آژانس غذای سازمان ملل اعلام کرد که قیمت جهانی غذا برای دوازدهمین ماه متوالی در ماه مارس کاهش می‌یابد.  

به گزارش نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، شاخص قیمت جهانی آژانس مواد غذایی سازمان ملل برای دوازدهمین ماه متوالی در ماه مارس کاهش یافت و 20.5 درصد از رکورد یک سال قبل پس از حمله روسیه به اوکراین کاهش یافته است.
 
این آژانس روز جمعه (7 آوریل) اعلام کرد که شاخص قیمت سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) در ماه گذشته به طور میانگین 126.9 واحد در مقابل 129.7 ماه فوریه بود و این پایین‌ترین میزان از جولای 2021 بود. مقدار فوریه در ابتدا 129.8 بود. فائو اعلام کرد که عرضه فراوان، کاهش تقاضای وارداتی و تمدید قرارداد صادرات غلات اوکراین به این کاهش کمک کرده است.
 
آژانس مستقر در رم افزود که کاهش این شاخص، قیمت‌های پایین غلات، روغن‌های گیاهی و محصولات لبنی را نشان می‌دهد که افزایش قیمت شکر و گوشت را جبران خواهد کرد.
 
ماکسیمو تورو، اقتصاددان ارشد فائو در بیانیه‌ای گفت: با توجه به اینکه قیمت‌ها در سطح جهانی کاهش یافته است اما همچنان در بازارهای داخلی بسیار بالا و همچنان در حال افزایش هستند و چالش‌های بیشتری برای امنیت‌غذایی ایجاد می‌کنند.
 
شاخص قیمت غلات فائو در ماه مارس 5.6 درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافت که گندم 7.1 درصد، ذرت 4.6 درصد و برنج 3.2 درصد کاهش یافت. روغن‌های گیاهی 3 درصد کاهش یافت که حدود 47.7 درصد کمتر از سطحی بود که شاخص در مارس 2022 به آن رسید، در حالی که شاخص لبنیات 0.8 درصد کاهش داشت.
 
شکر 1.5 درصد افزایش یافت و به بالاترین سطح خود از اکتبر 2016 رسید که تحت تاثیر نگرانی‌های کاهش چشم‌انداز تولید در هند، تایلند و چین قرار گرفت. شاخص قیمت گوشت 0.8 درصد افزایش یافت.
 
فائو همچنین پیش‌بینی تولید جهانی غلات در سال 2022 به 2.777 میلیارد تن افزایش داد که 1.2 درصد کمتر از سال قبل است. تولید جهانی برنج در سال 2022 تا 2023 به 516 میلیون تن رسید که 1.6 درصد کمتر از رکورد برداشت 2021 تا 2022 است.
 
بر اساس گزارش رویترز، مصرف جهانی غلات در دوره 2022 تا 2023 به 2.779 میلیارد تن رسیده است که 0.7 درصد نسبت به سال 2021 تا 2022 کاهش داشته است.

لینک کوتاه
قیمت جهانی موادغذایی کاهشی

اخبار مرتبط