قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا در پی تصمیم اخیر اوپک پلاس و ابهامات درباره رشد تقاضای جهانی برای نفت، افزایش یافت.
به گزارش
نسیم اقتصاد، بهای معاملات نفت برنت با 0.6 درصد معادل 49 سنت کاهش، به 78 دلار و 39 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 0.6 درصد معادل 42 سنت کاهش، در 73 دلار و 65 سنت در هر بشکه ایستاد.
واندانا هری، موسس شرکت تحلیل بازار «واندا اینسایتس» در این باره گفت: به نظر میرسد نفت از تصمیم اوپک پلاس، تحت فشار کاهشی مداوم است. کاهش بیشتر تولید اوپک پلاس، تا حدودی موجه است اما بازار به طور کامل، آن را نادیده گرفته است.
قیمت نفت هفته گذشته به دلیل بدبینی سرمایهگذاران نسبت به میزان کاهش تولید نفت اوپک پلاس، بیش از دو درصد کاهش یافت. اوپک و متحدانش پنجشنبه گذشته، کاهش تولید داوطلبانه 2.2 میلیون بشکه در روز را برای ابتدای سال 2024 اعلام کردند اما تردیدهایی نسبت به پایبندی کامل تولیدکنندگان به این توافق، وجود دارد.
ملاحظات ژئوپلیتیکی هم با ازسرگیری جنگ در غزه، در کانون توجه سرمایهگذاران قرار گرفته است. تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت سی ام سی مارکت در این باره گفت: ازسرگیری درگیری در غزه، به نیروی صعودی مثبت برای قیمت نفت دمید. با این حال، قیمت نفت به دلیل احیای اقتصادی مایوس کننده چین و افزایش تولید آمریکا، ممکن است همچنان تحت فشار کاهشی قرار گیرد.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز، روز جمعه اعلام کرد که تعداد دکلهای حفاری نفت آمریکا در هفته گذشته، با پنج حلقه افزایش، به 505 حلقه رسید که بالاترین تعداد از سپتامبر بوده است.
در این بین، کشورهای غربی فشارها برای اعمال مکانیزم سقف قیمت 60 دلار در هر بشکه برای نفت روسیه که از طریق دریا حمل میشود را تشدید کرده اند. واشنگتن روز جمعه تحریمهایی را علیه سه نهاد و سه نفتکش در این رابطه، اعلام کرد.
بر اساس گزارش رویترز، همچنین کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد آماده توقف معافیت موقتی از تحریمها برای ونزوئلاست مگر این که این کشور در روزهای آینده، پیشرفت بیشتری در آزادی مخالفانش داشته باشد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
وزیر نیرو با تاکید بر جذاب کردن محیط کسب و کار صنعت آب و برق برای جذب سرمایهگذار گفت:... 17 اردیبهشت 1404
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از کاهش قابل توجه سرقت از خطوط لوله در سال... 16 اردیبهشت 1404
در یک ماهه اخیر کاهش نرخ دلار در بازار آزاد از مرز 25 هزار تومان عبور کرد و امروز فاصله و... 11 اردیبهشت 1404
محمد کشتیآرای؛ کارشناس ارشد بازار طلا و سکه گفت:امروز؛ سهشنبه 9 اردیبهشت 1404؛ نرخ... 9 اردیبهشت 1404
قیمت طلا در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی، تحت تاثیر تقویت ارزش دلار و کاهش تنشهای... 8 اردیبهشت 1404
با وجود افزایش بی سابقه و ثبت رکوردی جدید در بازارهای طلای جهانی و افزایش 67 دلاری بهای... 2 اردیبهشت 1404
بر اساس اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، بارش کشور در هفته اول اردیبهشت کمتر از... 2 اردیبهشت 1404
قیمت دلار و سایر ارزها اعلام شد. 2 اردیبهشت 1404
نظرات شما