میرکاظمی گفت: علیرغم ثابت نگه داشتن قیمت سوخت تورم بیش از 50 درصد رشد داشته که ریشه آن استقراض دولت در بانک مرکزی است.

به گزارش نسیم اقتصاد، مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: علی رغم ثابت نگه داشتن قیمت سوخت تورم بیش از 50 درصد رشد داشته که ریشه آن استقراض دولت در بانک مرکزی است
 
رئیس سازمان برنامه و بودجه برای دفاع از لایحه بودجه 1401 در مجلس حضور یافته بود  گفت که استقراض و خلق پول خط قرمز ما است و اجازه خلق پول از سوی دولت سیزدهم را ندادیم.
 
به گفته میرکاظمی در چند ساله گذشته کمبود ارز داشتیم و ارز از بازار آزاد خریداری شده و به قیمت 4200 به عنوان ارز ترجیحی پرداخت شده که باعث افزایش پایه پول شده است. ما در شرایط جنگ اقتصادی هستیم و باید برای ارز تصمیمی عاقلانه بگیریم.
 
با حذف ارز 4200 می‌خواهیم بار را از دوش فقرا برداریم و درآمد نفتی 26 هزار میلیاردی داریم که 60 درصد آن را می‌توانیم هزینه کنیم و 40 درصد دیگر آن با صندوق توسعه ملی می‌رود. این جمله را میرکاظمی می گوید و ادامه می دهد 650 هزار میلیارد حقوق پرداختی ما در سال آینده است.
 
رئیس سازمان برنامه و بودجه توضیح داد که با در نظر گرفتن سهم های دیگر از درآمد نفتی، 16 میلیارد دلار باید به هزینه های جاری و عمرانی در خزانه و همچنین ارز ترجیحی اختصاص داده شود، آیا میتوان با این اعتبار هر دو موضوع را دنبال کرد؟
 
میرکاظمی گفت که بانک مرکزی مجبور شده برای تامین ارز، آن را از بازار بخرد و به قیمت 4 هزار و 200 تومان بفروشد و باعث افزایش پایه پولی شود. دولت در سال آینده باید 650 هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت کند و 170 هزار میلیارد تومان سررسید اوراق محاسبه شده است. همچنین 200 هزار میلیارد تومان بازپرداخت اوراق و بدهی هاست.
 
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت که صندوق ها می‌گویند تا حدود 7 درصد می توانند حقوق پرداخت کنند و دولت مجبور شده این پرداخت ها را تامین کند. پایه های مالیاتی که پیشتر دریافت نمی‌شد، در بودجه سال آینده قرار داده شده و همچنین 2 میلیون نفر مؤدی مالیاتی جدید شناسایی شده است.

لینک کوتاه
میرکاظمی صحن علنی حذف ارز ۴۲۰۰ دوش فقرا