نمایندگان مجلس در مصوبهای در راستای رونق اقتصاد مناطق مرزی شروطی را برای واردات کالا از طریق ملوانی و کولبری تعیین کردند.
به گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی جزییات لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان ماده 1 این لایحه را تصویب کردند.
بر این اساس، بهمنظور رونق اقتصاد مناطق مرزی، ایجاد شفافیت و رصدپذیر نمودن واردات، توزیع و عرضه کالاهای مبادله مرزنشینی، تقویت معیشت مرزنشینان و کاهش مبادلات غیررسمی در مرزهای زمینی و آبی، واردات کالا از طریق شناورهای سنتی و فلزی با ساختار لنج با ظرفیت ناخالص کمتر از 500 تُن، ملوانی(تهلنجی) و فعالان مرتبط با مبادلات مرزی(کولبری) به مدت پنج سال از زمان ابلاغ آییننامه موضوع ماده (6) این قانون مطابق با ترتیبات این قانون مجاز و پس از اتمام مدت مذکور کالاهای وارداتی تابع قوانین و مقررات کشور میباشد.
تبصره 1- آیین نامه احراز صلاحیت مشمولین، استانها و شهرستانهای مشمول این قانون در چارچوب قوانین و مقررات ظرف مدت سه ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون توسط هیئت وزیران تصویب و ابلاغ خواهد شد. انجام تشریفات قانونی واردات کالاهای موضوع این قانون، در چارچوب تصویبنامه هیات وزیران توسط واحدهای تولیدی و صنفی مستقر در مناطق مرزی مشمول نیز امکانپذیر خواهد بود.
تبصره 2- سقف و ارزش کل واردات کالا از طریق رویههای موضوع این ماده، سالانه به میزان حداکثر ده درصد ارزش واردات کل کشور به مأخذ سال قبل تعیین و انجام آن منوط به ثبت آماری در سامانه جامع تجارت (موضوع بند(الف) ماده(6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 03/ 10/ 1392 و اصلاحات بعدی)، اخذ شناسه کالا و شناسه رهگیری(موضوع ماده(13) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 03/ 10/ 1392 و اصلاحات بعدی)، ثبت اطلاعات در سامانه جامع انبارها(موضوع بند(ث) ماده(6) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب 03/ 10/ 1392 و اصلاحات بعدی) و تعیین منشأ ارز کالاهای وارداتی میباشد.
پس از سال پنجم اجرای این قانون، تولیدکنندگان کوچک و متوسط و اصناف مستقر در شهرستانهای مرزی مشمول میتوانند با تخفیف 30 درصدی از عوارض و حقوق ورودی، سالانه تا سقف یک درصد ارزش واردات کل کشور به ماخذ سال قبل و با رعایت ترتیبات مندرج در این تبصره نسبت به واردات کالا اقدام نمایند.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با توزیع مساوی یارانههای انرژی میان همه ایرانیان داخل کشور... 28 آبان 1402
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصرار بر مصوبه خود در طرح اصلاح سازوکار تخصیص قیر رایگان... 14 آبان 1402
با تصویب مجلس، انتخاب و فعالیت مدیرعامل و اعضای هیات مدیره کاربران ارتباطی و فناوری... 24 مهر 1402
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: دولت با کلیات متناسب سازی حقوق... 23 مهر 1402
به دنبال اعتراض و انتقاد شدید کارگران نسبت به بیتوجهی برنامه هفتم به همسانسازی... 23 مهر 1402
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم گفت: در برنامه هفتم به دولت اجازه دادیم که سهمیه... 4 مهر 1402
در شرایطی در کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه مباحثی درخصوص حذف ارز 28500 تومانی تامین... 30 مرداد 1402
نمایندگان مجلس نسبت به پیامدهای مربوط به تصمیمهای شورای رقابت در زمینه بازار خودرو... 7 مرداد 1402
نظرات شما