درحالی که کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با همکاری کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران طی نامه ای به ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس، نظرات خود را درباره اصلاح لایحه بودجه 1401 و بسته پیشنهادی حمایتی دولت از بازار سرمایه ارائه کرده است، دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری بر این نکته تاکید کرد که بهبود بورس به اراده نیاز دارد و گفتار درمانی کافی نیست.
پبه گزارش
نسیم اقتصاد به نقل از ایسنا، برخی بندهای لایحه بودجه سال آینده که به صورت مستقیم و غیرمستقیم به وضعیت بازار سرمایه ارتباط داشت، باعث برانگیختن واکنش های زیادی از سوی فعالان و واکنش منفی این بازار شد. اتفاقی که باعث شد دولت 10 پیشنهاد بورسی را تصویب کند تا در قانون بودجه گنجانده شود. البته درمورد اینکه آیا 10 مورد مذکور در لایحه اعمال شد یا خیر، ابهاماتی وجود دارد که همین ابهامات به قرمز شدن وضعیت بازار در روزهای گذشته دامن زد.
در راستای اهمیت 10 پیشنهاد بورسی و لزوم اعمال آن در بودجه سال آینده، کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار با همکاری کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران طی نامه ای خطاب به محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی، خواستار اتخاذ تدابیری شدند که لوایح بودجه به عنوان منشأ ریسک سیستماتیک برای شرکتهای پذیرفته شده در بورس و سرمایهگذاران تلقی نشده و به وسیلهای برای پوشش کسری بودجه و بیانضباطی مالی دولتها از این طریق و دستاندازی به سود شرکتهای بورسی با میلیونها سهامدار مستقیم و غیرمستقیم بدل نشود.
مواردی که در این نامه بر آنها تاکید شده است شامل اصلاح فرمول نرخ گاز خوراک شرکتهای پتروشیمی، نرخ بهره مالکانه، تهاتر مطالبات شرکتها از دولت، خامفروشی، حذف ارز ترجیحی، صندوق تثبیت، اخذ مالیات از سود سپرده اشخاص حقوقی، انتشار اوراق و مصوبات دهبندی ستاد اقتصادی دولت می شود.
بر این اساس سعید اسلامی بیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به تصویب 10 بند مذکور پس از ارائه لایحه بودجه اظهار کرد: اینکه بودجه تقدیم مجلس می شود و بعد از چند روز 10 بند از سوی دولت تصویب می شود، نشان می دهد که نظام برنامه ریزی در دولت مخدوش است. سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که اگر دولت قصد داشت چنین اصلاحاتی انجام دهد، چرا در لایحه نیاورده بود؟
وی ادامه داد: قطعا این 10 بند، اتفاق مهمی برای بازار سرمایه است اما ارائه آن بعد از لایحه سیگنالی مثبتی به بازار نمیدهد. از طرف دیگر برخی بندها برای اجرا حتما باید در بودجه آورده و به آن عمل شود. بنابراین حتما باید جزو مصوبات بودجه در نظر گرفته شود و پس از آن اراده ای برای اجرای آن وجود داشته باشد، چراکه گفتار درمانی برای بهبود وضعیت بورس کافی نیست.
لینک کوتاه
اخبار مرتبط
رئیس سازمان خصوصی سازی از نامه سایپا برای تغییر وثایق در راستای عرضه سهام این شرکت در... 30 اردیبهشت 1401
ادامه روند صعودی در بازار سرمایه که از ابتدای امسال آغاز شده بود، باعث شد شاخص کل بورس... 2 اردیبهشت 1401
سرانجام و پس از گذر از روزهای پر فراز و نشیب، از فردا ( 29 فروردین) دامنه نوسان با افزایشی... 28 فروردین 1401
در حالی که افزایش معاملات خرد و روند صعودی شاخص های بازار سرمایه نشانه های بازگشت... 26 فروردین 1401
یک تحلیلگر بازار سرمایه مشورت با فعالین بازار از سوی دولت را مهم ترین خواسته آن ها در... 4 فروردین 1401
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامه ای به شرکت بورس کالا، خواستار شفاف سازی در مورد... 12 دی 1400
بازار بورس در هفته جاری هم همانند هفته های گذشته روندی پر نوسانی را پشت سرگذشت در حالی... 14 آبان 1400
بورس تهران معاملات امروز را در ادامه روند دیروز صعودی آغاز کرد و نماگر اصلی بازار در نیم... 25 مهر 1400
نظرات شما