یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه رفتار اقتصادی مشاوران املاک قابل نظارت نیست، گفت: با برچیده شدن مشاوران املاک، میتوان ساختار واسطهگری در این حوزه را پایان و بازار املاک را در بستر آی.تی تشکیل داد.
به گزارش
نسیم اقتصاد، «فرهاد بیضایی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با انتقاد از سیگنال افزایش قیمتی که مشاوران املاک به بازار مسکن میفرستند، افزود: حق کمیسیون درصدی از ثمن معامله است و هر چقدر ثمن معامله بالاتر برود، درصدی که برای درآمد مشاور املاکی است، بیشتر میشود.
وی گفت: راهحل کاهش این سوداگریها این است که یکسری بلوک قیمتی ثابت برای مشاوران املاک تعیین کنیم، زیرا دفترچه معاملاتی هم جوابگوی حل مشکلات فعلی نیست؛ چراکه قیمتگذاری با توجه به وضعیت بازار به دفترچه معاملاتی قیمتها اضافه میشود.
سیستم قارچ گونه مشاوران املاک، برای بازار مسکن سم است
این کارشناس اقتصادی با طرح این سوال که چگونه میتوانیم مانع تداوم افزایش قیمت مسکن از طریق فعالیت مشاوران املاکی شویم، تاکید کرد: باید بساط مشاوران املاک را جمع کنیم، تعارف هم نباید داشت. سیستم غیرقابل نظارت و قارچ گونهای که مشاوران املاک دارند، برای بازار مسکن سم است.
بیضایی ادامه داد: در دنیا مگر مشاوران املاک وجود دارد؟، در دنیا اپراتورهای واسطهگری برای خرید، فروش و اجاره وجود دارد که این اپراتورها واسطه بین موجر و مستاجر هستند.
وی اضافه کرد: این اپراتورها اتفاقاً در مقیاس محدود هم هستند، حالا ممکن است دفاتر نمایندگی نیز داشته باشند و سیستماتیک نیز به صورت سامانه به کد رهگیری و سامانه املاک وصل شوند و مشخص است که چه رفتار اقتصادی و چقدر در افزایش قیمت نقش دارند؛ در این صورت دولت میتواند فعالیت رگلاتوری انجام دهد.
باید ساختار واسطهگری در حوزه املاک را تغییر دهیم
وی با طرح این سوال که آیا میتوان بر 200 هزار مشاور املاک نظارت داشت؟، گفت: مشاوران املاک درست مثل تاکسیرانی شدهاند، آیا میشود با این تعداد دفاتر املاک قاعده گذاری کرد؟؛ باید ساختار واسطهگری در حوزه املاک را تغییر دهیم. مکانیسم کنونی باید تغییر کند، راهکار هم بازار موازی است. از طریق شبکه آی.تی میتوانیم اپراتورها را به وجود آوریم و مدیریت کنیم تا بازار به هوشمندسازی برسد.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: همین الان اگر قاعده گذاری درستی انجام شود، ترجیح مردم این است که در بستر آی.تی معاملات املاک را انجام دهند.
به گفته بیضایی، اکنون مردم بسیاری از واحدهای خود را از طریق نرمافزارها و اپلیکیشنها در معرض فروش و اجاره قرار میدهند و همین قاعده باید توسعه یابد و برنامهریزی شود. اگر املاک را داخل این سیستم بیاوریم، اوضاع ساماندهی میشود، ضمن اینکه همین حالا مشاوران املاک با اپلیکشینها همکاری دارند و فقط باید ثبت رسمی شود.
وی تصریح کرد: اگر معاملات در بستر آی.تی باشد، امکان رصد و نظارت دولت افزایش مییابد.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
مدیر توسعه صنایع پاییندستی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه 36 تا 37 درصد از... 2 خرداد 1404
طبق اعلام سازمان بورس، در دی ماه امسال، معاملات برخط با 66.7 درصد بیشترین سهم را از... 23 بهمن 1403
بازار غیر رسمی ارز امروز (چهارشنبه) بدون متقاضی و آرام گذشت و حضور واسطهها در این بازار... 3 بهمن 1403
نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران از افزایش مراجعات متقاضیان به مشاوران املاک... 30 دی 1403
از فردا (دوشنبه اول بهمن)، سامانه نیما بهطور کامل جای خود را به بازار ارز تجاری میدهد... 30 دی 1403
علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا گفت: معاملات مربوط به ارز اشخاص از 26 آذرماه و... 27 آذر 1403
معاملات روز پنجشنبه نفت برنت با افزایش 1.07 درصدی به 75 دلار و 76 سنت در هر بشکه رسید. 3 آبان 1403
توقف یا ادامه رشد قیمت مسکن در گرو سیاستهای دولت چهاردهم است. مسعود پزشکیان برنامه... 6 مهر 1403
نظرات شما