دبیر انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه در حال حاضر در فصل برداشت برنج خارجی هستیم، گفت: واردات برنج منجر به کاهش 15 تا 20 درصدی قیمت برنج های خارجی خواهد شد.

به گزارش نسیم اقتصاد، مسیح کشاورز، دبیر انجمن واردکنندگان برنج ایران در گفتگو با خبرنگار مهر درباره افزایش مصرف برنج در ایام محرم گفت: در سال‌هایی که کرونا در کشور شیوع پیدا کرده بود مصرف برنج که ماهیانه بین 120 تا 150 هزار تن است در محرم تا 200 هزار تن نیز می‌رسید که امسال این رقم بیشتر خواهد شد و با توجه به اتمام دوره کرونا حداقل 100 هزار تن به این رقم اضافه و میزان مصرف تا حدود 300 هزار تن می‌رسد.
 
کشاورز توضیح داد که هیچ نگرانی در تأمین برنج وجود ندارد و واردات انجام شده و اگر مساله ثبت سفارش حل شود این برنج‌ها ترخیص و وارد کشور خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر در فصل برداشت برنج خارجی هستیم، گفت: واردات برنج منجر به کاهش 15 تا 20 درصدی قیمت برنج‌های خارجی خواهد شد و این به نفع مصرف کنندگانی است که به دلیل گرانی بیش از حد این کالا، توان تأمین آن را نداشتند.
 
کشاورز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج، توضیح داد: متأسفانه در شرایطی که واردکنندگان می‌خواستند اقدام به ویرایش و یا ایجاد ثبت سفارش‌ها کنند متوجه شدند که در سامانه جامع تجارت از سوی وزارت صمت برای آنان محدودیتی ایجاد شده بدین صورت که میانگین سقف عملکرد دو ساله واردکنندگان ملاک ارزیابی قرار گرفته و براین اساس بسیاری از واردکنندگان قادر به ثبت سفارش و ترخیص برنج‌های مانده در گمرکات نیستند.
 
کشاورز با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی به واردکنندگان اعلام کرده که موافق این محدودیت نبوده و وزارت صمت چنین کاری را انجام داده است، گفت: با این حال وزیر جهاد کشاورزی در جلسه ستاد تنظیم بازار با معافیت روغن و شکر از این محدودیت موافقت کرده اما درباره برنج اقدامی انجام نداده که این با سخنان مسئولان وزارت جهاد تناقض دارد.
 
وی با بیان اینکه قبل از این واردات براساس رتبه و اعتبار سنجی واردکنندگان انجام می‌گرفت، افزود: این سیاست‌های دوگانه عملاً منجر به توقف واردات شده و تجار را بلاتکلیف نگه داشته است.

لینک کوتاه
قیمت برنج خارجی کاهش افزایش

اخبار مرتبط

افزایش 6 درصدی مصرف برق

افزایش 6 درصدی مصرف برق

مدیرعامل شرکت توانیر گفت: افزایش میزان تقاضای مصرف برق در کشور نسبت به مدت مشابه سال... 5 اردیبهشت 1403

نظرات شما