دبیر فدراسیون واردات گفت: این اقدام سبب می‌شود نرخ مواد اولیه و واسطه‌ای نیز افزایش پیدا کند که در نتیجه بر نرخ تمام شده کالای نهایی اثر‌گذار است از سوی دیگر برخی کالاها در داخل به اندازه نیاز کشور تولید نمی‌شود و ناچار به واردات هستیم که آنها نیز افزایش نرخ خواهند داشت.

به گزارش نسیم اقتصاد، هومن حاجی پور در خصوص احتمال افزایش نرخ دلار اظهارنامه‌های کالاهای وارداتی از 4200 تومان به نرخ نیمایی و تاثیر آن بر نرخ کالاها گفت: به دلیل کسری بودجه دولت و کاهش فروش نفت دولت به دنبال افزایش درآمدهای مالیاتی است و به نظر می‌رسد این اقدام نیز در راستای افزایش درآمدهای دولت از محل حقوق گمرکی رخ داده باشد.

وی ادامه داد: با این روش دولت فکر می‌کند که درآمدش افزایش داشته در حالی‌که عمده درآمد دولت از محل واردات خودرو بوده که واردات آن نیز ممنوع شده، یا لوازم آرایشی و بهداشتی که به دلیل سختگیری‌هایی که در واردات آن صورت می‌‌گیرد اکنون شاهد حجم بالایی از کالاهای دپو شده در گمرک هستیم. در واقع عمده درآمد دولت از واردات این دو گروه کالایی بوده است که اکنون دیگر وجود ندارد.

وی در خصوص استدلال دولت برای افزایش پایه وارداتی گفت: دولت احتمالا با تفکر حمایت از تولید داخلی در مقابل کالای خارجی اقدام با افزایش پایه‌ها کند اما این اقدام سبب می‌شود نرخ مواد اولیه و واسطه‌ای نیز افزایش پیدا کند که در نتیجه بر نرخ تمام شده کالای نهایی اثرگذار است از سوی دیگر برخی کالاها در داخل به اندازه نیاز کشور تولید نمی‌شود و ناچار به واردات هستیم که آنها نیز افزایش نرخ خواهند داشت که در این صورت کالاهای تولید داخل نیز برای هماهنگ شدن با بازار نرخ خود را افزایش خواهند داد.

حاجی پور تصریح کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و در حالیکه واحدهای تولیدی با کمبود نقدینگی مواجه هستند این اقدام فقط باعث افزایش فشار به تولیدکنندگان خواهد شد و از سوی دیگر باعث افزایش نرخ تمامی کالاها اعم از وارداتی و تولید داخلی که به نحوی به مواد اولیه خارجی وابسته هستند خواهد شد.

منبع: ایلنا

لینک کوتاه
نوسان ارز نیمایی چه تاثیری قیمت کالا‌ها