رئیس بنیاد ملی گندمکاران می‌گوید که با توجه به هزینه‌های تولید و قیمت جهانی درخواست تجدید نظر در قیمت خرید تضمینی گندم را داریم.

به گزارش نسیم اقتصاد، عطاالله هاشمی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سبزینگی مزارع گندم در وضعیت خوبی قرار دارد، گفت: سبزینگی مزارع دیم که اوایل پاییز  شرایط خوبی نداشتند در بارش‌های اخیر در استان‌های جنوب و جنوب غرب کشور خوب شده است. سبزینگی مزارع‌ آبی نیز چون با آب‌های مطمئن آبیاری می‌شوند رو به بهبود و رضایت‌بخش است.
 
وی در پاسخ به اینکه آیا قیمت خرید تضمینی گندم تغییر خواهد کرد یا خیر؟ گفت: قیمت خرید تضمینی گندم از قبل 11 هزار و 500 تومان به عنوان پایه و 1500 تومان یارانه کشت تعیین شده بود که این یارانه کشت شامل همه گندمکاران نشد. از طرفی این 13 هزار تومان باید قیمت پایه گندم می‌بود.
 
رئیس بنیاد ملی گندمکاران اضافه کرد: هفته گذشته درخواست تجدید نظر قیمت خرید تضمینی گندم و تشکیل جلسه در شورای قیمت‌گذاری را داشتیم. قرار است امروز در کمیسیون تخصصی ذیل شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی دلایل و مستندات خود را در خصوص هزینه‌های تولید گندم، هزینه‌های تحمیلی، قیمت جهانی گندم، قیمت ارز، تورم، هزینه‌های کارگر، نهاده و مکانیزاسیون ارائه کنیم تا پس از بررسی کارشناسی در مورد آن تصمیم‌گیری شود.
 
وی با اشاره به اینکه باید در قیمت گندم تجدید نظر شود زیرا ادامه این شرایط به ضرر کشاورز خواهد بود، گفت: قیمت گندم نباید کمتر از 14 هزار و 300 تومان باشد. نظر بنیاد ملی گندمکاران این است که قیمت گندم را بین 14 هزار و 500  تا 15 هزار تومان تعیین شود.
 
هاشمی تصریح کرد: اگر این اتفاق نیفتد با توجه به اینکه قیمت‌ نهاده‌های دامی در بسیاری از موارد بالاتر از گندم است ممکن است از گندم به جای نهاده‌های دامی استفاده شود.
 
وی در پایان گفت: برداشت گندم از 20 تا 25 اسفند ماه و از استان‌های سیستان‌ و بلوچستان و بوشهر آغاز می‌شود.

لینک کوتاه
قیمت‌ گندم برداشت گندم خرید تضمینی گندم