بازار لاستیک در ماههای گذشته با چالشهای مختلفی مواجه بوده و قیمتها روند صعودی داشته است. بررسیها نشان میدهد علت ایجاد التهاب در بازار کاهش 14درصدی تولید ناشی از تامین نشدن ارز مورد نیاز صنایع لاستیکسازی بوده است. با این حال بهنظر میرسد مشکل تامین ارز تولیدکنندههای لاستیک در حال حل شدن است.
به گزارش
نسیم اقتصاد، همشهری نوشت: بازار لاستیک در طول چندماه گذشته فرازونشیبهای زیادی داشته و حتی به تشکیل صفهای طولانی برای دریافت لاستیک با نرخ مصوب منجر شده است.
بررسیها نشان میدهد علت اصلی این موضوع کاهش تولید لاستیک در 5ماه امسال نسبت بهمدت مشابه سال قبل بوده است. سال قبل جمعا 9میلیونو100هزار حلقه لاستیک در 5ماه سال برای خودروهای سواری تولید شد که این میزان امسال به کمتر از 8میلیون حلقه رسید.
این ارقام نشان میدهد تولید لاستیک سواری در 5ماه امسال بیش از یکمیلیون حلقه معادل 14درصدکاهش داشته و علت تشکیل صفهای طولانی برای خرید لاستیک و افزایش قیمت در بازار غیررسمی ناشی از همین موضوع است. اما چرا تولید کاهش یافت؟
در ابتدای سال قرار بود ارز مورد نیاز صنایع لاستیکسازی برای تامین مواداولیه و همینطور واردات از محل ارز نیمایی به قیمت 28هزارو500تومان تخصیص داده شود.
بهطور طبیعی سالانه 24میلیون حلقه لاستیک در کشور تولید میشود که از این میزان سالانه 21میلیون حلقه در داخل تولید میشود و بقیه از طریق واردات تامین میشود. به همین منظور سالانه رقمی بین 250 تا 300میلیون دلار صرف واردات و همین میزان نیز صرف تامین مواداولیه تولید میشود.
این بهمعنای این است که صنعت لاستیکسازی سالانه به 500 تا 600میلیون دلار ارز برای تولید و واردات نیاز دارد که این ارز طبق توافقهای ابتدای سال باید از محل ارز نیمایی و به قیمت 28هزارو500تومان تامین میشد. اما 2 مشکل یکی در تخصیص ارز و دیگری انتقال حوالههای ارزی به کاهش تامین منابع ارزی این صنعت و درنهایت کاهش تولید در صنعت لاستیکسازی منجر شد.
آنطور که محسن صفدری مدیرکل دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری وزارت صنعت تأیید کرده است بخش عمده مشکل تامین ارز صنایع لاستیکسازی ناشی از مشکلاتی بوده که برای انتقال حوالههای ارز به ذینفعان خارجی وجود داشته است.
با این حال طبق آخرین خبرها گشایشهایی در بانک مرکزی در این موضوع ایجاد شده و انتظار میرود در هفتههای آینده مشکلات تامین ارز صنایع لاستیکسازی برطرف شود و بازار لاستیک به آرامش برسد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
بازار خودرو در هفته منتهی به 18 اردیبهشت همچنان در رکود بهسر میبرد با نوسانات محدود... 18 اردیبهشت 1404
از ابتدای سال 1403 تا پایان فروردین ماه سال جاری 25 نماد در بازار سرمایه عرضه اولیه شد که شش... 17 اردیبهشت 1404
با وجود افزایش تقاضا در بازار روغن خوراکی، کارخانههای تولیدکننده میگویند کمبودی در... 15 اردیبهشت 1404
شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز (یکشنبه، 14 اردیبهشت) کاهش حدود 24 هزار واحدی... 14 اردیبهشت 1404
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به تاثیر پررنگ فراموشی کارگران بر نابودی تولید... 11 اردیبهشت 1404
نامگذاری امسال به «سرمایهگذاری برای تولید» از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی،... 13 اردیبهشت 1404
امروز شاخص بورس با رشد 6729 واحد به رقم سه میلیون و 136 هزار واحد رسید. 9 اردیبهشت 1404
در شرایطی که بازار شکر با کمبود عرضه و افزایش قیمت مواجه شده، رئیس اتحادیه بنکداران... 7 اردیبهشت 1404
نظرات شما