامه داد: حتما شورای شهر این موضوع را پیگیری می‌کند و بودجه اختصاص یافته باید صرف توسعه فرهنگ استفاده از موتور برقی شود و تسهیل گری برای خریداران شود.
 
تشکری هاشمی اظهار کرد: باید اقداماتمان را اولویت‌بندی کنیم و شرکت کنترل کیفیت هوای تهران برای حل یکی از بزرگترین چالش‌های پایتخت که آلودگی هوا است باید حضوری فعال داشته باشد.

لینک کوتاه
شورای شهر تهران آلودگی هوا شرکت کنترل کیفیت هوای تهران

اخبار مرتبط

نظرات شما