طبق یک مطالعه جدید، تنها مصرف دو وعده گوشت قرمز در هفته- فرآوری شده یا فرآوری نشده- میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 62 درصد افزایش دهد.
به گزارش نسیم اقتصاد، مدیسن نت نوشت: «
شیائو گو»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، میگوید: «افزایش نسبی مصرف گوشت، حتی با دو وعده گوشت قرمز در هفته با افزایش خطر ابتلاء به دیابت همراه است. یافتههای ما نشان میدهد که جایگزینی گوشت قرمز با منابع پروتئین گیاهی سالم، مانند آجیل و حبوبات، یا مصرف متوسط غذاهای لبنی، خطر ابتلاء به دیابت را کاهش میدهد.»
گو گفت: «یک وعده گوشت قرمز فرآوری نشده حدود 85 گرم گوشت گاو یا بره است. یک وعده گوشت قرمز فرآوری شده حدود 28 گرم بیکن یا 57 گرم هات داگ، سوسیس، سالامی، یا سایر گوشتهای قرمز فرآوری شده است.»
او گفت: «گوشت قرمز معمولاً سرشار از چربی اشباع شده است و چربی اشباع نشده چندگانه کمی دارد.»
وی توضیح داد: «مطالعات نشان داده است که چربی اشباع شده میتواند عملکرد سلولهای بتا و حساسیت به انسولین را کاهش دهد که منجر به دیابت نوع 2 میشود.»
گو گفت: «گوشت قرمز همچنین دارای میزان بالایی از آهن هِم است که استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین را افزایش میدهد و عملکرد سلولهای بتا را از طریق محصول جانبی ترکیبات اکسید نیتریک مختل میکند. در مورد گوشتهای قرمز فرآوریشده، نیتراتها و فرآوردههای جانبی آن نیز زیاد است که باعث اختلال عملکرد سلولی و مقاومت به انسولین میشود.»
برای این مطالعه، محققان دادههای مربوط به حدود 217000 شرکتکننده را جمعآوری کردند.
رژیم غذایی آنها تا 36 سال با پرسشنامههای غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مدت بیش از 22000 شرکت کننده به دیابت نوع 2 مبتلا شدند.
افرادی که بیشترین میزان مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، 62 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 بودند.
تیم تحقیق دریافت که هر وعده اضافه مصرف روزانه گوشت قرمز فرآوری شده با 46 درصد خطر بیشتر و هر وعده اضافه روزانه گوشت قرمز فرآوری نشده با 24 درصد افزایش خطر مرتبط است.
آنها پی بردند که جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با پروتئین دیگری مانند آجیل یا حبوبات میتواند خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 را تا 30 درصد کاهش دهد. به گفته محققان، جایگزینی با یک وعده لبنیات، ممکن است خطر ابتلاء به این بیماری را تا 22 درصد کاهش دهد.
گو گفت: «پروتئین های گیاهی مانند آجیل و حبوبات از جمله سالمترین منابع پروتئینی هستند.»
وی گفت: «پیشگیری از دیابت مهم است زیرا این بیماری به خودی خود یک بار جدی است و همچنین یک عامل خطر اصلی برای بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی، سرطان و زوال عقل است.»
او گفت: «یافتههای ما قویاً تأیید میکند که اتخاذ این راهکار غذایی به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 و پیامدهای آن در افراد کمک میکند، که در نهایت سلامت و رفاه مردم را در سراسر جهان بهبود میبخشد.»
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
در روزهای اخیر، افزایش مبلغ قبوض آب برای برخی مشترکان پرسشهایی ایجاد کرده که... 1 شهریور 1404
با شروع موج تازه گرما در روزهای پایانی مرداد و اوایل شهریور، مصرف برق کشور مجدداً روند... 28 مرداد 1404
رایزن بازرگانی ایران در صربستان با تأکید بر جایگاه صربستان به عنوان یک هاب تجاری مهم در... 21 مرداد 1404
براساس اعلام مرکز آمار ایران، در تیرماه امسال نان و غلات با 16.6 درصد، روغنها و چربیها... 7 مرداد 1404
پس از تصویب طرح افزایش ضربتی 250 هزار بشکهای نفت صندوق توسعه ملی، صنعت نفت آمادگی خود... 31 تیر 1404
لعیا انوری، کارمند شرکت دارو سازی ابوریحان «تیپیکو» در آیین تجلیل از تلاشهای... 25 تیر 1404
رصد روزانه بازار کالاهای اساسی نشان میدهد برخی شهروندان مبادرت به خرید اقلام خوراکی... 30 خرداد 1404
بررسی دادههای مرکز آمار نشان میدهد، خوراکیهای اساسی از قبیل برنج ایرانی(69.5 درصد)،... 21 خرداد 1404
نظرات شما