غذاهای کبابی در سالهای اخیر افزایش قیمت زیادی داشته است. علت اصلی این گرانی، افزایش قیمت مواد اولیه است. همزمان با افزایش قیمت گوشت قرمز و گوشت مرغ، قیمت انواع کبابها افزایش پیدا کرد. این افزایش قیمت در کباب گوسفندی بیشتر خودش را نشان میدهد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، همشهری آنلاین نوشت: در حال حاضر هر کیلو گوشت ران با دنده گوسفندی در مغازههای قصابی سطح شهر تهران به طور متوسط 500 هزار تومان و هر کیلو راسته گوسفندی بدون استخوان 750 هزار تومان است. بر این اساس، قیمت کباب گوسفندی هم گران تمام میشود.
البته گفتنی است با انجام واردات گسترده گوشت قرمز به کشور، در حال حاضر بازار گوشت قرمز به خصوص گوشت گوسفندی به ثبات رسیده و مدتی است شاهد افزایش جدید قیمت گوشت قرمز در بازار نیستیم اما آنچه که قابل توجه است، افزایش قیمت کباب در برخی رستورانهاست.
در این گزارش، قیمت هر پرس کباب در مناطق جنوبی، مرکزی و شمال شهر تهران آمده است.
قیمت کبابهای لاکچری
پارسال، همین موقع از سال، اگر شما هوس میکردید یک پرس چلوکباب را در کبابیهای معروف تهران که بیشتر غذاهای کبابی سرو میکنند، بخورید به طور متوسط هر پرس چلوکباب برای شما 400 تا 500 هزار تومان تمام میشد. اما رصد بازار نشان میدهد امسال قیمت غذاهای کبابی در منوی این رستورانها چند بار افزایش یافته است. برای نمونه، هر سیخ کباب لقمه گوسفندی (به وزن 250 گرم) در ابتدای سال 200 هزار تومان بوده است که در حال حاضر به 225 هزار تومان افزایش یافته است. این افزایش قیمت به نسبت ناچیز به نظر میرسد اما وقتی قیمتِ الان کباب بره و شیشلیک را با قیمتهای قبل مقایسه کنید، افزایش قیمتها عجیب میشود. هر پرس کباب بره (شامل یک راسته بره به وزن 380 گرم) و شیشلیک (به وزن 500 گرم) در پاییز سال گذشته 365 هزار تومان بوده است که امسال در اردیبهشتماه به 570 هزار تومان افزایش یافت و در حال حاضر 720 هزار تومان است.
قیمت کبابهای لاکچری که این روزها اسامی متنوعی از جمله شاهی، مظفری، درباری، امیری، سالاری و ... نیز پیدا کردهاند، بیشتر از اینها تمام میشود. برای نمونه، قیمت هر پرس کباب مظفری مشتمل بر یک سیخ لقمه 250 گرمی و یک سیخ شیشلیک 500 گرمی با مخلفات 895 هزار تومان و هر پرس کباب شاهی شامل یک سیخ شیشلیک 500 گرمی و یک سیخ راسته بره 400 گرمی به همراه مخلفات یک میلیون و 390 تومان است.
قیمت کباب در رستورانهای مناطق مرکزی و جنوبی شهر
گفتنی است یکی از دلایل مهم تفاوت قیمت کباب در رستورانهای مختلف به نوع گوشت کبابی و همچنین وزن سیخ کباب برمیگردد. اما با این حال، قیمت کباب در رستورانهای مناطق مرکزی و جنوبی تهران پایینتر است.
برای نمونه، هر پرس چلوکباب کوبیده در رستورانی حوال خیابان مطهری 233 هزار تومان است. همچنین، هر پرس چلوکباب برگ گوسفندی شامل 350 گرم برنج و 170 گرم گوشت راسته گوسفندی 362 هزار و 500 تومان و هر پرس چلوکباب سلطانی هم 396 هزار و 500 تومان است.
در یکی از کبابیهای بیرونبر حوالی بزرگراه نواب هم قیمت هر پرس خوراک کوبیده (دو سیخ) 130 هزار تومان و قیمت چلوکباب کوبیده 170 هزار تومان است. بالاترین قیمت در منوی این کبابی برای چلوکباب سلطانی است که هر پرس آن 300 هزار تومان است.
در رستورانی در بازار شوش هم قیمت هر پرس چلوکباب لقمه اقتصادی 150 هزار تومان و هر پرس چلوکباب لقمه مخصوص 200 هزار تومان است.
لینک کوتاه
نظرات شما