مفتح در ادامه تاکید کرد که تغییری در نرخ شکر ایجاد نمی‌شود چون هیچکدام از عوامل تعیین کننده نرخ، تغییر نکرده است و توزیع هم به شکل گسترده ادامه خواهد داشت و مشکلی وجود ندارد. از طرف دیگر پیک مصرف شکر در ایام عید و ماه رمضان است که عمده تولید کنندگان قبل از ماه رمضان و ایام عید سهمیه را دریافت می‌کنند. شکر جزو کالاهایی است که در توزیع آن مشکلی وجود ندارد.

به گزارش نسیم اقتصاد، همچنین در حالی که دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با حضور در این برنامه مجددا موضوع پنج نرخی بودن شکر را مطرح کرد، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی اظهار کرد که قیمت اعلام شده و پنج نرخ برای شکر صحیح نیست، بلکه مبنای آن متفاوت است. محدودیتی در توزیع شکر وجود ندارد.
 
مصرف شکر از نظر صمت سالانه 1.7 میلیون تن!

 
وی افزود: مازاد شکر به ذخایر استراتژیک افزوده شده است و لزوماً جمع واردات و تولید داخلی، مصرف نیست بلکه بخشی از آن ذخایر استراتژیک کشور است که در همه کالاها اعمال می‌شود. بنابراین میانگین مصرف شکر در کشور حدود یک میلیون و 700 هزار تن است.
 
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی با بیان اینکه شکر تولید داخل و وارداتی با نرخ شرکت بازرگانی دولتی توزیع می‌شود و بخش عمده تولید داخل به این شرکت فروخته می‌شود، درباره برنامه ریزی برای بازار شکر گفت: برنامه ریزی بر اساس روال سابق است البته اکنون ابتدای فصل برداشت نیشکر و چغندر بهاره در خوزستان است و در پایان تابستان چغندرها به بازار می‌آیند.  البته موجودی خوبی تامین شده است و کمبود حدود یک تا 1.5 میلیون تن از بازارهای خارجی خریداری شده که بخشی از آن ترخیص شده و بخش دیگر در حال ترخیص یا حمل به کشور است.  واردات برای بخش خصوصی نیز با ارز نیمایی در حال انجام است.
 
شکر با دلار 45 هزار تومانی به دست مصرف کننده می‌رسد!
 

در ادامه این برنامه قاسمعلی حسنی، دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی با بیان اینکه دولت اجازه دهد تاجر شکر را وارد کند و نظارت کند، چراکه بزرگترین و بهترین پلیس رقابت است، بار دیگر درباره پنج نرخی بودن شکر در بازار گفت: نرخ های امروز بازار شکر 6650 تومان، 8700 تومان، 11 هزار و 500 تومان، 13 هزار و 500 تومان و 15 هزار تومان است که شکر با قیمت 8700 تومان در برخی فروشگاه‌ها نیست. چراکه برخی فروشگاه‌های زنجیره ای در این شرایط کرونایی تنها دو بسته شکر می‌دهند، اما باید توزیع به صورت گسترده تر انجام شود.
 
وی با بیین اینکه در مواردی شکر با قیمت 13 هزار 500 تومان توسط بنکداران به فروش می‌رسد و با قیمت 15 تا 16 هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد، تصریح کرد: هر تن شکر 384 دلار است که با دلار 23 هزار تومان قیمت شکر 7350 تومان است. بنابراین وقتی این قیمت به 16 هزار تومان می‌رسد یعنی با دلار 40 تا 45 هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد. در حال حاضر در 1100 شهر شکر زیر 15 هزار تومان در بخش آزاد به دست مصرف کننده نمی‌رسد. از طرف دیگر در سه سال گذشته هفت بار قیمت ها تغییر پیدا کرده است.
 
مصرف شکر از نظر وزارت جهاد سالانه 2.25 میلیون تن!
 

پیمان حصادی مجری طرح چغندرقند وزارت جهاد کشاورزی نیز در این برنامه از افزایش تولید شکر خبر داد به طوری که در سال 1399 در کشور مجموعاً یک میلیون و 570 هزار تن شکر تولید شده، اما در سال 1398 تولید شکر  987 هزار تن بوده است. در سال گذشته تقریباً یک میلیون و 117 هزار تن و در سال 1398 حدود یک میلیون و 800 هزار تن شکر وارد کشور شده است.
 
او همچنین با بیان اینکه مصرف سرانه شکر بر مبنای 27 کیلوگرم است،  نیاز سالانه کشور را حدود دو میلیون و 250 هزار تن و ماهانه 185 هزار تن نیاز عنوان کرد.

لینک کوتاه
نرخ شکر تغییر

اخبار مرتبط

نظرات شما