عملکرد مناسب و بهینه درب های فلکسیبل نقش بسزایی در کاهش و کنترل آلایندگی های باتری کک سازی ذوب آهن دارد، بنابراین به منظور تکمیل فرایند کنترل آلایندگی در این بخش، ساخت، نصب و راه اندازی تمیز کننده درب های باتری شماره 3 در دستور کار مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی قرار گرفت.

به گزارش نسیم اقتصاد، مهندس ارشد تعمیرات مکانیک مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن در این خصوص گفت: از زمان راه اندازی باتری شماره سه و ماشین های تولید کک، مکانیزم های تمیزکننده به دلیل عدم کارایی مناسب و وجود ایرادات اساسی در طراحی و ساخت مورد استفاده قرار نگرفتند، بنابراین تمیزکاری به صورت دستی و کُند انجام می گرفت که به دلیل شرایط محیطی روی باتری و ارتفاع هفت متری درب ها، تمیز کاری در ارتفاع غیرممکن و در نواحی در دسترس، کیفیت لازم را نداشت.
 
محسن قاسمی با اشاره به اینکه مکانیزم های تمیزکننده دارای چهار تیپ مختلف و شامل تمیزکننده درب و رام در بازکن و همچنین تمیزکننده درب و رام ماشین تخلیه می شوند، خاطرنشان کرد: بازسازی و راه اندازی تمیزکننده ها ابتدا قرار بود توسط شرکت های خارجی از کشورهای چین، اکراین، اسپانیا و ایتالیا انجام شود که به دلیل تحریم ها امکان پذیر نشد و باری دیگر تلاشگران بخش کک سازی در این عرصه نیز همت کردند و این پروژه را در دست گرفتند و با یک برنامه ریزی گسترده آن را به سرانجام رساندند.
 
راه اندازی تمیزکننده کک سازی ضامن افزایش عملکرد درب های فلکسیبل
 
وی گفت: با راه اندازی تمیزکننده کک سازی کیفیت و سرعت تمیزکاری درب و رام به صورت چشمگیری افزایش یافت که منجر به افزایش عمر و عملکرد بهتر درب های فلکسیبل و در نتیجه کاهش آلودگی محیط زیست شود.
 
به گزارش ایسنا، مهندس ارشد تعمیرات مکانیک مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی ذوب آهن تصریح کرد: سعی بر این بود در ساخت و راه اندازی این تجهیزات تا جای امکان از پلت فرم اصلی استفاده شود و تغییرات اساسی در سایر تجهیزات اجراء شود. بیشتر قطعات مورد نیاز در تعمیرگاه مرکزی این مدیریت و بقیه در کارگاه های ساخت کارخانه (اسکلت فلزی و مکانیکی) ساخته شده است. از آنجایی که این پروژه باید توأم با ادامه تولید کک انجام می گرفت، کوچکترین وقفه ای در تولید کک ایجاد نکرد و در مدت 10 ماه و با 1460 نفر ساعت به انجام رسید. برای راه اندازی این تجهیزات حدود 4000 قطعه مختلف از وزن 50 گرم تا 700کیلو گرم ساخته شده و بر روی تجهیزات نصب شد.
 
صرفه جویی ارزی و بومی سازی

 
قاسمی با اشاره به اقدامات انجام شده بر روی تمیزکننده درب ماشین تخلیه، تمیزکننده رام ماشین تخلیه و تمیزکننده درب ماشین درب بازکن، گفت: با راه اندازی و بهره برداری از تمیزکننده ها علاوه بر صرفه جویی ارزی به مبلغ 400 هزار دلار دانش فنی طراحی و ساخت این مکانیزم ها در شرکت ذوب آهن بومی سازی شد و این مهم با توجه به شرایط تحریم با تلاش نیروهای تعمیرگاه مرکزی، دفتر فنی، برق و اتوماسیون مدیریت تولیدات کک و مواد شیمیایی به انجام رسید.
 
امیر یونسی مهندس برق شرکت ذوب آهن اصفهان نیز با تشریح اقدامات انجام شده برای بهینه سازی تجهیزات الکتریکی ماشین تخلیه و دربازکن، گفت: در راستای کاهش آلودگی هوای منطقه و پایبندی به خط مشی زیست محیطی شرکت، سیستم تمیز کننده سلول های کک جهت جلوگیری از نشت گاز کک مورد بررسی قرار گرفت.
 
وی افزود: این سیستم شامل دو مکانیزم تمیز کننده درب و تمیز کننده رام سلول است که بر روی دو ماشین تخلیه و دربازکن قرار دارد.

لینک کوتاه
کک‌سازی ذوب‌آهن اصفهان| مسیر سبز