مصرف زیاد این مواد غذایی پرطرفدار احتمال ابتلا به دیابت را افزایش میدهد

طبق یک مطالعه جدید، تنها مصرف دو وعده گوشت قرمز در هفته- فرآوری شده یا فرآوری نشده- میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را تا 62 درصد افزایش دهد.
گو گفت: «یک وعده گوشت قرمز فرآوری نشده حدود 85 گرم گوشت گاو یا بره است. یک وعده گوشت قرمز فرآوری شده حدود 28 گرم بیکن یا 57 گرم هات داگ، سوسیس، سالامی، یا سایر گوشتهای قرمز فرآوری شده است.»
او گفت: «گوشت قرمز معمولاً سرشار از چربی اشباع شده است و چربی اشباع نشده چندگانه کمی دارد.»
وی توضیح داد: «مطالعات نشان داده است که چربی اشباع شده میتواند عملکرد سلولهای بتا و حساسیت به انسولین را کاهش دهد که منجر به دیابت نوع 2 میشود.»
گو گفت: «گوشت قرمز همچنین دارای میزان بالایی از آهن هِم است که استرس اکسیداتیو و مقاومت به انسولین را افزایش میدهد و عملکرد سلولهای بتا را از طریق محصول جانبی ترکیبات اکسید نیتریک مختل میکند. در مورد گوشتهای قرمز فرآوریشده، نیتراتها و فرآوردههای جانبی آن نیز زیاد است که باعث اختلال عملکرد سلولی و مقاومت به انسولین میشود.»
برای این مطالعه، محققان دادههای مربوط به حدود 217000 شرکتکننده را جمعآوری کردند.
رژیم غذایی آنها تا 36 سال با پرسشنامههای غذایی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مدت بیش از 22000 شرکت کننده به دیابت نوع 2 مبتلا شدند.
افرادی که بیشترین میزان مصرف گوشت قرمز را داشتند در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، 62 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 بودند.
تیم تحقیق دریافت که هر وعده اضافه مصرف روزانه گوشت قرمز فرآوری شده با 46 درصد خطر بیشتر و هر وعده اضافه روزانه گوشت قرمز فرآوری نشده با 24 درصد افزایش خطر مرتبط است.
آنها پی بردند که جایگزینی روزانه یک وعده گوشت قرمز با پروتئین دیگری مانند آجیل یا حبوبات میتواند خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 را تا 30 درصد کاهش دهد. به گفته محققان، جایگزینی با یک وعده لبنیات، ممکن است خطر ابتلاء به این بیماری را تا 22 درصد کاهش دهد.
گو گفت: «پروتئین های گیاهی مانند آجیل و حبوبات از جمله سالمترین منابع پروتئینی هستند.»
وی گفت: «پیشگیری از دیابت مهم است زیرا این بیماری به خودی خود یک بار جدی است و همچنین یک عامل خطر اصلی برای بیماریهای قلبی عروقی و کلیوی، سرطان و زوال عقل است.»
او گفت: «یافتههای ما قویاً تأیید میکند که اتخاذ این راهکار غذایی به کاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 و پیامدهای آن در افراد کمک میکند، که در نهایت سلامت و رفاه مردم را در سراسر جهان بهبود میبخشد.»
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
19.4 درصد افزایش گاز تحویلی به صنایع پتروشیمی
علیرغم شروع فصل سرد در پاییز 1404، گاز تحویلی به صنایع پتروشیمی به میزان 19.4 درصد نسبت به... 25 آذر 1404
کدام مواد غذایی بیشترین رشد قیمت را تجربه...
گزارشها نشان میدهد گوجهفرنگی در آبان نسبت به مهر بیشترین رشد قیمت، یعنی 43.1 درصد،... 12 آذر 1404
تکلیف افزایش حقوق کارکنان دولت برای سال...
طبق روال سالهای گذشته حداقل حقوق 1405 کارکنان دولت ضریب 20 درصدی میگیرد. 5 آذر 1404
انتشار جزئیات تازه از حقوق 1405؛ آیا دولت به...
جزئیات تازهای از شیوه افزایش حقوق کارکنان در سال آینده منتشر شده که میتواند... 1 آذر 1404
صدور مجوز افزایش قیمت بلیت هواپیما توسط...
یک مقام مسئول گفت: مکاتبات ایرلاینها و سازمان حمایت انجام شده، هرگونه افزایش نرخ بلیت... 29 آبان 1404
اما و اگرهای افزایش بهای بنزین؛ مجلس چه...
افزایش مصرف بنزین و زمزمههای گرانی دوباره آن، این روزها به یکی از بحثهای داغ اقتصادی... 11 آبان 1404
احتمال افزایش تولید نفت توسط اوپک پلاس؛ حفظ...
بهای نفت WTI به 60 دلار و 36 سنت رسید که 20 سنت (معادل 0.33 درصد) کمتر از روز گذشته است؛ همچنین... 9 آبان 1404




نظرات شما