کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه با جلوگیری از قاچاق کالا به کشور، قطع به یقین اشتغال زایی در بخش تولید افزایش می‌یابد، گفت: بیکاری در این بخش به حداقل می‌رسد.

به گزارش نسیم اقتصاد، سید مهدی صادق، کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص تفاوت میان واردات و تولید کالا اظهار کرد: عمدتا کالا‌هایی به کشور وارد می‌شود که توانایی تولید آن در کشور وجود ندارد یا نیاز آن در کشور احساس می شود که به همین دلیل محصولی روی دست واردکننده نمی ماند.
وی افزود: تولید کننده‌ها معمولا پیش از تولید کالا رصدی از نیاز‌های کشور ندارند به همین دلیل در مواقعی شاهد پر شدن انبار‌های تولیدکنندگان از کالا و از بین رفتن سرمایه آن‌ها در طول سال هستیم.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: برخی از کالا‌ها که توانایی تولید آن‌ در کشور وجود دارد به دلیل بازار فروش مطلوب به کشور وارد می‌شوند که در حقیقت این نوع واردات از نظر ضربه به اقتصاد، بدترین نوع واردات است.

صادق تصریح کرد: واردات کالا‌هایی که توانایی تولید آن‌ها در کشور وجود دارد، قابلیت این را دارد که تولید این محصولات را در کشور به مرز نابودی بکشاند به عنوان مثال تا یک دهه گذشته، کشور ایران یکی از قطب‌های تولیدات نساجی به خصوص چرم در جهان بود که با واردات بی رویه کالا‌های مشابه، این تولیدات با اختلال مواجه شد.

وی ادامه داد: از طرفی هم تخصیص ارز ارزان قیمت به وارد کنندگان نیز موجب شد تا عده‌ای سود جو از این ارز‌ها استفاده کنند و واردات به رویه به کشور رخ دهد.

این کارشناس اقتصادی ابراز کرد: دولت باید تخصیص ارز ارزان قیمت را محدود‌تر کنند و فقط به کالا‌هایی ارز تعلق گیرد که یا مواد اولیه اند یا نیاز آن‌ها به شدت در زندگی روزمره مردم احساس می‌شود.

صادق گفت: نیرو‌های انسانی زیادی طی چند سال گذشته شغل خود را به دلیل واردات بی رویه کالا از دست داده اند و همچنین تولیدی‌های زیادی نیز مجبور به تعطیلی واحد‌های خود شده اند.

وی اظهار کرد: در صورتی که قاچاق کالا در کشور به صفر برسد و مناطق ویژه تجاری هم حذف شود، قطع به یقین بیکاری در بخش تولید به حداقل می‌رسد و باعث ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور می شود.

منبع: میزان

لینک کوتاه
سواستفاده برخی واردکنندگان نرخ ارز

اخبار مرتبط

نظرات شما