محمدعلی خشنودی از بازنگری و اجرای طرح هادی در روستاهای منطقه رودبارقصران  خبرداد و گفت : با اجرای این طرح ساخت و سازهای خارج از بافت روستا ساماندهی می شود.

به گزارش نسیم اقتصاد، بخشدار رودبار قصران شهرستان شمیرانات در خصوص اقدامات انجام شده پس از وقوع سیلاب در این منطقه توضیح داد: با توجه به این که در چند مرحله با بارش باران مواجه بودیم با همکاری شهرداری ها وتمامی ارگان ها توانستیم همه معابر را در کمتر از سه ساعت بازگشایی کنیم.
خشنودی افزود: با توجه به هشدارهای هواشناسی و ستاد مدیریت بحران ورودی منطقه رودبار قصران و لواسانات مسدود و مراکز گردشگری و رستوران هادر حاشیه رودخانه ها تعطیل شد که این اقدام در کاهش خطرات جانی بسیار موثر بود.
وی با بیان این که در منطقه دربند – آب نیک و زایگان پله و شنستان حجم خسارات بیشتر از سایر مناطق بود افزود: عملیات پاکسازی در این مناطق بیش از دو روز به طول انجامید و در حال حاضر نیز لازم است در بخشی از معابر و مناطقی که ساخت و سازهای غیر مجاز شکل گرفته دهیاری ها و دستگاههای متولی به کمک ساکنین مشکلات را مرتفع نمایند.
خشنودی  در خصوص تعمیر و رسیدگی به وضعیت نامناسب آسفالت  مسیر فشم- گرمابدر اظهارداشت: برای تعمیر آسفالت در این محور متاسفانه با محدودیت بودجه ای مواجه هستیم ولی با این حال با رایزنی هایی که با اداره راهداری شمیرانات انجام دادیم قرار بر این است پس از برطرف کردن آثار ناشی از سیلاب قبل از شروع فصل بارندگی و سرما روکش آسفالت در این مسیر تعمیرو لکه گیری شود.
بخشدار رودبار قصران یادآور شد: در سه ماه گذشته در محور امامه - راحت آباد اقدامات خوبی از سوی راهداری صورت گرفته و نقاط حادثه خیز ایمن سازی و بحث تعریض انجام شده است و طبق برنامه ریزی صورت گرفته قرار بر این بود در مردادماه محور گرمابدر نیز ساماندهی شود که به دلیل وقوع سیلاب این اقدام به تاخیر افتاد.
وی درباره وضعیت مالکیت زمین های کشاورزی و باغاتی که در محدوده حفاظت شده سرچشمه رودخانه جاجرود قرار دارند توضیح داد: طبق ضابطه 782 سازمان برنامه و بودجه فاصله 150 متری حریم کیفی باید رعایت شود و هر گونه تغییر کاربری در حد فاصل حریم تعیین شده ممنوع است و استعلامات جهت ساخت و ساز با پاسخ منفی مواجه می شود.
خشنودی افزود: در حال حاضر با توجه به اجرای این قانون بسیاری از شهرداری ها و روستاها با مشکلاتی مواجه شده اند که برای حل و فصل آن بدنبال اصلاح و راهکار هستیم تا مسیری برای ساکنینی که در آن مناطق هستند باز شود.
بخشدار رودبار قصران شهرستان شمیرانات درباره  علت عدم اجرای طرح هادی در روستاهای این منطقه  توضیح داد: متاسفانه نزدیک به بیست سال از تهیه طرح هادی روستاها گذشته است و عملا بعد از گذشت ده سال طرح تهیه شده نیاز به بازنگری دارد. از سویی دیگر با توجه به این که رودبار قصران در مناطق چهارگانه محیط زیست قرار گرفته است ، عدم تصویب طرح هادی مصوب بروز مشکلاتی را در پی داشته است و استعلامات از اداره محیط زیست همواره با مخالفت مواجه می شود.
وی افزود:  امیدواریم با جلساتی که در این خصوص با فرماندار و استاندار محترم برگزار شده تصمیماتی اتخاذ شود تا اختلاف نظرها و مشکلات با سازمان محیط زیست و منابع آب حل و فصل شود.
بخشدار رودبارقصران اضافه نمود: ساخت و سازهایی که خارج از بافت روستاها انجام گرفته غیر مجاز محسوب می شود و در بازنگری طرح هادی  این امکان وجود دارد تا بخش هایی که خارج از بافت روستا واقع شده به بافت روستا ملحق شود و بدین ترتیب مشکلاتی که در این باره برای مردم وجود دارد مرتفع گردد.
وی افزود: بطور کلی با بازنگری طرح هادی ساخت و سازهای خارج از بافت روستا ساماندهی می شود.
خشنودی در ادامه از تهیه طرح گردشگری برای روستاها ازسوی اداره میراث فرهنگی و گردشگری خبرداد و گفت: با توجه به این که منطقه شمیرانات و بطور کلی رودبار قصران - لواسانات درمنطقه گردشگری دیده شده است ولی متاسفانه از زیر ساخت های لازم در این حوزه برخوردار نیست.
وی افزود: در چند دوره بازدید میدانی که ازروستاها بعمل آمده در جریان مشکلات ساکنین در خصوص حضور گردشگران در این مناطق قرار گرفته ایم و از این رو جلسات مشترکی را با اداره میراث فرهنگی و گردشگری جهت رسیدگی و رفع این مشکلات برگزار کردیم و نتیجه بر این است برای هر روستا طرح جداگانه گردشگری تهیه شود.

لینک کوتاه
طرح هادی روستاها بازنگری و اجرا